دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 شهريور 1397 - 21:10
آنا گزارش می‌دهد؛

توجه مختصر آیین‌نامه ارتقای استادان به انجام تحقیقات

استادان برای اینکه به مراتب علمی بالاتر بروند باید فعالیت‌های پژوهشی داشته باشند، در آیین‌نامه ارتقای استادان بیش از اینکه به انجام تحقیقات توجه شود، به انتشار مقاله پرداخته شده است.
کد خبر : 309981

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، می‌توان فعالیت‌های علمی استادان را به دو بخش آموزشی و پژوهشی تقسیم کرد. استادان برای اینکه بتوانند درجه علمی خود را ارتقا دهند علاوه بر آموزش باید در پژوهش هم فعال باشند.


نوشتن مقاله و انجام کارهای تحقیقات در جهت حل مسائل کشور مهمترین‌ مولفه‌هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد. وزارت علوم در این زمینه آیین‌نامه‌ای تدوین کرده و مهمترین موضوعی که در نظر گرفته، چاپ مقاله است. آنچنان که با جزئیات درباره نوشتن مقاله در این آیین‌نامه پرداخته شده، انجام فعالیت‌های نتیجه‌بخش پژوهشی مورد توجه قرار نگرفته است.


فعالیت‌های پژوهشی فناوری، مجموعه‌ای از فعالیت‌های عضو هیأت علمی است که ضمن هدفمند بودن، قابلیت کشف و توسعه حقایق و به‌کارگیری یافته‌های علمی را دارد و باهدف رفع نیاز جامعه، توسعه مرزهای دانش و بسط فناوری‌های برخوردار از اولویت، در کشور است.


ضوابط چاپ مقاله علمی پژوهشی


براساس آیین‌نامه ارتقای استادان، مقاله علمی پژوهشی منتشرشده در نشریه‌های علمی پژوهشی معتبر داخلی و خارجی 7 امتیاز دارد که فهرست نشریه‌های داخلی بااعتبار علمی پژوهشی را کمیسیون نشریات وزارتین و شورای عالی علمیه به‌صورت ادواری منتشر می‌کند.


حداکثر دو مقاله با گواهی پذیرش قطعی در هر مرتبه ارتقا مورد قبول است.


حداکثر 40 امتیاز کسب‌شده از این بند می‌تواند از مقاله‌های پذیرفته یا چاپ‌شده در نشریه‌های موسسه محل خدمت متقاضی در زمان چاپ مقاله، یا نشریه‌هایی باشد که متقاضی در زمان چاپ مقاله مدیرمسئول، سردبیر یا عضو هیأت تحریریه آن‌ها بوده است.


ارتقا به استادتمامی سه مقاله می‌خواهد


متقاضی ارتقا به‌مراتب دانشیاری و استادی باید حداقل به ترتیب سه و پنج مقاله ارائه دهد. چاپ حداقل یک مقاله به زبان فارسی در هر مرتبه ارتقا الزامی است.


امتیاز مقاله مستخرج از طرح‌های پژوهشی محرمانه که امکان چاپ و انتشار آنان به‌واسطه محرمانه بودن ممکن نیست با تأیید کمیته ممیزی منتخب وزارتین متبوع حسب مورد تا 1.2 برابر قابل‌افزایش است.


امتیاز مقاله پر استناد


امتیاز مقاله پر استناد و داغ با تأیید هیأت ممیزه تا 1.5 برابر قابل‌افزایش است. امتیاز مقاله مستخرج از برنامه مصوب تحقیقاتی جهت‌دار عضو هیأت علمی که حداقل 50 درصد آن برنامه معطوف به رفع مشکلات کشور باشد، تا 1.5 برابر قابل‌افزایش است.


امتیاز مقاله چاپ‌شده در نشریه‌های Nature و Science تا دو برابر قابل‌افزایش است.


ضوابط مقاله علمی مروری


مقاله علمی مروری منتشرشده در نشریه‌های معتبر 7 امتیاز دارد. مقاله علمی چاپ‌شده در نشریه‌های علمی ترویجی معتبر داخلی 3 تا 9 امتیاز دارد.


موضوع مقاله باید مستقیماً در ارتباط با تخصص متقاضی باشد. مقاله‌های با همپوشانی کمتر از 30 درصد، مقاله مستقل تلقی می‌شود . به مقاله‌های با همپوشانی بیشتر از 70 درصد امتیازی تعلق نمی‌گیرد. امتیاز تعلق‌گرفته به مقاله‌های با همپوشانی 30 تا 70 درصد به نسبت میزان همپوشانی است.


مداخله در چاپ دانشنامه، دایرة‌المعارف‌ها و فرهنگ‌ها با نظر هیأت داوری مورد تأیید هیأت ممیزه موسسه 2 تا 8 امتیاز دارد.


مقاله علمی کامل ارائه‌شده در همایش‌های علمی معتبر ملی و بین‌المللی 2 تا 12 امتیاز دارد. ارائه خلاصه مقاله در همایش‌های علمی معتبر ملی و بین‌المللی 1 تا 5 امتیاز دارد. امتیاز مقاله علمی پژوهشی مستخرج از رساله متقاضی 2 تا 5 است.


توجه مختصر به فعالیت‌های پژوهشی و تولید دانش فنی در آیین‌نامه ارتقا


تولید دانش فنی، اختراع یا اکتشاف که منجر به تولید و تجاری‌سازی محصول یا فرآیند در کشور شود، 50 امتیاز دارد.


این بند شامل ارائه طرح‌ سیستم‌ها برای حل معضلات آموزشی پژوهشی، مدل‌سازی وسایل پزشکی و آزمایشگاهی، تولید مواد برای آزمایش‌های پزشکی، انجام فعالیت‌های پزشکی در جهت خودکفایی کشور، تدوین راهنمای طبابت بالینی کشور، اختراع، اکتشاف و تولید محصولات پژوهشی است که هر بخش امتیازی بین نیم تا 6 امتیاز دارد.


موضوعی که در آیین‌نامه ارتقا امتیاز زیادی دارد اختراع، اکتشاف و تولید محصولات پژوهشی کاربردی ثبت‌شده و دستاوردهای فناورانه در چارچوب پژوهش‌های کاربردی، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری با رعایت مالکیت فکری در قالب دانش‌بنیان یا شرکت دانشگاهی و انجام مراحل تجاری‌سازی آن و ثبت پتنت از دستاوردهای پژوهشی و فناوری است که هرکدام بین یک تا 15 امتیاز دارند.


همچنین ارائه گزارش‌های علمی طرح‌های پژوهشی و فناوری خاتمه یافته در داخل موسسه 6 امتیاز دارد.


ارائه گزارش علمی طرح‌های پژوهشی و فناوری طرف قرارداد خارج از موسسه که تا حد امکان نکات استانی، منطقه‌ای ملی یا بین‌المللی بودن مورد توجه باشد و ارائه گزارش طرح‌های تحقیقاتی مشترک با دانشگاه‌ها و موسسه‌های علمی خارج از کشور درمجموع 15 امتیاز دارد.


انتهای پیام/4040


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب