دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 مرداد 1394 - 15:01
معاون بهداشتی وزیر بهداشت مطرح کرد

افزایش تغذیه انحصاری نوزادان با شیر مادر در کشور

معاون بهداشتی وزیر بهداشت در حال حاضر 55 درصد نوزادان ما در شش ماه اول تولد انحصارا با شیر مادر تغذیه می‌شوند، گفت که خوشبختانه تغذیه با شیر مادر تا پایان سال دوم زندگی نیز ادامه پیدا می‌کند.
کد خبر : 31053

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر علی‌ اکبر سیاری در همایش بزرگداشت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر و پرورش کودک، گفت: تغذیه با شیر مادر باعث جلوگیری از مرگ میلیون‌ها کودک و بیماری هزاران فرد در بزرگسالی می‌شود. شیر مادر نعمتی است که به همه مادران داده شده و باید قدر این نعمت را بدانیم و قدردانی از آن هم استفاده به موقع و مناسب از آن است.


معاون بهداشتی وزیر بهداشت، افزود: ما توانسته‌ایم در زمینه فرهنگ‌سازی تغذیه انحصاری نوزادان در شش ماه اول با شیر مادر موفق عمل کنیم و اینکه جامعه پزشکی، مردم و مادران پذیرفتند که تغذیه با شیر مادر در شش ماه اول 100 درصد کفایت تغذیه شیرخوار را می‌کند، کار ساده‌ای نبود.


وی عنوان کرد: تبدیل این موضوع به یک فرهنگ در کشور کار فرهنگی بزرگی بوده است. در حال حاضر 55 درصد نوزادان ما در شش ماه اول تولد انحصارا با شیر مادر تغذیه می‌شوند. تا پایان سال دوم زندگی نیز تغذیه با شیر مادر باید ادامه پیدا کند. این فرهنگ‌سازی هم جزو شعارهای اصلی ما و خدماتی است که گروهی به سرپرستی دکتر مرندی آن را انجام داده‌اند.


معاون بهداشتی وزارت بهداشت، ادامه داد: قدم دوم این فرهنگ‌سازی، کارکنان بهداشتی هستند. ما باید هم مادر را توانمند کرده و حمایت محیطی را فراهم کنیم و هم کارکنان بهداشتی را با همت همین دوستان بود که ما در سراسر کشور این وضعیت را داریم که همه کارکنان ما حامی شیر مادر هستند. قدم سوم نیز بیمارستان‌های ما هستند که باید دوستدار شیر مادر باشند که اجرای این کار نیز به راحتی امکان‌پذیر نبود.


دکتر سیاری همچنین ارتباط تماس نوزاد با مادر در لحظه اول تولد را بسیار مهم دانست و گفت: هر چقدر مزایا برای این امر در نظر بگیریم، کم است.


الزام جلوگیری از تبلیغ پستانک و شیر خشک


وی درخصوص تبلیغاتی که در زمینه شیر خشک انجام می‌شود، گفت: ما باید مصمم باشیم از تبلیغاتی که در زمینه مصرف شیر خشک و پستانک انجام می‌شود، جلوگیری کنیم و در این زمینه نیز فعالیت‌های زیادی انجام شده است.


معاون بهداشتی وزارت بهداشت درخصوص تاثیرات تغذیه با شیر مادر بر روی سلامت نوزاد، گفت: نوزادی که از شیر مادر تغذیه می‌کند، سلامت می‌ماند و بهره هوشی بهتری دارد. همچنین از بروز بیماری‌های تنفسی، ادراری و دستگاه گوارش که سال‌ها تلاش می‌شد پیشگیری شوند، جلوگیری می‌شود. کودکی که از شیر مادر تغذیه می‌کند، کمتر دیابت نوع یک و سلیاک می‌گیرد.


وی افزود: امروز 36 میلیون نفر در دنیا به علت چهار بیماری سکته قلبی و مغزی، سرطان، دیابت، بیماری‌های مزمن تنفسی و آسم فوت می‌کنند. تغذیه انحصاری با شیر مادر تا شش ماه باعث می‌شود نوزاد در بزرگسالی کمتر دچار فشار خون شود.


تاثیر شیرمادر در پیشگیری از دیابت


دکتر سیاری به بیماری فشارخون در کشور اشاره کرد و گفت: 50 درصد از مبتلایان به بیماری فشار خون از بیماری خود اطلاع ندارند.


وی با بیان اینکه دیابت نوع 2 نیز در 7.3 درصد از جمعیت بالای 30 سال کشور وجود دارد. گفت: تغذیه نوزاد با شیر مادر در پیشگیری از دیابت نوع 1 و 2 موثر است.


معاون بهداشت وزارت بهداشت، افزود: تغذیه با شیر مادر همچنین در زمینه پیشگیری از سرطان پستان، رحم و تخمدان موثر است و باعث می‌شود مادر کمتر به آن دچار شود. کودکی که از شیر مادر تغذیه می‌کند تعامل و ارتباط اجتماعی بهتری دارد، در جامعه موفق‌تر می‌شود و توسعه اجتماعی اتفاق می‌افتد. از هر بعد نگاه کنیم، شیر مادر مزایای زیادی دارد.


وی گفت: ما امروز جمع شده‌ایم به شعار امسال که حمایت از مادران شیرده شاغل است، عمل کنیم. باید محیطی فراهم شود که مادران به راحتی فرزند خود را شیر دهند. در این زمینه قانون نیز تصویب شده است که شش ماه مرخصی اجباری 9 ماه اختیاری و همچنین یک ساعت مرخصی برای شیردادن به نوزاد در طول روز به این مادران اختصاص داده شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته