دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 شهريور 1397 - 10:00
گفتگوی تفصیلی آنا با اسطوره باشگاه استقلال؛

افشارزاده از من خواست حمایتش کنم تا مدیرعامل بماند/ شفر خودش دلال است

پیشکسوت استقلال گفت: افشارزاده روزی به من گفت آقای روشن از من تعریف کن تا مدیرعامل استقلال بمانم. مگر مدیرعامل باید چنین اخلاقی داشته باشد؟
کد خبر : 308547

گروه ورزشی خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری: متولد 12 خردادماه 1334 در تهران است و یکی از بهترین مهاجمان تاریخ باشگاه استقلال و گلزن‌ترین مهاجم جوان تیم ملی. عنوان جوان‌ترین مهاجم گلزن دربی را هم با خود یدک می‌کشد و شاید یکی از افتخارات وی گلزنی در المپیک 1976 مونترال مقابل لهستان باشد.


صحبت از حسن روشن است؛ همان کسی که هواداران استقلال با انتقادات آتشینش او را می‌شناسند. کسی که شمشیر را برای مدیران‌عامل باشگاه استقلال از رو بسته و هیچ مدیری از تیغ تیز انتقادات او در امان نبوده است؛ حتی علی فتح‌الله‌زاده که یار غار این پیشکسوت باشگاه استقلال است.


خودش در مورد این موضوع این‌طور توضیح می‌دهد: بنده با هیچ مدیرعاملی سر جنگ ندارم، اما اگر در جایی ببینم که راه را اشتباه می‌رود، هرکس باشد انتقاد می‌کنم؛ حتی برادرم. از فتح‌الله‌زاده که رفیق چندساله من است هم انتقادات تندی کردم. دلیل این موضوع هواداران هستند و از سر دلسوزی هم این انتقادات را می‌کنم تا بلکه امور باشگاه اصلاح شود.


روشن اضافه می‌کند: در صحبتی که با آقای فتحی داشتم، به او گفتم که دنبال تیم‌داری نباش، به دنبال باشگاه‌داری باش. سعی کن باشگاه را درست کنی، نه تیم استقلال را. فتحی آدم بسیار خوبی است، اما اگر احساس کنم راه را اشتباه می‌رود، از او هم انتقاد می‌کنم. مدیرعامل استقلال باید فکر اساسی برای آکادمی استقلال کند.


برخی عناوین صحبت‌های روشن را در زیر مشاهده می‌کنید.


* آرام در گوشی به منصوریان گفتم بنری که در حمایت از تو نصب شده، بیچاره‌ات می‌کند.


* افشارزاده به من گفت آقای روشن از من حمایت کن مدیرعامل بمانم.


* مقصر اصلی در قضیه آکادمی استقلال شخص فتح‌الله‌زاده بود؛ هرچند بعدها بنده کوتاه آمدم، اما این مسائل الان هم هست.


* سیاوش اکبرپور پسر بسیار خوب و سالمی است. حرف‌هایی هم که در خصوص آکادمی زد به خاطر صداقتش بود. آدم سالم نمی‌تواند فساد را تحمل کند.


* کی‌روش لیگ ایران را ضعیف قلمداد کرد، در حالی‌ که بهترین بازیکنان تیم ملی در جام‌جهانی از لیگ ایران بودند.


* افشارزاده و افتخاری ضعیف‌ترین مدیرانی هستند که دیده‌ام.


* بعید است عامل اصلی تجمع هواداران استقلال مقابل وزارت ورزش فتح‌الله‌زاده باشد، اما خط‌دهی شده بود.


* اشتباهی که منصوریان مرتکب شد این بود که با توصیه کی‌روش، میک درمورت را به عنوان مربی بدنساز قبول کرد. او اگر مربی خوبی بود، کی‌روش در تیم ملی حفظش می‌کرد​.


* استقلال در آسیا کاری از پیش نخواهد برد و در لیگ هم کار سختی دارد. من به شفر هم گفتم که مواظب پسرش و دلال‌ها باشد، چون شفر الان خودش دلال است.


* استقلال در زمان افتخاری 31 میلیارد تومان از وزارت ورزش دریافتی داشته؛ این پول‌ها کجا رفته است؟


* خدمتی که مهاجرانی به فوتبال ایران کرد هیچ‌کس نکرد.


گفت‌ و شنود خبرنگار آنا با حسن روشن در پی می‌آید:


آنا: از چه سالی فعالیت فوتبالی خود را آغاز کردید، ظاهراً از سال 1342 فعالیت فوتبالی شما آغاز شد، درست است؟


سال 1342 تیم دوچرخه‌سواران به تاج تغییر نام داده بود. پدرم با دانایی‌فرد و ... همبازی بود. بنده آن زمان توپ‌جمع‌کن پیشکسوتان استقلال بودم. من که علاقه زیادی به استقلال داشتم، به همراه پسر ایرج دانایی‌فرد به عضویت تیم جوانان تاج درآمدیم.


اکثر بازیکنان تاج از جمله پورخسروانی، سرودی و خاتم، نظامی بودند برای همین اسم تیم تاج لقب گرفت.


بعد از مدتی بازی برای تیم تاج، با مبلغ 300 هزار تومان به الأهلی امارات رفتم. پول سال اول را باشگاه تاج تمام و کمال گرفت و من سال اول برای تیم اماراتی مجانی بازی کردم؛ اما در سال دوم به من پول دادند.




آنا: آن زمان هم اختلاف قیمت بین قرارداد باشگاه‌های ایرانی و حوزه حاشیه خلیج‌فارس وجود داشت؟


خیر، آن زمان همان پولی که باشگاه الأهلی می‌داد، تاج هم همان مبلغ را می‌داد. از مرداد 57 حکومت نظامی شد و معلوم نشد پولی که تاج گرفت کجا رفت.


باشگاه الأهلی امارات دارای چمن مصنوعی بود و مثل الان بازی در چمن طبیعی نبود. من تا دو هفته بعد از بازی عضله‌های پایم کوبیده شده بود. از مربیان خواستم که سه بازی به من استراحت بدهند، اما قبول نکردند.


آمدن منصوریان به استقلال اشتباه بود


آنا: برگردیم به عقب؛ عاقبت منصوریان در استقلال خوب نشد. فکر می‌کنید چرا نتوانست با استقلال نتیجه بگیرد؟


منصوریان در تیم نفت تهران کار بزرگی انجام داد و نفت در بازی با تراکتورسازی مردانه بازی کرد و سه گل به تیم تبریزی زد و از آن طرف سپاهان قهرمان شد.


منصوریان وقتی به استقلال آمد، هنوز شعار رها کن، حیا کن نشنیده بود؛ اما وقتی آمد و نتیجه نگرفت این جمله را هم شنید. هواداران با هیچ‌کس شوخی ندارند و نتیجه می‌خواهند و اگر نتیجه نگیری شعار رها کن، حیا کن خواهی شنید.


آنا: منصوریانی که بین هواداران خیلی محبوب بود.


بله. به منصوریان هم گفتم که آمدنش به استقلال اشتباه بود. من در اولین تمرینی که منصوریان هدایت استقلال را برعهده داشت، بنر خوشامدگویی به منصوریان را در ورزشگاه دیدم و 4 هزار هوادار استقلال یکصدا منصوریان را تشویق می‌کردند. آرام در گوشی به منصوریان گفتم: همین بنر بیچاره‌ات می‌کند که همین هم شد.


با 300 هزار تومان از پیشکسوتان استقلال یاد می‌کنند


آنا: آقای روشن، به بحث پیشکسوتان برگردیم. آیا سراغی از شما می‌گیرند؟


بله با حقوق ماهیانه 300 هزار تومان.


آنا: واقعاً


بله. من علاوه بر استقلال، یکی از پیشکسوتان الأهلی امارات هستم. حتی اگر چند سال هم در باشگاه الأهلی امارات حضور پیدا نکنید، باز اقامت را تجدید می‌کنند و احترام زیادی به پیشکسوتان قائل هستند. پیشکسوت بودجه کافی می‌خواهد. می‌شود 100 میلیون تومان اختصاص داد به کمیته پیشکسوتان و افرادی که مشکل حاد دارند، از آن مبلغ برای حل مشکلاتشان استفاده کنند.


آنا: آقای علی جباری بعد از فوت دختر و پسرش با مشکل زیادی مواجه شد.


بله خدا بیامرزد. اینها به کار ربطی ندارد، وظیفه باشگاه است. بنده به آقای فتحی هم گفتم که اگر می‌خواهی تیم استقلال را درست کنی، فردا مثل بقیه شعار رها کن، حیا کن خواهی شنید،؛ اما شما باید باشگاه را درست کنی. با فامیل‌بازی باشگاه درست نمی‌شود. مدیرعامل اکنون دنبال بازیکن می‌دود تا قرارداد ببندد، در حالی‌ که باشگاه کمیته فنی دارد. نمی‌شود سرمربی قرارداد سه ساله، مربی قرارداد یک ساله و اعضای کمیته فنی قرارداد 6 ماهه داشته باشند. کمیته فنی در انتخاب سرمربی، بازیکن و ... باید دخالت مستقیم داشته باشد. بعد پشت سرمربی بایستد. اعضای کمیته فنی حداقل باید سه سال قرارداد داشته باشند. کار شفر و برانکو خیلی سخت‌تر از سایر مربیان است. بارها به من گفتند به عنوان عضو هیأت مدیره در استقلال کار کنم که قبول نکردم، چون کار من نیست. یک ورزشکار نمی‌تواند درامور مدیریتی و اجرایی دخالت کند.


هیأت مدیره باید اقتصاددانان قوی داشته باشد. سپس مدیرعامل از بین آنها یا از خارج از مجموعه انتخاب شود. اعضای کمیته فنی هم توسط مدیرعامل انتخاب نمی‌شوند، بلکه مدیرعامل اختیار تشکیل کمیته فنی را به افراد خبره می‌سپارد. بعد از انتخاب اعضای کمیته فنی توسط افراد کاردان و فنی، این موضوع برای تصویب به هیأت مدیره باشگاه می‌رود. بعد باید با هواداران در میان گذاشته شود. حتی می‌شود از بین هواداران نیز به عنوان عضو علی‌البدل فردی که متشخص و موجه است برای حضور در هیأت مدیره انتخاب کرد.




آنا: در خصوص آکادمی استقلال صحبت کنید. ظاهراً در زمان آقای فتح‌الله‌زاده از 200 میلیون تومان بودجه تخصیصی تنها 30 میلیون تومان به آکادمی دادند، درست است؟


علی فتح‌الله‌زاده برای اداره آکادمی باشگاه استقلال از 200 میلیون بودجه تخصیصی 30 میلیون تومان داد با 200 عضو. در حالی‌ که باید برای فعالیت آکادمی باشگاه استقلال بودجه یک میلیاردی تعلق بگیرد تا بازیکنانی مثل نورافکن، مجتبی جباری، مجید حسینی و ... به تیم بزرگسالان تزریق شود و از این طریق باشگاه با ترانسفر بازیکنان به خارج درآمدزایی کند. فوتبال تجارت است. بکهام در اوج از منچستر رفت و فرگوسن او را به زور نگه نداشت. اما در ایران شفر هم با دلالی بازیکن می‌گیرد، در حالی که در آکادمی باشگاه استقلال از بچه‌ها 10 میلیون تومان پول برای بازی می‌گیرند و این شیوه غلط است.


مقصر اصلی در قضیه آکادمی شخص فتح‌الله‌زاده بود


آنا: در سال 91 اظهارات جنجالی در مورد اتفاقات رخ داده در آکادمی و مسائل پشت پرده داشتید.


مقصر اصلی در قضیه آکادمی شخص فتح‌الله‌زاده بود، هرچند بعدها بنده کوتاه آمدم، اما این مسائل الان هم هست.


آنا: سال گذشته سیاوش اکبرپور اتفاقات آکادمی را بازگو کرد و از پشت پرده آن سخن گفت.


سیاوش پسر بسیار خوب و سالمی است. فرد سالم نمی‌تواند فساد را تحمل کند. استقلال سال گذشته حتی زمانی که سوم لیگ و قهرمان جام حذفی شد، گفتم این تیم ایراد دارد و به این نتایج نباید امید بست.


زمانی که در تلویزیون علیه سیاست‌های باشگاه و آکادمی صحبت کردم، فتح‌الله‌زاده با حضور در برنامه اعلام کرد که اشتباه کردیم و نباید این‌طور می‌شد.


بعداً کاغذی به من دادند و گفتند امضا کن و بنده بدون اینکه از محتوای نامه باخبر شوم، آن را امضا کردم. در نامه آمده بود که سوءتفاهم بود و حل شد. در آن جلسه مهدی تاج به داود جباری گفت که قضیه 100 میلیون تومان چه بود و جباری اعلام کرد، آن پول را دادم پژو خریدند، مگر پژو 100 میلیون است؟ پسر داود جباری استعداد خوبی در فوتبال داشت و اگر پدرش این کارها را نمی‌کرد، یکی از بهترین بازیکنان می‌شد.


آنا: شما در زمان افشارزاده هم به آکادمی منتقد بودید؟


در زمان افشارزاده استادیوم امام رضا (ع) را از شهرداری برای استقلال گرفتم و دنبال حل و فصل مسأله آکادمی بودم. افشارزاده روزی به من گفت: آقای روشن از من تعریف کن تا مدیرعامل استقلال بمانم! مگر مدیرعامل باید چنین اخلاقی داشته باشد؟


دهان مدیرعامل باید برای بازیکن و کادر فنی بسته باشد و به مراجعه‌کننده باز. کار این‌ها برعکس است. پرویز برومند با استقلال قهرمان شده و زحمات زیادی کشیده است، اما پول او را ندادند و با زور و یقه‌گیری از افتخاری 10 میلیون تومان پول گرفت.


رسماً اعلام می‌کنم از همان بازیکنانی که باشگاه استقلال آنها را طرد کرده است، تیم اصلی استقلال را می‌برم. بازیکن یک میلیارد و چند صد میلیون قرارداد بسته و تنها 250 میلیون به او داده‌اند و باید بازیکن پول مالیات را هم بدهد. نمی‌خواهم خیلی چیزها را باز کنم. فوتبال خیلی کثیف شده است. الان مدیرعامل نیز در دست دلالان است؛ یعنی تا دلال نگوید، مدیرعامل کاری انجام نمی‌دهد.


استقلال در آسیا و لیگ کاری از پیش نمی‌برد


آنا: وضعیت استقلال را در لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟


در آسیا که استقلال کاری از پیش نخواهد برد و در لیگ هم کار سختی دارد. من به شفر هم گفتم که مواظب پسرش و دلال‌ها باشد، چون شفر الان خودش دلال است.


آنا: چرا هیچ‌وقت به سمت مربیگری نرفته‌اید؟


در زمان حضور در الأهلی دوره مربیگری (ب) را گرفتم. در سال 1991 در خلیج فارس دوره داشتم. پنجعلی، برادران عابدینی و ... را هم به دوره مربیگری فرستادم. در سال 1992 هم دیپلم آن زمان را گرفتیم. چیزی که در ان زمان یاد گرفتم، الان وجود ندارد؛ ادعایی هم ندارم.


آنا: البته شما دوره کوتاهی در شموشک نوشهر و ماشین‌سازی تبریر مربیگری کرده‌اید؛ درست است؟


بله. تیم شموشک نوشهر در حال سقوط بود و تلاش کردم این تیم را نجات بدهم و این کار را هم کردم، اما در شرایط فعلی کار کردن فایده‌ای ندارد.


در مورد هدایت تیم ماشین‌سازی نیز آن زمان این باشگاه تبریزی خانه هم می‌داد. برای همین چون منزل نداشتم، این تیم را انتخاب کردم؛ اما اکنون تحمل دلالی را در فوتبال ندارم. به‌همین خاطر عطای کار در فوتبال را به لقایش بخشیدم.




آنا: آیا پیشنهادی برای کار دارید؟


بله البته. پیشنهاد زیاد دارم. اما ساختار باشگاه‌ها ایراد دارد و کار کردن فایده‌ای ندارد.


آنا: با این شرایط باید کل باشگاه‌های ایران تعطیل شوند، چون ساختار مناسبی ندارند.


بله همین‌طور است. برای مثال شکست 2 بر صفر تیم ملی امید به میانمار، عجیب‌ترین رخداد ورزشی بود. کرانچاری که با 14 میلیارد تومان بودجه، سپاهان را چهاردهم لیگ کرده بود، سرمربی تیم ملی امید شد. معیار فدراسیون‌نشین‌ها برای انتخاب مربی چیست؟


آنا: آقای روشن مربیان جوانی بودند که با نشان دادن توانایی‌شان به تیم‌های بزرگتر رفتند؛ از جمله مائوریتسیو ساری از ناپولی به چلسی آمد. یورگن کلوب با درخشش در بورسیا دورتموند سرمربی لیورپول شد. لوپتگی از اسپانیا به رئال مادرید رفت. اینها قابل قبول است، اما کرانچار که به‌قول شما نتوانسته بود با سپاهان نتیجه بگیرد ،به یکباره سرمربی تیم ملی امید می‌شد.


ببینید من نمی‌خواهم جای کسی را بگیرم. من وقتی شنیدم که میانمار ایران را 2 بر صفر برده، از تعجب شاخ درآوردم. این نتیجه را فدراسیون میانمار قاب میکند و بر سردر فدراسیون نصب خواهد کرد.


آنا: شایعاتی نیز وجود دارد که ایران عمداً به میانمار باخت که حریف کره‌جنوبی در مرحله بعد نشود؟


اطلاعی ندارم.


آنا: الان کمیته‌ای به نام کمیته تحقیق و تفحص از باشگاه‌ها استقلال و پرسپولیس در مجلس تشکیل شده است. به نظر شما سرانجام آن چه خواهد شد؟


تشکیل این کمیته‌ها نتیجه‌ای ندارد. باید اسم افراد فاسد را علناً معرفی کنند تا مردم در جریان قرار بگیرند. مدیرعامل و سرپرست بدون هماهنگی با کمیته فنی بازیکن جذب می‌کنند. نمونه آن بازیکنان جوانی که جذب استقلال شدند.


نمونه این قراردادها در زمان سرمربیگری پرویز مظلومی بود. آنجا که یعقوب کریمی، بازیکن تیم‌های پایه استقلال، به نفت رفت و درخشید و سپاهان او را جذب کرد. بعد استقلال مجبور شد کریمی را با 800 میلیون تومان بخرد.


قرارداد بازیکنان باید توسط کمیته حقوقی باشگاه تأیید شود؛ درحالی‌‌که در استقلال، بازیکن مبلغ قرارداد را مشخص می‌کند که این شیوه غلط است و باید مبلغ قرارداد بازیکنان را حسابداری مشخص کند. افتخاری و توفیقی اصلاً از مفاد قراردادها خبر نداشتند؛ درحالی‌‌که در قرارداد تیام آمده بود که در صورت پرداخت 200 هزار دلار می‌تواند از استقلال جدا شود. شما کجا چنین قراردادهایی می‌بینید؟ کجای دنیا با بازیکن 35 ساله قرارداد 3 ساله می‌بندند و با یک جوان قرارداد یک ساله.


آنا: یکی از همین قراردادها، قرارداد مجید حسینی بود که با تمام تلاشی که باشگاه استقلال برای رشد این بازیکن انجام داد، اما خیلی راحت توانست از استقلال جدا شود و هواداران نیز ناراحت شدند.


هوادار حق دارد. ما هم آن زمان پیشنهاد پرسپولیس را دریافت کردیم، اما نرفتیم. چون به تیم تعصب داشتیم. هوادار صاحب این تیم است.


آنا: فکر می‌کنید در موضوع قراردادهای تیام، مجید حسینی، نورافکن و ... عوامل پشت پرده نقش اصلی را برعهده داشتند؟


بله البته. بهتاش فریبا اعلام کرد پسر شفر به شخصی گفت که به پدرم اعلام می‌کنم از کمیته فنی تو را عزل کند. شفر به پسرش نباید اختیار بدهد. در زمان ما رایکوف روزی اعلام کرد که ملی‌پوشان استقلال که در تیم ملی بازی می‌کنند 35 هزار تومان، ملی‌پوشانی که نیمکت‌نشین هستند 30 هزار تومان و بقیه 20 هزار تومان پول می‌گیرند.


اگر کسی این شرایط را دوست ندارد، برود. از آن جمع مرحوم حجازی، غلامحسین مظلومی، محمدی و ... از استقلال رفتند و از باشگاه شهباز 65 هزار تومان پول گرفتند.


کی‌روش اهمیتی به مربیان داخلی نمی‌دهد


آنا: از آن زمان باشگاه تاج سابق شروع به جوان‌گرایی و تغییر نسل کرد، درست است؟


بله. در آن زمان استقلال، تیم شهباز را که بازیکنان ملی‌پوش داشت، با چهار گل شکست داد.


الان استقلال بازیکن مصدوم پیکان را جذب می‌کند؛ درحالی‌که دکتر نوروزی رئیس کمیته پزشکی باشگاه استقلال علناً اعلام کرد که بازیکن سابق پیکان مصدوم است و نباید جذب شود. یا علی کریمی که با مصدومیت جذب شد. من موردی به خاطرم رسید عرض کنم و آن اینکه پدر یکی از بازیکنان آکادمی که سرپرست بود، پسرش را برای بازی به باشگاه معرفی کرد. من گفتم که مربی باید تصمیم بگیرد، نه من. بنده کاره‌ای نیستم. پدر این بازیکن 130 میلیون تومان خرج و درخواست پولش را از باشگاه کرد. اما فردی در باشگاه گفت که به جای 130 میلیون طلبی که داری، کاری می‌کنیم که پسرت بازی کند و پسرش تنها دو دقیقه در زمین حضور داشت.


فتح‌الله‌زاده یک هفته به من حکم ریاست کمیته فنی را داده بود. یک زمانی گفته بود که چون حکمی به روشن ندادیم، رفته علیه ما صحبت کرده است. بعدها به فتح‌الله‌زاده گفتم که شما یک ماه پیش حکم دادی، چرا دروغ می‌گویی؟!


فتحی مدیر کاربلدی است، اما بدموقعی به استقلال آمده است. به او گفتم اگر اشتباه کند انتقاد خواهم کرد. اینجا استقلال است.


در فوتبال ادعایی ندارم و دنبال پست و مقام هم نیستم. کی‌روش هم فردا می‌رود اما سرمربی بعدی تیم ملی هم که بیاید قطعاً 14 لژیونر به تیم ملی دعوت نمی‌کند.


وقتی کی‌روش می‌تواند تیم ملی را از پایه درست کند چرا لژیونر دعوت کند. اگر ملاک رفتن به جام جهانی است که دو بار با ایران و دو بار هم با مربی خارجی مثل برانکو به جام جهانی صعود کرده‌ایم و در بحث مقایسه‌ای هم کی‌روش نفر سوم تیم فوتبال منچستر یونایتد بوده، اما اوفارل نفر اول. در بحث مبارزه با بازیکن‌سالاری کی‌روش، رحمتی را به تیم ملی دعوت نکرد و اوفارل جورج بست را؛ بنابراین مقایسه این دو اشتباه است. اوفارل طی یک سال 10 ماه در ایران اقامت داشت و با مربیان لیگ مرتب جلسه برگزار می‌کرد.


در حالی که کی‌روش اهمیتی به مربیان داخلی نمی‌دهد. حشمت مهاجرانی دستیار اول اوفارل بود که سرمربی تیم ملی و قهرمان جام ملت‌های آسیا شد. اما این افتخار 42 سال است که تکرار نشده است. با مهاجرانی به جام جهانی رفتیم.




خدمتی که مهاجرانی به فوتبال ایران کرد، هیچ‌کس نکرد


آنا: حتی ظاهراً پیشنهادی از هلند به مهاجرانی شده است.


بله، خدمتی که مهاجرانی کرد، هیچ کس نکرد. مطمئن باشید با رفتن کی‌روش همین لژیونرهایی که به تیم ملی می‌آیند، دیگر نخواهند آمد.


کی‌روش لیگ ایران را ضعیف قلمداد کرد؛ در حالی‌ که بهترین بازیکنان تیم ملی در جام جهانی از لیگ ایران بودند.


آنا: آیا حسن روشن در فوتبال به حق خود رسیده است؟ به هر حال شما بازیکن بزرگی در دوره فوتبالی خودتان بودید.


من در جام جهانی ناکام بودم. به دلیل عملی که روی پای خود انجام داده بودم، به جام جهانی نرسیدم، اما در صف انتظار برای دعوت بودم. با تیم ملی پرو بازی داشتیم که مهاجرانی به من گفت که باید با همین مصدومیت بازی کنی. بازی هم کردم و گل هم زدم.


با تمام این اوصاف بنده حقم را در فوتبال گرفته‌ام. حتی پیشنهادی از پاری‌سن‌ژرمن به من و ناصر حجازی شد،.حتی یک میلیون و 500 هزار تومان می‌دادند و ناصر حجازی موافقت نکرد که برود.


آنا: به هرحال هر بازیکنی آرزو دارد حتی در لیگ دسته سوم کشورهای اروپایی بازی کند.


نه، من چنین آرزویی نداشتم. در تهران با چلسی بازی داشتیم و دو توپ به تیر دروازه کوبیدم و همان‌جا باشگاه چلسی از من درخواست عقد قرارداد کرد که قبول نکردم. آرزو داشتم که اگر هم قسمت شد به اروپا بروم، به لیگ دسته اول اروپا بروم.


آنا: از لحاظ مالی از شرایط خود راضی هستید؟


بله، خدا را شکر.


بازی 6 تایی‌های معروف اتفاقی بود. ما به غرورمان باختیم


آنا: برگردیم به گذشته؛ آن بازی 6 تایی‌های معروف که مقابل پرسپولیس باختید، از آن بازی برای ما بگویید.


در آن بازی من برای اولین بار مقابل پرسپولیس بازی کردم. در آن بازی به غرور خودمان باختیم. با خستگی برای تیم استقلال فیکس بازی کردم. چون صبح آن روز بازی کرده بودم، رایکوف قبول نمی‌کرد که بازی نکنم. گفت حتی اگر شده 10 دقیقه بازی کن. در بازی با شهباز که حجازی دروازه‌بان این تیم بود، چهار گل به حریف زدیم و حجازی 10 توپ را هم گرفت.


بازی 6 تایی‌های معروف یک اتفاق بود. در آن بازی هرچه پرسپولیسی‌ها زدند، رفت داخل دروازه. مثل بازی برزیل و آلمان. استقلال در آن مقطع هشت بازیکن ملی‌پوش داشت.


آنا: آن سندی که آقای فتح‌الله‌زاده مدعی بود استقلال توانسته، پرسپولیس را با 8 گل شکست دهد، صحت دارد؟


خیر، چنین چیزی نیست.


فردای بازی 6 تایی‌ها پورخسروانی دسته گلی برای باشگاه پرسپولیس فرستاد برای تبریک. این کار بزرگی که خسروانی کرد، از لحاظ روانی روی بازیکنان تأثیر مثبت گذاشت.


آنا: انتقاداتی که برخی از پیشکسوتان باشگاه استقلال دارند، به بحث جذب ستاره از تیم‌های دیگر برمی‌گردد. به عنوان مثال بازیکنانی هستند که در تیم‌های خود ستاره‌اند، اما در استقلال و پرسپولیس نمی‌توانند توانایی‌شان را نشان دهند. به نظر شما ایراد کار کجاست؟


برخی بازیکنان درجه یک هستند و باید در تیم‌های درجه یک باشند. برخی بازیکنان هم درجه دو هستند و در تیم‌های درجه دو بازی می‌کنند و در تیم‌های درجه یک جواب نمی‌دهند. شخصاً مخالف جذب ستاره از تیم‌های دیگر برای استقلال هستم. بازیکن فوق ستاره، در تیم‌های فوق ستاره جواب می‌دهد. اشتباهاتی که تیم‌های پرسپولیس و استقلال می‌کنند این است که بازیکن جوان جذب می‌کنند، درحالی‌که بازیکن جوان را باید این باشگاه‌ها تربیت کنند. نباید این‌طور باشد که با رفتن ستاره‌ها از یک تیم، آن تیم از هم بپاشد.


زمانی فتح‌الله‌زاده به‌دلیل مشکلی که با مجتبی جباری داشت، اعلام کرد که این بازیکن را دو سال محروم می‌کنم. مگر مدیرعامل می‌تواند بازیکن را محروم کند؟! پس در این بین نقش کمیته انضباطی باشگاه چه می‌شود؟ نکته جالب ماجرا آنجاست که دو هفته مانده به بازی با پرسپولیس، فتح‌الله‌زاده در یکی از روزنامه‌ها گفته بود که جباری پسرخوانده من است.


31 میلیارد تومان پولی که افتخاری از وزارت ورزش گرفت کجاست؟


آنا: چالشی که مدیران عامل استقلال در گذشته داشتند مربوط به میزان بدهی باشگاه بود، نظرتان چیست؟


استقلال در زمان افتخاری 31 میلیارد تومان از وزارت ورزش دریافتی داشته است. این پول‌ها کجا رفته است؟ فتح‌الله‌زاده اعلام می‌کند 45 میلیارد بدهی داشته، اما افتخاری اعلام می‌کند از زمان فتح‌الله‌زاده 110 میلیارد بدهی روی دست باشگاه مانده است.


آنا: هنوز هم منتقد هیأت مدیره استقلال هستید؟


بله، هستم، آدم‌های خوبی در هیأت مدیره حضور دارند، اما این دلیل نمی‌شود که منتقد آن نباشم.


آنا: صحبتی با شما برای حضور در هیأت مدیره استقلال شده است؟


بله، به صورت غیرمستقیم با من صحبت شد، اما قبول نکردم. هیأت مدیره آدم خبره و مدیر کاربلد می‌خواهد.


قریب که به عنوان عضو جدید هیأت مدیره باشگاه استقلال انتخاب شده بود، با قهر از باشگاه رفت، چرا؟ چون وقتی آمد، دید که بعد از انتخاب منصوریان، مدیرعامل انتخاب شده و سپس هیأت مدیره عطای کار را به لقایش بخشید و رفت؛ سلسه مراتب در باشگاه استقلال طی نمی‌شود، به همین دلیل شاهد چنین مشکلاتی هستیم.




شفر اگر با استقلال نتیجه گرفته، به خاطر روحیه‌اش بود


آنا: شرایط استقلال را در حال حاضر چگونه می‌بینید؟


شفر باید هماهنگی خوبی با آکادمی باشگاه استقلال داشته باشد. اگر هم سال گذشته نتیجه گرفت، به دلیل روحیه شفر بود. منصوریان یک اشتباهی که کرد با توصیه کی‌روش میک درمورت را به‌عنوان مربی بدنساز قبول کرد. او اگر مربی خوبی بود، کی‌روش او را در تیم ملی حفظ می‌کرد.


آنا: برخی عنوان می‌کردند که در زمان منصوریان، استقلال دوران بدنسازی خوبی نداشته است و کسب نتایج ضعیف را به این مورد نسبت دادند.


عدم نظارت کامل منصوریان روی بدنسازی تیم هم مزید بر علت شد تا استقلال نتایج خوبی کسب نکند؛ اما شفر از فرصت تعطیلی لیگ استفاده کرد و بدنسازی را آغاز کرد و استقلال هم نتیجه گرفت؛ اما این تیم با وضعیت فعلی نتایج سال گذشته را نخواهد گرفت.


در جام حذفی هم شانس دخیل است.


آنا: مثل پیروزی تیم قشقایی مقابل پرسپولیس؟


بله. در فوتبال چنین اتفاقاتی رخ می‌دهد. با وضعیت فعلی معلوم نیست آقای فتحی موفق باشد. در روزهای خوش باید همه سهیم باشند و در روزهای بد نیز همه سهم دارند.


در سال 1373 وقتی استقلال به لیگ دسته سوم سقوط کرد، اولیایی از من درخواست کمک کرد و من هم گفتم باید همه از جمله بازیکنان، کادر فنی قبلی و ... بروند و تغییرات اساسی در باشگاه صورت بگیرد. هنوز هم معلوم نشده مسئول اصلی سقوط استقلال به لیگ دسته سوم چه کسی بود.


در سال گذشته نیز تمام کاسه‌کوزه‌ها سر منصوریان شکست و وقتی باشگاه فاقد کمیته فنی باشد، همین اتفاقات هم می‌افتد. پیشکسوت باید در باشگاه باشد.


در زمان مدیریت فتح‌الله‌زاده، او مرحوم حجازی را به دلیل کسب نتایج ضعیف عوض کرد و فیروز کریمی را آورد. دلیل فتح‌الله‌زاده برای این انتخاب، این بود که کریمی آدم خوبی است. بعد از عدم نتیجه‌گیری کریمی، قلعه‌نویی سرمربی استقلال شد. کسی که فتح‌الله‌زاده بعد از برکناری حجازی، مخالف سرمربیگری او بود.


در زمان مدیریت افتخاری همان اوایل گفتم که او این‌کاره نیست و بعدها افتخاری اعلام کرد که تا پایان دولت روحانی مدیرعامل استقلال می‌ماند. اگر می‌ماند باید به حال وزارت ورزش گریه می‌کردیم.


آنا: در نهایت هم با چشمان اشک‌آلود رفت.


باید می‌رفت.


آنا: افتخاری در مصاحبه پایانی با خبرنگاران اعلام کرد که همین هواداران قیمت شفر را بالا بردند.


چنین چیزی نیست. یکی از عوامل اصلی موفقیت استقلال در فصل گذشته نیروی جوان این تیم بود. فصل گذشته اگر استقلال چهاردهم می‌شد، آیا امید ابراهیمی می‌توانست به لیگ قطر برود؟ یا اگر پرسپولیس قهرمان نمی‌شد، وحید امیری الان در ایران بود.


آنا: یکی از اتهاماتی که به فتح‌الله‌زاده می‌زنند، این‌است‌که تجمع هواداران در فصل نقل و انتقالات در اعتراض به عملکرد ضعیف استقلال را به وی نسبت می‌دهند و می‌گویند عامل پشت‌پرده، مدیرعامل اسبق استقلال است. شما این را قبول دارید؟


خیر. بعید است کار فتح‌الله‌زاده باشد. تشکیلات فعلی وزارت ورزش مخالف حضور فتح‌الله‌زاده در باشگاه استقلال است؛ اما شک ندارم که خط‌دهی شده بود.


آنا: ضعیف‌ترین مدیرعامل یا مدیران عامل باشگاه استقلال را چه کسی یا کسانی می‌دانید؟


افشارزاده و افتخاری


آنا: آقای روشن، سؤالات کوتاه می‌پرسیم و شما پاسخ‌های کوتاه بدهید.


بله، بفرمایید.


فتح‌الله‌زاده:


ان‌شاءالله موفق باشد.


قلعه‌نویی:


در سال 83 پیشنهادم سرمربیگری قلعه‌نویی در استقلال بود و از بین سه گزینه به او رأی دادم.


افشارزاده:


ضعیف‌ترین مدیری که تاکنون دیده‌ام.


افتخاری:


جزو ضعیف‌های پرادعا.


کی‌روش:


هیچ‌کاری برای ایران نکرد.


پروین:


کاپیتان تیم ما بود و زحمات زیادی کشیده است.


فرامرز ظلی:


به او می‌گفتند گلر خوشگله.


برانکو ایوانکوویچ:


مربی نیست، بلکه دکتر روانشناس است که خوب توانسته از آن استفاده کند.


شفر:


مربی خوبی است.


تاج:


باید کمی بیشتر روی حل مسائل دلالی کار کند، وگرنه این معضل در دوره وی ثبت می‌شود.


کفاشیان:


خیلی دوستش دارم.


حسین شمس:


برای فوتبال سالنی زحمات زیادی کشیده است.


حسن روحانی:


اگر کلید را به من هم بدهد، ممنون می‌شوم.


عادل فردوسی‌پور:


از خطی که دارد آرام آرام خارج می‌شود. اگر برنامه نود نبود، شاید فوتبال نابود می‌شد.


آنا: از اینکه وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، بی‌نهایت ممنونیم.


برای شما آرزوی موفقیت می‌کنم.


انتهای پیام/4051/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب