دانشگاه و جامعه بیشتر به هم نزدیک شوند
فرهاد فلاحتی در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره سپردن چالشهای مهم کشور به دانشگاهها اظهار کرد: متأسفانه سابقه خوبی در این زمینه مشاهده نمیشود. مشکل هم به دانشگاهها و هم به استفادهکنندگان از علم دانشگاهها برمیگردد.
وی افزود: متاسفانه دانشگاه هنوز نتوانسته با حوزههای مختلف اقتصاد، تجارت و صنعت ارتباط قوی برقرار کند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: متأسفانه سالانه صدها مقاله از سوی استادان منتشر میشود که فقط برای ارتقای خودشان است.
فلاحتی گفت: رابط پژوهش با اجتماع دانشگاه و وزارت علوم است، دانشگاه در این باره کارش را تمام شده میداند چراکه معتقد است استاد که پژوهش میکند پس آنچه که باید انجام میشده صورت گرفته است و کسانیکه به این تحقیقات نیاز دارند باید به سراغ پژوهشها بیایند. در صورتیکه این رویکرد صحیح نیست دانشگاه باید بستر فعالیت تحقیقاتی استادان را فراهم کند. وزارت علوم هم باید با دستگاههای بالادستی ارتباط تنگاتنگی برقرار کند تا بتواند هم موضوعات را دریافت کند و هم تحقیقات را به مبادی مورد نیاز ارائه دهد. متأسفانه در این زمینهها ضعیف عمل کردیم.
وی ادامه داد: مشکل دیگر در این زمینه وجود پژوهشگاههای وابسته به نهادها و سازمانهای دولتی است. همین امر باعث شده که بسیاری از مراکز خود را بینیاز از پژوهش بدانند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: برای حل این نقایص باید دانشگاه و جامعه بیش از پیش به هم نزدیک شوند. دولتها هم باید این بستر را فراهم کنند. در بحرانهای کنونی اقتصادی نظیر ارز و سکه نامی از دانشگاهها به میان نمیآید. متاسفانه روسای قوا و مسئولان خیلی خودشان را نیازمند به تحقیقات نمیبیند. باید این رویکردها اصلاح شود وگرنه چالشها روزبهروز افزونتر میشود و ما نمیتوانیم دیگر با آنها مقابله کنیم.
انتهای پیام/4040
انتهای پیام/