دانشگاهها باید در زنجیره اشتغال قرار گیرند/ آموزش عالی در ایران منحصر به آموزش شده است
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمود نیلی احمدآبادی صبح امروز در نشست رؤسای دانشگاهها در دانشگاه علم و صنعت ایران اظهار کرد: باید راهکارهایی پیدا کنیم تا از مسائل روزمره نجات یابیم و الگوی کاملی برای اداره دانشگاهها تدوین شود.
وی افزود: متأسفانه امروز بزرگترین دغدغه رئیس دانشگاه، خوابگاه و تغذیه دانشجویان است. همچنین افزایش نرخها در بازار باعث شده هزینههای گزافی به دانشگاهها تحمیل شود؛ در صورتیکه سایر دانشگاههای جهان این دغدغه را ندارند.
آموزش عالی در ایران تکهتکه شده است
رئیس دانشگاه تهران تأکید کرد: آموزش عالی در ایران تکهتکه شده است و در حکمرانی آموزشعالی دچار تفکیک وظایف هستیم. این اتفاق در آموزشوپرورش نیز افتاده است.
نیلی احمدآبادی بیان کرد: متأسفانه آموزش عالی در ایران منحصر به آموزش شده است و فقط نیمنگاهی به پژوهش دارد. بسیاری از کارخانهها هنوز با فنّاوری 30 سال پیش کار میکنند و توقع دارند که مشکلی نداشته باشند. تمام موفقیت صنعت دفاعی به خاطر همکاری با دانشگاههاست. متأسفانه در حوزههای دیگر این همکاری وجود ندارد. باید به سمتی پیش برویم که ارتباط دانشگاه و صنعت از حالت بالقوه به بالفعل برسد.
وی با اشاره به بند ط تبصره 9 قانون بودجه که مربوط به بودجه پژوهشی دانشجویان و استادان است، گفت: این بودجه باید در صندوقی جمع و منابع آن بهتدریج هزینه شود. اینگونه میتوانیم به نتیجه برسیم.
اشتغال پایدار بدون حضور دانشگاهها رخ نمیدهد
رئیس دانشگاه تهران تأکید کرد: اشتغال پایدار بدون حضور دانشگاهها رخ نمیدهد. امروزه در زنجیره اشتغال حتماً دانشگاهها باید حضور داشته باشند و دلیل آن وجود استارتآپها و اقتصاد دانشبنیان است.
وی افزود: همچنین پیشنهاد ما این است که در هر طرح و الگوی اشتغال دانشگاهها حضور داشته باشند.
نیلی احمدآبادی با تأکید بر همکاریهای بینالمللی دانشگاهها ادامه داد: توسعه علم بدون همکاری بینالمللی امکانپذیر نیست. هیچ کشوری در دنیا نمیتواند بگوید که به لحاظ علمی خودکفاست. اکنون ایران 1.9 درصد علم جهان را تولید میکند و بر این اساس به 98 درصد علم دنیا نیاز دارد. اگر نتوانیم استادان را به فرصتهای مطالعاتی بینالمللی بفرستیم حتماً از جهان علم عقب میمانیم. ارزی که باید به این موضوع اختصاص یابد آنقدرها هم زیاد نیست. در زمان جنگ، ارز بورسیه دانشگاهها پرداخت میشد؛ اکنون که آن شرایط وجود ندارد به نظر میرسد باید ارز دانشگاهها به هر طریقی تأمین شود.
وی از قول رؤسای دانشگاهها و معاون اول رئیسجمهوری برای حل مشکلات کشور خبر داد و گفت: کمیتههایی در این زمینه در دانشگاهها تشکیل شده و پیشرفت خوبی هم دارند. این روند ادامه خواهد داشت.
مراودات علمی استادان ایرانی و خارجی تسهیل شود
همچنین در این نشست جبارعلی ذاکر رئیس دانشگاه علم و صنعت، خواستار بازگرداندن مسئولیتهای گرفته شده از دانشگاهها، اجباری شدن حضور دانشگاهها در همه قراردادها، واگذاری امور دانشگاهها به خودشان و تسهیل فرآیندهای مراودات علمی استادان ایرانی و خارجی شد.
وی همچنین از طرح قرارگیری پنج دانشگاه برتر کشور در بین 100 دانشگاه جهان در قالب برنامه بینالمللیسازی دانشگاهها حمایت کرد.
رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران اظهار کرد: باید ارتباط دانشگاه با هیأت دولت سازماندهی شود. این ارتباط با هدف ایجاد آرامش در جامعه دنبال میشود.
ذاکر ادامه داد: دفتری در این زمینه در هیات دولت ایجاد خواهد شد و باید ارتباط دانشگاه با سایر نهادهای حکومتی مانند مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز ساماندهی شود.
انتهای پیام/4060/ن
انتهای پیام/