دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 شهريور 1397 - 04:46
یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری:

بادهای 120 روزه در سیستان و بلوچستان احتمال بروز بیماری سل را افزایش می‌دهد

یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری بیان کرد: بادهای 120 روزه در سیستان و بلوچستان، احتمال بروز بیماری سل را در میان افراد افزایش می‌دهد؛ بنابراین توصیه می‌شود، افراد علاوه بر رعایت بهداشت از تماس با فرد مبتلا خودداری کنند.
کد خبر : 308972

مسعود مردانی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با توجه به بادهای 120 روزه در سیستان و بلوچستان و احتمال شیوع بیماری سل در منطقه، گفت: گرد و خاک می‌تواند موجب بروز و افزایش شیوع بیماری‌های عفونی و ریوی از جمله سل شود که بااین‌وجود، هر ساله احتمال بروز این بیماری در مناطقی از سیستان و بلوچستان، با وزش‌ توفان گرد و خاک افزایش می‌یابد.


وی با بیان اینکه سل با علائمی مانند سرفه، خلط، خلط خونی و بی‌اشتهایی بروز می‌یابد، افزود: مردم سیستان و بلوچستان برای ایمنی از ابتلا به سل، باید به‌شدت از تماس با فرد آلوده اجتناب و موارد ایمنی از جمله استفاده از ماسک و بهداشت را به‌خوبی رعایت کنند.


این فوق تخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری یادآور شد: البته طی سال‌های اخیر، میزان ابتلا و مرگ بر اثر بیماری سل در کشور کاهش پیدا کرده است.


مردانی درباره طول دوره درمان بیماری سل گفت: درمان بیماری سل در مرحله اول 6 ماه به طول می‌انجامد؛ یعنی اگر بیماری تحت درمان قرار بگیرد و توصیه‌های پزشک را دقیق رعایت کند در این مدت بهبود می‌یابد اما اگر به‌خوبی رعایت نکند بیماری تشدید یافته و مرحله دوم درمان طولانی‌تر خواهد شد.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: به افراد ساکن مناطق سیستان و بلوچستان توصیه می‌شود به محض مشاهده علائم مشکوک برای تشخیص و بررسی دقیق به پزشک مراجعه کنند؛ زیرا خوشبختانه امروزه در کشور ما این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود.


انتهای پیام/4038/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب