خیز گوششکستههای فرنگیکار برای رونمایی از پلان دوم/ شلیک به قلب جاکارتا و مدالهایی که از کف پرید
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، شاید پیش از آغاز بازیهای آسیایی جاکارتا اگر از مردم ایران سؤال میکردند که بیشترین امید آنها برای کسب مدال به کدام رشته ورزشی است، بدون هیچ درنگی میگفتند کشتی فرنگی.
فرنگیکاران کشورمان با محمدعلی گرایی در وزن 77 کیلوگرم، حسین نوری در وزن 87 کیلوگرم، مهرداد مردانی در وزن 60 کیلوگرم، محمدرضا گرایی در وزن 67 کیلوگرم، علیاکبر حیدری در وزن 97 کیلوگرم و بهنام مهدیزاده در وزن 130 کیلوگرم به مصاف رقبای خود در جاکارتا رفتند و در پایان، کار خود را با دو مدال طلای محمدعلی گرایی و حسین نوری و دو مدال برنز مهرداد مردانی و محمدرضا گرایی خاتمه دادند.
علی اکبر حیدری و بهنام مهدیزاده نیز موفق به کسب مدال در این بازیها نشدند.
حقخوری آشکار در روز روشن/ خاطره تلخ عبدولی از اینچئون
تاریخچه نخستین حضور تیم ملی فرنگی در بازیهای آسیایی به سال 1974 برمیگردد که رقابتها در ایران برگزار شد و گوششکستههای فرنگیکار کشورمان در این دوره از بازیها با کسب هشت مدال طلا و یک مدال نقره به کار خود پایان دادند تا خاطرهانگیزترین بازیها را برای مردم ایران رقم بزنند.
حاصل کار فرنگیکاران ایران در بازیهای آسیایی 1986 یک طلا، یک نقره و دو برنز بود. کشتیگیران فرنگیکار کشورمان سپس در بازیهای آسیایی 1990 تنها به سه مدال نقره و یک برنز دست پیدا کردند تا این بازیها برای ایران بدون مدال به پایان برسد.
عملکرد فرنگیکاران کشورمان در بازیهای آسیایی 1994 به قدری ناامیدکننده بود که انتقادات زیادی را متوجه فدراسیوننشینان و کادر فنی کرد و ملیپوشان در این مسابقات تنها به دو مدال نقره اکتفا کردند.
افت فرنگیکاران در بازیهای آسیایی سال 1998 با کسب یک مدال طلا به اوج خود رسید و در سال 2002 و در بازیهای آسیایی بوسان کرهجنوبی، ایران به سه مدال برنز رسید، اما کشتیگیران کشورمان در بازیهای آسیایی 2006 دوحه به چهار مدال نقره و یک مدال برنز دست یافتند.
اما در بازیهای آسیایی 2010 گوانگژو، فرنگیکاران کشورمان کاری کردند کارستان و با کسب هفت مدال طلا، دو برنز و یک نقره اوج درخشش خود را نشان دادند؛ ملیپوشان کشورمان در بازیهای آسیایی اینچئون کرهجنوبی در سال 2014 به دو مدال طلا و پنج برنز دست پیدا کردند.
اوج ناداوریها علیه ایران در اینچئون، کشتی سعید عبدولی با حریف کرهای در مرحله نیمهنهایی بود، سعید حریفش را در مدت یک دقیقه و 32 ثانیه ضربه فنی کرده بود، اما با اعتراض مربیان کره، داوران امتیازات را برگرداندند و رأی به ادامه کشتی دادند و در نهایت حریف کرهای با شکست 9 بر 6 عبدولی، به فینال رسید و در روز روشن سر عبدولی بریده شد.
آزمون سخت جاکارتا؛ دو مدالی که از کف رفت
تیم ملی کشتی فرنگی در حالی عنوان قهرمانی بازیهای آسیایی جاکارتا را در بخش تیمی از آن خود کرد که شانه به شانه کرهجنوبی جلو میرفت، اما با توجه به کسب عنوان پنجمی توسط مهدیزاده و حیدری، دو کشتیگیر سنگینوزن کشورمان ایران قهرمان شد.
ملیپوشان کشورمان در چهار وزن موفق شدند صاحب دو مدال طلا و دو برنز شوند، اما ایران در دو وزن 96 و 130 کیلوگرم که به ترتیب علیاکبر حیدری و بهنام مهدیزاده به مصاف رقبای خود رفته بودند نتوانست مدالی کسب کند، این میتواند دلایل متعددی داشته باشد از جمله رقبای قوی، ناداوری، نداشتن تمرکز و ... اما هرچه که است ایران یکی از مدعیان اصلی کسب مدال در این اوزان بود.
در ردهبندی نفرات برتر کشتی فرنگی در جاکارتا در وزن 60 کیلوگرم شینوبو اوتا از ژاپن اول شد، کانیبک ژولچوبیکوف از قرقیزستان به عنوان دومی دست یافت و مهرداد مردانی از ایران به عنوان سومی رسید.
در وزن 67 کیلوگرم ریو هان سو ازکره جنوبی اول شد، آلمات کبیسپایف از قزاقستان به عنوان دومی دست یافت و محمدرضا گرایی نیز از کشورمان سوم شد.
در وزن 77 کیلوگرم محمدعلی گرایی از ایران، آکژول محموداف از قرقیزستان و کیم هیون وو از کره جنوبی به ترتیب عناوین اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
در وزن 87 کیلوگرم حسین نوری از ایران اول، رستم آساکولوف از ازبکستان دوم و شیهازبردی اولیکوف از ترکمنستان سوم شدند.
در وزن 97 کیلوگرم چو هیو چول از کره جنوبی، دی ژیائو از چین و یرولان ایسکاکوف از قزاقستان اول تا سوم شدند، علیاکبر حیدری نماینده کشورمان در این وزن پنجم شد.
در وزن 130 کیلوگرم نیز مومین جان عبدالهاف از ازبکستان، نورماخان تینالیف از قزاقستان و آراتا سوندا از ژاپن اول تا سوم شدند، در این وزن بهنام مهدیزاده به عنوان پنجمی دست یافت.
پلان دوم؛ مسابقات جهانی مجارستان
مسابقات جهانی کشتی آزاد و فرنگی در حالی 50 روز دیگر در بوداپست مجارستان آغاز میشود که ملیپوشان کشورمان خود را آماده حضور در این میدان میکنند و تقریباً 10 روز بعد از بازیهای آسیایی جاکارتا تمریناتشان را زیرنظر اشکانی و پازاج در خانه کشتی برای حضور پرقدرت در مجارستان آغاز کردهاند.
اگر اتفاقی رخ ندهد، بیش از 70 درصد ترکیب تیم ملی کشتی فرنگی را در مجارستان همان نفرات حاضر در جاکارتا تشکیل خواهند داد، چهار کشتیگیر مدالآور در جاکارتا میتوانند در میدان جهانی بوداپست مجارستان نیز دو مدال طلا را تکرار کرده و دو برنز را تبدیل به مدال خوشرنگ طلا کنند.
پلان سوم؛ المپیک 2020 توکیو
تقریباً دو سال به آغاز بزرگترین رویداد ورزشی دنیا باقی مانده است و خیلی از ورزشکاران از جمله فرنگیکاران ایران آرزوی کسب مدال در این رویداد ورزشی را دارند، رویدادی که ورزشکاران با آمادگی کامل در آن حاضر میشوند و با انگیزه و با آمادگی روحی و روانی پای به آن میگذارند.
بدون هیچ تردیدی میتوان گفت که کشتیگیران فرنگیکار کشورمان برنامه ویژهای برای حضور پرقدرت و موفق در المپیک 2020 دارند و کادر فنی از حالا ملیپوشان را از لحاظ روحی و روانی و فنی آماده حضور در این رویداد ورزشی میکنند.
استعدادیابی و بها دادن به جوانان برای حضور در چنین رویداد بزرگی میتواند علاوه بر جوانگرایی، انگیزه ملیپوشان را برای کسب مدال طلا بیشتر کند، به شرطی که مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک بیش از پیش از این ورزشکاران و اعضای تیم ملی کشتی فرنگی حمایت کنند تا پرچم کشورمان در این رویداد بزرگ به اهتزاز دربیاید.
انتهای پیام/ب/
انتهای پیام/