پیشرفت علمی خراسان به برکت وجود امام هشتم/ پارک علم و فناوری خراسان به کمک محققین میآید
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پارکهای علم و فناوری در بیشتراستانهای کشور فعال هستند و در این شماره از پرونده علم و فناوری به وسعت ایران، به پارک علم و فناوری استان خراسان میپردازیم.
نام خراسان بیشتر از هر چیزی، آستان مقدس امام هشتم را در ذهن متواتر میکند ولی توانسته به برکت وجود امام خوبیها در عرصههای علمی و صنعتی نیز پیشگام باشد.
وجود منطقه ویژه فناوری تحت عنوان پارک علم و فناوری در این استان در شهریور ۸۱ فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. این پارک طی ۲۲ سال فعالیت تحقیقاتی در زمینه ایجاد و گسترش فناوری ملی و فراهم شدن زیرساختهای مناسب با مصوبه شورای گسترش آموزش عالی فعالیت اجرایی خود را در زمینی به وسعت ۴۰ هکتار در شهر مشهد و در جوار شهرک صنعتی توس شروع کرد.
رسالت راهبردی پارک علم و فناوری خراسان افزایش ثروت در جامعه از طریق تشویق و ارتقا فرهنگ نوآوری و افزایش قدرت رقابت در میان شرکتها و مؤسساتی است که بر پایه علم و دانش در محیط پارک فعالیت دارند. برای رسیدن به این هدف پارک علم و فناوری خراسان مأموریت دارد با ایجاد انگیزش و مدیریت جریان دانش و فناوری در میان دانشگاهها، مراکز تحقیق و توسعه و بخش خصوصی، ایجاد و رشد شرکتهای نوآور را از طریق مراکز رشد انکوباتورها و نیز ایجاد مؤسسات نو از درون مؤسسات باسابقه، به این فعالیت سرعت ببخشد.
همچنین این پارک انواع خدمات، فضاهای کاری و زیرساختهای مناسب را به مؤسسات مستقر در پارک ارائه مینماید.
ازجمله خدمات پارک علم و فناوری خراسان میتوان به ارزیابی پرونده متقاضیان ثبت اختراع، ارزیابی پرونده متقاضیان اخذ تأییدیه اختراع حمایت از فرآیند ثبت اختراع یا پتنت در خارج از کشور و مشاوره به شرکتهای داخل پارک اشاره کرد.
حمایت از ایجاد زمینه بهرهبرداری از اختراعات ثبت و تأیید شده در داخل کشور، خدمات آموزشی بهمنظور ترویج و فرهنگسازی مفاهیم مالکیت فکری با محتوای حقوق مالکیت فکری، مهارت ارزیابی و تحلیل پتنت و آشنایی با مفاهیم و قراردادهای انتقال فناوری از دیگر خدمات و تسهیلاتی است که در این پارک ارائه میشود.
این پارک، آزمایشگاههای تخصصی شامل آزمایشگاه برق و الکترونیک، آزمایشگاه شیمی و مواد، آزمایشگاه صنایع غذایی، آزمایشگاه بیوتکنولوژی، آزمایشگاه بیوفیزیک مواد غذایی، آزمایشگاه نانو فناوری و آزمایشگاه فناوریهای نوین و کارگاهها و پایلوتهای نیمهصنعتی شامل پایلوت شیمی، پایلوت صنایع غذایی و پایلوت سرامیک در منطقه شمال شرق کشور فعالیت میکند.
در شماره بعدی از علم و فناوری به وسعت ایران به بررسی پارکهای استانهای مرکزی کشور میپردازیم.
انتهای پیام/4060
انتهای پیام/