همه بار را روی دوش حسن یزدانی نیندازیم/ عملکرد مقبول کشتی آزاد در جاکارتا
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم ملی کشتی آزاد در بازیهای آسیایی جاکارتا، موفق به کسب سه مدال طلا و یک برنز شد تا بیشترین مدال طلا را در مقایسه با سایر تیمهای ایرانی حاضر در اندونزی به دست آورد. در این باره از محسن کاوه سرمربی پیشین تیم ملی کشتی آزاد دعوت کردیم تا با حضور در دفتر خبرگزاری درباره شرایط آزادکاران ایران در بازیهای آسیایی و همچنین رقابتهای جهانی که ماه آینده در مجارستان برگزار میشود، گفتگوی مبسوطی برگزار کنیم.
عملکرد قابل قبول کشتی آزاد در جاکارتا
محسن کاوه در خصوص عملکرد تیم ملی کشتی آزاد در بازیهای آسیایی جاکارتا، به خبرنگار آنا، گفت: مسابقههای قهرمانی آسیا در 6 وزن برگزار شد و بازیهای آسیایی نیز در همان 6 وزن انجام شد. از قبل مشخص بود حسن یزدانی مدال طلا را به دست میآورد، پرویز هادی هم شانس مدال طلایش زیاد بود، علیرضا کریمی به نظر من کار بزرگی کرد و توانست مدال طلا را به دست آورد، این بخش مثبت تیم ما در بازیهای آسیایی بود.
وی ادامه داد: در بخش دوم باید به سه وزن دیگر کشورمان اشاره کنیم. مهران نصیری برای اولین بار بود که در بازیهای آسیایی حضور پیدا کرده بود. البته به نظر من کشتیگیر کمتجربهای نبود ولی انتظار نمیرفت در دور اول حذف شود. مصطفی حسینخانی هم به نظر من میتوانست بهتر از این عمل کند و حیف شد در دیدار ردهبندی به مدال نرسید. از رضا اطری انتظار میرفت که روی سکو برود و این اتفاق با کسب مدال برنز برای او رخ داد. منحیثالمجموع عملکرد تیم ملی کشتی آزاد در بازیهای آسیایی قابل قبول بود و از لحاظ کسب مدال کارنامه خوبی داشتیم.
شانس کسب 3 مدال در رقابتهای جهانی
مربی سابق تیم ملی کشتی در خصوص رقابتهای جهانی مجارستان که ماه آینده برگزار میشود، اظهار کرد: قصه مسابقههای قهرمانی جهان با رقابتهای آسیایی متفاوت است. وقتی کشتیگیر سبکوزن ما در آسیا به مدال طلا دست پیدا نمیکند به طور حتم در رقابتهای جهانی کار دشوارتری پیشرو دارد. تا وزن 74 کیلوگرم که تصور من این است کار ما برای کسب مدال در جهان سخت است. در وزن 86 کیلوگرم که حسن یزدانی در آن حضور دارد. او ستاره کشتی دنیا است و میتوانیم روی مدال طلای او حساب کنیم. یزدانی آن قدر خوب است که او را در کنار نابغههای کشتی جهان مانند عبدالرشید سعداللهاف روس و جردن باروز آمریکایی قرار داد که همیشه بوی خوشرنگترین مدالها را میدهند. بعد از وزن 84 هم در اوزان 92 و 125 کیلوگرم ما نمایندگان مناسبی داریم. البته کار ما سخت است. وزن 92 کیلوگرم اولین بار است که در رقابتهای جهانی برگزار میشود، معمولاً کشتیگیرانی که در وزن 86 کیلوگرم کشتی میگرفتند به این وزن میآیند. به نظرم کیفیت این وزن در سالهای گذشته آنچنان بالا نبوده است که بخواهد برای بچههای ما مشکل زیادی ایجاد کند. فقط کشتیگیری از آمریکا است که تواناییهای قابل قبولی دارد.
وی ادامه داد: کشتیگیری که برای تیم ملی انتخاب شود، خیلی مهم است و اگر آمادهترین نفر را در وزن 92 کیلوگرم راهی مجارستان کنیم، شانس کسب مدال ما بالاست. در سنگین وزن کار ما کمی سخت است، قرعه و کشتی خوب گرفتن خیلی مهم است. روی هم رفته کار ما در رقابتهای قهرمانی جهان سخت است ولی میتوانیم به کسب دو سه مدال امید زیادی داشته باشیم.
نیاز پرویز هادی به آمادگی مطلوب
کاوه در خصوص اینکه پرویز هادی میتواند در رقابتهای جهانی مجارستان هم طلا بگیرد، گفت: در ردۀ سنگینوزن دنیا اعجوبهای به نام آرتور تایمازوف از ازبکستان حضور داشت که اجازه کسب مدال طلا را به ورزشکاران ما نمیداد. نمایندههای کشتی ما تلاشهای خود را میکردند ولی همواره مقابل او بازنده بودند ولی از زمانی که این کشتیگیر ازبک خداحافظی کرد، کشتیگیران سنگینوزن ما در دنیا مدالهای خوشرنگی به دست آوردند و به نظرم در بازیهای آسیایی حریف شاخصی مقابل پرویز هادی قرار نگرفت. عملکرد پرویز هادی با شکست کشتیگیر گرجستانیتبار تیم ازبکستان قابل قبول شد و مدال طلای او ارزش بیشتری پیدا کرد. پرویز هادی با شکست یدالله محبی در رقابتهای انتخابی ثابت کرده کشتیگیر آمادهای است و تنها کشتیگیران روس هستند که میتوانند در رقابتهای جهانی برای او دردسر ایجاد کنند. البته شرط لازم آن است که هادی همواره در آمادگی مطلوبی باشد.
توانایی کسب مدال در 92 کیلوگرم
کاوه در خصوص اینکه علیرضا کریمی بعد از اتفاقات تلخی که در دو سال گذشته داشت و با محرومیت مواجه شده بود، توانست در اولین تورنمنت رسمی صاحب مدال طلا شود، بیان کرد: علیرضا کریمی در رقابتهای انتخابی تیم ملی و جام یاشاردوغو مغلوب جواد ابراهیمی شده است. شانس حضور در تیم ملی را هر دو نفر دارند ولی باید بهترین نفر از میان آنها برای مسابقههای جهانی انتخاب شوند. انتخاب برای کادر فنی دشوار است ولی علی کریمی و جواد ابراهیمی هر دو میتوانند در مسابقههای جهانی برای ایران به مدال برسند. در 6 سال گذشته هر کدام از کشتیگیران ما در رقابتهای جهانی شرکت کردهاند، موفق به کسب مدال شدهاند. از احسان لشگری، میثم مصطفی جوکار، محمدحسین محمدیان و حسن یزدانی به همراه خود علی کریمی با مدال به ایران برگشتند.
وی ادامه داد: بیشتر بچههایی که در وزن 92 کیلوگرم در رقابتهای جهانی شرکت خواهند کرد، افرادی هستند که از وزن 84 کیلوگرم به این وزن خواهند آمد، شاید چند نفر از وزن 97 کیلوگرم به این وزن برگردند. تنها کشتیگیری که میتواند برای نماینده ما دردسری ایجاد کند شریف شریفاُف آذربایجانی است. البته نمایندههای ما توانایی شکست این کشتیگیر آذربایجانی را دارند. موقعی که رقابت وجود داشته باشد کیفیت بالا میرود و الان رقابت خوبی بین علیرضا کریمی و جواد ابراهیمی وجود دارد. امیدوارم هر کدام از این دو نفر که موفق به کسب دوبنده تیم ملی شوند، توانایی کسب مدال در مسابقههای جهانی را دارند.
تغذیه کشتی ایران از مازندران
مربی کشتی آزاد در مورد اینکه تا چند سال میتوانیم روی مدالآوری حسن یزدانی حساب باز کنیم، تأکید کرد: حسن یزدانی کشتیگیری بدون حاشیه است و این قابلیت را دارد که در میدانهای مختلف صاحب مدال طلا شود. برای آنکه تعداد حسن یزدانیهای خودمان را زیاد کنیم، باید برنامه کاری داشته باشیم و در بحث استانها بهتر عمل کنیم. اگر میبینیم استان مازندران کشتی ما را تغذیه میکند، دلیلش این است که در این استان به خوبی مسئولیتها انجام میشود اما دیگر استانها در انجام وظیفهشان کوتاهی میکنند. ما قبلاً از تهران، کرمانشاه، همدان، کردستان، خوزستان و خراسان نمایندههای خوبی داشتیم ولی این استانها در موضوع چرخه کشتی دچار نقص شدهاند.
شکست را بزرگ نکنیم
وی تأکید کرد: ما باید زیرساختهایی فراهم کنیم که بتوانیم چندین نفر همچون حسن یزدانی داشته باشیم ولی در شرایط کنونی من اصلاً چنین چیزی را نمیبینم. باید آسیبشناسی در مرحله اول صورت بگیرد و سپس فضایی حاصل کنیم تا نفرات شایسته گزینش شوند. ضمن اینکه ما نباید بار تیممان را بر روی حسن یزدانی بگذاریم. سال گذشته یزدانی در رقابتهای جام جهانی کرمانشاه مغلوب شد؛ البته باخت در ورزش امری طبیعی است. نباید شکست را بیش از حد بزرگ کنیم. در خیلی مواقع باخت باعث میشود تا به کشتیگیر تلنگر خوبی بخورد و او خودش را برای رقابتهای مهمتر آماده کند. یزدانی با باخت در مسابقههای جام جهانی کرمانشاه انگیزهاش مضاعف شد و توانست در ادامه کشتیهای بهتری بگیرد. اگر حسن یزدانی در رقابتهای جهانی مجارستان مغلوب کشتیگیر آمریکایی شد نباید رفتاری با او شود که امیدش را از دست دهد. ما باید به او این موضوع را تذکر دهیم که حریف سختی در مسابقههای جهانی دارد و باید بیشتر تمرین کند تا با آمادگی بهتری به دیدار این حریف برود.
راه سخت پیشروی حسینخانی
وی در خصوص وزن 74 کیلوگرم و اینکه مصطفی حسینخانی موفق به کسب مدال نشد، عنوان کرد: این وزن یکی از شلوغترین و پرترافیکترین اوزان کشتی در رقابتهای جهانی است. جردن باروز کشتیگیر نامدار آمریکایی، فرانک چامیزو کشتیگیر کوبایی و کشتیگیر جوان روسیه که موفق به برتری مقابل قهرمانان هموزن کشورش شده، کشتیگیر روسیالاصل کشور لهستان، فرانسه هم از یک کشتیگیر روستبار بهره میبرد. در قاره آسیا ازبکستان کشتیگیر خوبی دارد، ژاپن و آذربایجان هم کشتیگیران خوبی دارند، بلاروس را هم باید مدعی بدانیم. به نظر من هر کشتیگیری از کشور ما در رقابتهای جهانی شرکت کند، کار بسیار سختی پیشرو دارد. مصطفی حسینخانی اگر میخواهد انتخاب شود باید سطح آمادگیاش را افزایش دهد.
بیتوجهی به پشتوانهسازی در وزن 57 کیلوگرم
کاوه در پاسخ به این پرسش که در وزن 65 کیلوگرم کشتیگیر خوبی داریم که بتواند به جای مهران نصیری در رقابتهای جهانی حضور پیدا کند، بیان کرد: ما کمی در این وزن دچار ضعف شدهایم، در گذشته روی میثم نصیری و احمد محمدی سرمایهگذاری کرده بودیم، در دوره جدید کشتیگیری مانند مهران نصیری به تیم ملی معرفی شده است. حسن مرادقلی را هم داریم که در رقابتهای انتخابی کشور قهرمان شده است. در رقابتهای جام یاشاردوغو نصیری بهتر از مرادقلی عمل کرده بود ولی در بازیهای آسیایی او نتوانست عملکرد خوبی را ارائه کند، در این وزن ولادیمر خینچگاشویلی از گرجستان است که از 57 خود را به 65 کشانده است. نماینده روسیه هم بسیار آماده است. اگر پشتوانههای خوبی در این وزن میآوردیم وقتی یکی از بچهها دچار مصدومیت میشد یا عملکرد دور از انتظاری، داشت بلافاصله جایگزین جدیدی را برای این وزن انتخاب میکردیم.
کار خوب روحی روانی روی اطری
وی در خصوص وزن 57 کیلوگرم که رضا اطری موفق به کسب مدال برنز شد نیز گفت: این کشتیگیر در سالهای اخیر نفر پشت سر حسن رحیمی بوده است. رقابتهای جهانی نیاز به کشتیهای بهتری دارد، در گذشته وزنکشی روز قبل از مسابقهها صورت میگرفت ولی امسال قرار است، وزنکشی صبح روز رقابتها برگزار شود. این موضوع ممکن است کیفیت برخی کشتیگیران را پایین بیاورد و این موضوع کار را دشوارتر از گذشته کرده است. رضا اطری یک کشتیگیر وزن کمکن است، باید حریفان او شناسایی شوند تا وضعیت او در مسابقهها مشخص شود. من امیدوارم نفراتی که برابر اطری قرار میگیرند در آمادگی فوقالعادهای نباشند. تصورم این است اگر از لحاظ روحی روانی به خوبی با اطری کار شود، او برای کسب مدال در رقابتهای جهانی کمشانس نیست ولی همه چیز در روز مسابقه مشخص میشود. کشتیگیران کره، ژاپن، هند، روسیه، آذربایجان و آمریکا شرایط خوبی دارند و کار اطری برای رسیدن به مدال خیلی دشوار است. امیدوارم او را طوری برسانند که در روز مسابقه بهترین کیفیت خود را روی تشک ارائه کند تا بتواند برای ایران در کسب مدال موفق شود.
وی خاطرنشان کرد: زمانی ما در تمامی اوزان صاحب کشتیگیران قهرمانی در سطح جهان بودیم، الان کشورهای دیگر با تلاش زیاد فاصله را با ما کم و در برخی اوزان از بین بردهاند. تیمهایی مثل گرجستان یا آذربایجان تبدیل به تیمهای خوبی شدهاند، رشد کشتی در میان کشتیگیران آمریکا دیده میشود. روسیه پس از یک افت موقت دوباره احیا شده است. اگر ما برنامهریزی نداشته باشیم، در آینده به مشکل برمیخوریم. فدارسیون باید بیشتر از هیأتهای کشتی حمایت کند تا بتوانیم در جهان شرایط خوبی برای خود ایجاد کنیم.
ضعف در نقطه اتصال جوانان به بزرگسالان
کاوه در خصوص اینکه فدراسیون کشتی با زحماتی که رسول خادم به عنوان رئیس این فدراسیون کشیده توانسته پشتوانهسازی خوبی انجام دهد، گفت: در تمامی فدراسیونها بحث حمایت از کشتیگیران نوجوان و جوان مطرح بوده است. در فدراسیون خادم هم این اتفاق انجام میشود. نقطه اتصال جوانان به بزرگسالانمان دارای ایراد است، باید برنامهریزی برای این نقطه داشته باشیم. در 10 سال گذشته در جوانان بیش از 12 کشتیگیر ما موفق به کسب مدال طلا شدند، این در حالی است که در بزرگسالان موفق به کسب این همه مدال نشدیم.
وی ادامه داد: الان وقت آن است که با توجه به برنامهریزی مشخص و بودجه مناسبی که در اختیار فدراسیون قرار دارد، بتوانیم ارتباط خوبی بین جوانان با بزرگسالان ایجاد کنیم. الان این توقع وجود دارد که ما بتوانیم، همانند زمانی که در جوانان مدال میگیریم در بزرگسالان هم صاحب مدال شویم.
ناچاریم با شرایط روز دنیا جلو برویم
مربی کشتی ایران در مورد اینکه فنون قدیمی در ورزش کشتی کمتر شده است یا نه، اظهار کرد: هر چه زمان به جلو آمده، کشتی هم دارای پیشرفت شده و فنون جدیدی وارد این ورزش شده است. الان آمادگی جسمانی خیلی در جریان مسابقه مهم است. قدیم از فن بیشتر استفاده میشد ولی الان دلیل اینکه فنون کمتر مورد استفاده قرار میگیرد آمادگی بالای کشتیگیران است که مغلوب فنون نمیشوند. اجرای فنون در کشتی دچار تغییر شده است، ما ناچاریم که با شرایط روز دنیا جلو برویم. نباید همچون صنعت خودرو که الان ماشین روز دنیا پورشه است و ما در پراید رانندگی میکنیم، به کشتی نگاه کنیم.
کشتیگیر دغدغه مالی نداشته باشد
وی در خصوص اینکه کشتی نیازمند حمایت مالی فوقالعادهای است، بیان کرد: بحث مالی دغدغه اصلی جامعه ما است، تورم و گرانی مردم را اذیت میکند. ورزشکار هم بخشی از جامعه است که نیاز به آن دارد دغدغه مالی نداشته باشد. فدراسیون کشتی باید شرایطی فراهم کند که کشتیگیر بتواند بدون نگرانی به روی تشک برود. ما نیاز داریم که براساس بودجهای که داریم جلو برویم. رسول خادم از همه اعتبار خود استفاده میکند تا کشتیگیران دغدغه مالی نداشته باشند، کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش هم حمایتهایی از کشتی انجام میدهند ولی اگر بخواهیم برای کشتی بیشتر پیشرفت کنیم، باید اولویتبندی مالی درستی صورت بگیرد تا ملیپوشان کشتی ما بتوانند در اردوها و مسابقات متعدد جهانی حضور داشته باشند.
وی افزود: نباید بگوییم چون رسول خادم یکی از اعضای هیأت رئیسه اتحادیه جهانی کشتی است، میتوانیم اردوهای مشترکی با کشورهای مختلف برگزار کنیم، کاری که در گذشته هم انجام میدادیم. مجارستان، قزاقستان، ژاپن، عراق، سوریه و مصر و همچنین مراکش با ما اردوهای مشترکی برگزار کردند ولی این کشورها نفعی برای رشد کشتی ما نداشتند. حضور این کشورها باعث شده بود تا بچههای ما هماهنگی تمرینی مناسب خود را از دست بدهند. برنامهریزیها الان به گونهای شده که پیش از شروع رقابتهای مهم بیشتر کشورها 10 روز زودتر در کشور میزبان حضور پیدا میکنند و با تمرین در آنجا خود را با شرایط وفق میدهند تا صاحب موفقیت شوند. ما هم اگر نیاز پیدا میکنیم که با حضور در داغستان روسیه باعث رشد بیشتر کشتیگیرانمان شویم، حضور در این کشور به سودمان خواهد بود. به طور کلی حس میکنم فدراسیون کشتی بودجه مالی کاملی را در اختیار ندارد و باید مورد تأمین قرار بگیرد تا شاهد ارتقاء بیشتر سطح کشتی کشورمان باشیم.
ارتقای سطح داوری کشتی
کاوه در خصوص اینکه سطح اعتراض به داوریها کمتر شده است، تصریح کرد: سیستم داوری دنیا بهتر از گذشته شده است، در گذشته ارتباطات در سطح بالاتری بود و به داورها فشار وارد میشد تا بتوانند قهرمانی را مال خودشان کنند. در حال حاضر چنین اتفاقی را نمیبینیم، این اتفاق بسیار خوبی به سود کشتی جهان است ما در برخی مواقع حس میکنیم، قوانین داوری به ضرر ما بوده، در حالیکه این به دلیل آگاهیمان کمتر بوده است. باید بپذیریم که نیاز داریم پیش از رقابتها نسبت به آخرین قوانین اطلاعات کاملی داشته باشیم تا در جریان مسابقه نسبت به قضاوت داوران دچار شک و تردید نشویم.
انتهای پیام/4048/پ
انتهای پیام/