دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 شهريور 1397 - 11:14
در دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفت؛

ارائه مدل کاربردی و کلینیکی در ستون فقرات توسط محقق واحد علوم و تحقیقات

محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، مدلی با قابلیت کاربردی و کلینیکی در ناحیه ستون فقرات ارائه کرد.
کد خبر : 309892

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، زهرا خوز در مورد این پژوهش گفت: جراحی فیوژن یکی از آخرین راه‌ها برای درمان دیسک آسیب‌دیده کمر و بیماری‌های ستون فقرات است. در این روش جراحی، مهره بالا و پایین قسمتی از دیسک آسیب‌دیده را فیکس می‌کنند تا درجه آزادی آن صفر شود؛ در واقع سطح بین مهره‌ای بسته می‌شود.


محقق واحد علوم و تحقیقات افزود: در حال حاضر آسیب‌دیدگی دیسک کمر در میان بیماران بسیار شایع است و جراحان بدون اینکه پیش‌بینی از نتیجه عمل داشته باشند به صورت تجربی عمل فیوژن را انجام می‌دهند. در تحقیقی که در واحد علوم و تحقیقات انجام شد، مدلی را ارائه دادیم تا جراح بتواند قبل از عمل فیوژن، تنش‌ها را در جز حرکتی مجاور و دید مناسبی، نیروی مابین سطوح مفصلی و چرخش بین مهره‌ای را محاسبه کند و دید درستی را قبل از عمل جراحی نسبت به محل آسیب‌دیده به دست آورد.


به گفته این محقق، اساس ساخت این مدل عکس رادیوگرافی بیمار است؛ به این صورت که ابعاد را از روی عکس رادیوگرافی بیمار استخراج کرده و مدل با روش المان محدود ساخته می‌شود.


خوز خاطر نشان کرد: مشابه این پژوهش پیشتر در خارج از کشور انجام شده است اما دقت پرداختن به جزئیات و طراحی هندسی این مدل به مراتب فراتر از مدل‌های پیشین بوده و در ایران برای اولین بار است که این مدل به صورت کاربردی و کلینیکالی در ناحیه ستون فقرات انجام می‌شود.


دانشجوی واحد علوم و تحقیقات افزود: در این پژوهش و برای ساخت مدل از چهار نرم‌افزار کاربردی استفاده شده است. برای اندازه‌گیری ابعاد از روی عکس رادیوگرافی از نرم‌افزار MIMICS، برای طراحی هندسی مدل از نرم‌افزار CATIA، برای مش‌بندی مدل نرم‌افزار HYPERMESH و برای تحلیل مدل از نرم‌افزار ABAQUS بهره گرفته شده است.


این تحقیق در قالب پایان‌نامه با موضوع مدل‌سازی المان محدود پارامتری ستون فقرات کمری جهت مقایسه رفتار بیومکانیکی بیماران قبل و بعد از عمل فیوژن توسط زهرا خوز دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده علوم و فناوری‌های پزشکی واحد علوم و تحقیقات به راهنمایی دکتر محمد نیکخو و مشاوره دکتر چی سیو چنگ Chih-Hsiu-Cheng انجام شده است.


بخشی از تحقیقات در حال انجام بر اساس تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین گروه مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و دانشکده پزشکی دانشگاه چنگ گنگ Chang Gung University است. کلیه اطلاعات کلینیکی مورد نیاز این تحقیق از بانک اطلاعاتی دانشکده پزشکی دانشگاه چنگ گنگ که به همین منظور روی ۵۵ بیمار و با دوره پیگیری یکساله انجام شده، گرفته شده و اصول اخلاقی مدنظر توسط اساتید آن دانشگاه و با نظارت دقیق کمیته اخلاق قبلاً تأیید و صحه‌گذاری شده است.


انتهای پیام/4060


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب