دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 شهريور 1397 - 14:30
کنعانی‌مقدم مطرح کرد:

سایه ناسیونالیسم قرن هجدهمی بر سر اروپا

کارشناس امور بین‌الملل تأکید کرد که تحولات اخیر در قاره اروپا ازجمله برگزیت و مشکلات اقتصادی، سایه ناسیونالیسم قرن هجدهم را بر سر این قاره گسترده کرده‌است.
کد خبر : 311338

حسین کنعانی‌مقدم در گفتگو با خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا در خصوص تحولات اخیر اتحادیه اروپا گفت: با نزدیک شدن موعد خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، کشورهای این قاره نیز به فکر خروج از این اتحادیه افتاده‌اند، چراکه با مشکلات اقتصادی و موضوع مهاجرین دست‌وپنجه نرم می‌کنند. برخی از کشورهای اروپایی گرچه در ابتدا از مهاجران استقبال کردند، اما به‌دلیل پس‌لرزه‌های اجتماعی–اقتصادی این پذیرش، در سیاست‌های مهاجرتی خود تجدیدنظر کردند. به اعتقاد مردم این کشورها مثل آلمان و سوئد، معضلات اقتصادی و شکاف‌های اجتماعی می‌تواند خطرات امنیتی در پی داشته باشد.


وی به متزلزل شدن روابط آمریکا با اروپا به‌عنوان محملی برای واگرایی قاره سبز اشاره و تصریح کرد: جنگ تجاری آمریکا با اروپا بر سر افزایش تعرفه فولاد و آلومینیوم از این قاره، سران اتحادیه اروپا را به این نتیجه رسانده که بلوک فعلی، توانایی باز کردن گره‌های اقتصادی به آن اندازه که انتظار می‌رفت را ندارد و باید تدبیر دیگری اندیشید. پیش‌ از این نیز آمریکا با خروج از معاهده اقلیمی پاریس، نشان داد که موضوعات زیست‌محیطی در اولویت‌های آمریکا نیست و این کشور به قیمت آلوده کردن آب‌وهوای جهانی به دنبال برتری بر دیگر قطب‌های اقتصادی ازجمله شرکای راهبردی‌اش در اروپاست. به‌بیان‌دیگر، خروج آمریکا از معاهده پاریس، به معنای جِرزنی کاخ سفید و تولید به هر قیمت و کاهش آلاینده‌های گلخانه‌ای در اروپا است؛ این یعنی کم شدن ظرفیت تولید کارخانه‌های آلاینده، تدوین راهکار بلندمدت برای تأمین سوخت سبز برای آن‌ها و درنتیجه، کاهش توان رقابت اروپا با آمریکا.


کنعانی‌مقدم افزود: مشکل اروپا به همین‌جا ختم نمی‌شود بلکه در کنار انبوه مشکلات بزرگ و کوچک، سر برآوردن جنبش راست‌های افراطی که سیاست‌های نژادپرستانه را در دستور کار خود قرار داده‌اند، به یکی از دردسرهای جدی مقامات این قاره تبدیل‌شده است. راست‌های افراطی در حال حاضر، حاکمیت جناح‌های سنتی اروپا را تهدید می‌کنند و شعار استقلال‌طلبی در برابر اتحادیه اروپا سر می‌دهند؛ امری که می‌تواند درنهایت به جدا شدن کشورهای اروپایی از یکدیگر منجر شود. این اتفاق در ایتالیا و اتریش افتاده و موج این تفکرات به سوئد و آلمان نیز سر ریز کرده است. این در حالی است که طبق نظرسنجی‌ها، فنلاند، سوئد، هلند، ایتالیا، فرانسه، قبرس و یونان از تمایلات واگرایانه تا حد زیادی استقبال می‌کنند.


این کارشناس امور بین‌الملل در پایان نتیجه گرفت که سیاست‌های اروپا و آمریکا این احتمال را تقویت کرده که اتحادیه اروپا که محصول چندین دهه تلاش برای وحدت و همگرایی اروپاست، به یک بلوک غیر متحد تغییر شکل داده و سایه ناسیونالیسم قرن هجدهم، بار دیگر بر سر این قاره گسترده شود.


انتهای پیام/4077/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب