دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 شهريور 1397 - 11:45
بررسی رشته‌های ناکام در بازی‌های آسیایی؛

رشته‌های ناکام بازی‌های آسیایی کدام بودند؟/ قول‌هایی که عملی نشد

پرونده بازی‌های آسیایی جاکارتا در حالی بسته شد که مهمترین موضوع این رقابت‌ها، ناکامی برخی رشته‌های ورزشی بود.
کد خبر : 310444

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، پرونده هجدهمین دوره بازی‌های آسیایی جاکارتا قریب به یک هفته پیش بسته شد و کاروان ورزشی ایران با 378 ورزشکار و کسب 20 مدال طلا، 20 مدال نقره و 22 مدال برنز و جایگاه ششمی به کار خود پایان داد. ورزش ایران در حالی این نتیجه را به دست‌ آورد که در دوره گذشته بازی‌های آسیایی ورزشکاران ایران به 21 مدال طلا، 18 مدال نقره و 18 مدال برنز رسیدند و در جایگاه پنجم قرار گرفتند و امسال در این دوره از بازی‌ها جایگاه ورزش ایران یک پله سقوط کرد.


این روزها کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش جلسات بررسی عملکرد فدراسیون‌های ورزشی را برگزار می‌کنند که البته عصر امروز هم این جلسه با حضور روسای فدراسیون‌های ورزشی در آکادمی ملی المپیک برگزار خواهد شد تا رشته‌هایی که امسال در جریان این رقابت‌ها با رکوردشکنی و کسب مدال همراه بودند و از آن طرف فدراسیون‌هایی که با ناکامی مطلق و دست خالی به ایران بازگشتند، مورد بررسی و نقد قرار بگیرند.


اگرچه رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک اعلام کرده است که نگاه تخریبی و منتقدانه به فدراسیون‌های ورزشی نداریم، اما واقعیت امر این است که برخی فدراسیون‌های ورزشی نتیجه‌ای که به دست آوردند در ناکامی مطلق غوطه‌ور بود و بعضاً برخی رشته‌های المپیکی ناکام ماندند که نتیجه آن تنها نگرانی برای آینده ورزش کشور است، چرا که المپیک توکیو 2020 پیش‌رو است و رشته‌های ورزشی از همین حالا با حضور در رقابت‌های بین‌المللی باید سهمیه المپیک را کسب کنند تا جواز حضور در المپیک 2020 را دریافت کنند.


در ادامه رشته‌هایی که بدترین نتیجه را برای ورزش ایران کسب کردند را بررسی می کنیم:


فوتبال، دوچرخه‌سواری، هندبال، بوکس، ژیمناستیک، تنیس، سوارکاری در طول بازی‌های آسیایی عملکرد ضعیفی داشتند و ورزشکاران این هفت رشته به گونه‌ای بودند که حتی پای سکو هم نیامدند. البته انتظار از این رشته‌ها کاملاً با هم متفاوت است و نباید این رشته‌های ورزشی را با یک چشم نگاه کرد.


دوچرخه‌سواری بزرگترین ناکام بازی‌های آسیایی


سوارکاری برای نخستین‌بار در این رقابت‌ها حضور پیدا کرد و با توجه به اینکه نخستین حضور را تجربه می‌کرد‌ انتظار کسب مدال از آنها نداشتند. اما در مقابل باید از ‌دوچرخه‌سواری رشته المپیکی یاد کرد که در ناکامی مطلق به سر برد. این رشته در دوره گذشته هر سه رنگ مدال را‌ در کارنامه خود داشت، اما این دوره با وجود 13 ورزشکار هیچ عایدی برای ورزش ایران نداشت و هیچ‌کدام موفق به کسب مدال نشدند. دوچرخه‌سواری را با توجه به نتایجی که به دست آورد باید بزرگترین ناکام این رقابت‌ها لقب بدهیم.


زرنگی فوتبال و حذف از جاکارتا


رشته‌های فوتبال و هندبال هم از دیگر رشته‌های بی‌حاصل در این رقابت‌ها بودند. فوتبال ایران در مرحله نیمه‌نهایی با باخت عمدی مقابل میانمار در تلاش بود که به کره‌جنوبی ‌برخورد نکند، اما با بدشانسی قرعه ایران به این تیم خورد و در نهایت با شکست مقابل کره‌جنوبی از دور این رقابت‌ها حذف شد.


در هندبال هم شرایط خیلی به نفع ملی‌پوشان رقم نخورد، این رشته که بهترین لژیونرها را در سطح اروپا دارد به دلیل عدم حضور آنها و برنامه‌ریزی‌های نادرست همچون دیر آماده شدن، در نهایت در جایگاه پنجم قرار گرفت و از کسب سکو بازماند. هندبال ایران در دوره قبلی هم موفق به کسب مدال نشده بود اما در جایگاه چهارم قرار گرفته بود، اما این دوره نه تنها به مدال نرسید بلکه یک پله هم نسبت به دوره قبل سقوط کرد.


بوکس بدشانس‌ترین رشته ورزشی این دوره از بازی‌های آسیایی بود. با توجه به تصمیم ستاد بازی‌های آسیایی اوزان سنگین‌وزن در این دوره حذف شدند و سه بوکسور در سبک وزن به جاکارتا اعزام شدند که هیچ کدام به مدال نرسیدند.


تنیس دست‌خالی اما شاکی!


تنیس هم با لطف مجید شایسته رئیس فدراسیون تنیس که عضو هیأت اجرایی کمیته ملی المپیک هم است، با 6 نماینده راهی جاکارتا شد. تنیسورهای ایران هم در رقابت‌های انفرادی و هم دو نفره شرکت کردند، اما هیچ‌کدام نتیجه قابل قبولی کسب نکردند و دست‌خالی به ایران بازگشتند. البته بعد از انتقادهایی که به عملکرد تنیس ایران در اندونزی شد، مربی این تیم هم در جواب گفت: مگر برای تنیس چه کاری انجام داده‌اید که انتظار معجزه دارید!


تیم اعزامی ژیمناستیک هم با یک نماینده کمتر نسبت به دوره قبل، در بخش تیمی، عنوان دوره قبل (هشتمی) را تکرار کرد و در بخش انفرادی هم با جایگاه چهارمی سعیدرضا کیخا نتیجه‌ای بهتر از دوره قبل گرفت. ضمن اینکه از این رشته چندان انتظار مدال نمی‌رفت.


مشکلات مدیریتی و ضربه به ورزشکاران


تیراندازی هم از دیگر رشته‌های ناکام جاکارتا بود، این رشته ورزشی در حالی که در دوره گذشته به مدال طلا و نقره رسیده بود در این دوره تنها به یک برنز بسنده کرد و نشان داد در پیچ و خم مشکلات مدیریتی تنها ورزشکاران این رشته ضرر کردند. رشته تیراندازی در حالی این دوره ضعیف کار کرد که با تجربه‌های این تیم درجا زدند و هیچ عایدی نداشتند.


26 ورزشکار، کسب 6 مدال!


در رشته جودو تیم ایران در سه رشته شرکت کرد، 10 نماینده در جوجسیتو که هیچ‌کدام موفقیتی کسب نکردند. در رشته جودو مردان، چهار نماینده حضور داشتند که تنها مدال نقره و برنز ملایی و بریمانلو حاصل کار آنها بود. در بخش جودو بانوان هم دو نماینده راهی جاکارتا شدند که آن دو نفر هم هیچ موفقیتی نداشتند و از دور رقابت‌ها حذف شدند.‌ رشته کوراش هم با 10 نماینده تنها به چهار مدال رسید.


برنز بی‌خاصیت!


در فدراسیون رزمی هم اوضاع خیلی بر‌ وفق مراد نبود، پنچاک سیلات 9 ورزشکار اعزام کرد که هیچ‌کدام موفق به مدال‌آوری نشدند. در رشته سامبو هم چهار ورزشکار اعزام شدند که آوردگاه این رشته هم تنها یک مدال برنز بود، البته این مدال در شرایطی به دست آمد که ورزشکار این رشته در دور اول به قرعه استراحت خورد، در مرحله دوم هم به دلیل اینکه حریفش شرکت نکرد، برنده میدان شد و در مرحله سوم با وجود باخت به مدال برنز رسید!


با نگاه اجمالی به ناکامی برخی رشته‌های ورزشی به خوبی مشخص است که زمان حسابرسی به برخی فدراسیون‌های ورزشی فرا رسیده است و متولیان ورزش باید بیشتر از همیشه به عملکرد فدراسیون‌ها تمرکز کنند چرا که باتوجه به شرایط سخت اقتصادی و عدم تخصیص ارز مبادله‌ای به ورزش ایران، اعزام به تورنمنت‌ها و رقابت‌های برون مرزی در برخی رشته‌ها حذف شده است و ورزشکاران باید از نظر کیفی و کمی نتیجه قابل قبولی برای ورزش ایران به دست آورند. البته قبل ‌از بازی‌های آسیایی خیلی از روسای فدراسیون‌های ورزشی امیدوار بودند و از مدال‌های رنگارنگ صحبت می‌کردند، اما در نهایت چیزی که عاید ورزش ایران شد رتبه‌هایی بود که هیچ تأثیری در رنکینگ ورزش کشور ندارد.


انتهای پیام/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب