لیگ بوکس را پویا کنند آن وقت انتظار کسب مدال داشته باشند/سرمایهگذاری در رشتههای خاص در ایران
جاسم دلاوری در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره علت ناکامی تیم ملی بوکس در جاکارتا گفت: به نظر من عدم نتیجهگیری ملیپوشان بوکس در بازیهای آسیایی و همچنین ناکامی بوکسورهای جوان در کسب سهمیه المپیک جوانان تنها یک دلیل دارد و آنهم نبود امکانات و عدم حمایت از سوی مسئولان است. ما لیگ بوکس نداریم و همین موضوع هم باعث میشود، نتیجهای که همه از بوکس انتظار دارند برآورده نشود.
وی گفت: زمانی که ملیپوشان، اردوها و امکانات مناسب نداشته باشند، طبیعی است که آنها هم نتیجه نمیگیرند. در دوره گذشته در بازیهای آسیایی ما دو فینالیست و سه مدال داشتیم اما در این دوره هر سه بوکسور ما حذف شدند، شرایط در گذشته ایدهآل نبود و نواقص زیادی داشت اما اگر مسئولین به فکر ورزش بوکس هستند، باید در این ورزش هزینه کنند. 10 مدال در ورزش بوکس توزیع میشود که سهم ایران همیشه از این تعداد مدال ناچیز بوده است.
دلاوری در ادامه به عملکرد سه بوکسور در بازیهای آسیایی جاکارتا اشاره کرد و عنوان کرد: بوکسورها بازیهای پایاپایی با حریفان خود داشتند. آنها در این میدان کمی بیتجربه بودند. بدون شک اگر بازیهای تدارکاتی بیشتری برای آنها در نظر گرفته میشد توانایی این را داشتند که حریفان خود را ناکاوت کنند. متأسفانه در بوکس همیشه با کمبود بودجه روبهرو هستیم، اگر بر اساس تعداد سهمیههایی که بوکس در این رقابتها داشته، هفت ورزشکار اعزام میشد، بهطور حتم هماکنون بوکسورها با مدال به ایران برمیگشتند. من از نظر فنی به عملکرد بوکسورها ایرادی نمیگیرم چرا که آنها بر اساس تواناییهای خودشان روی رینگ قرار گرفتند.
وی در مورد اعزام وزن 75 کیلوگرم به این رقابتها گفت: بوکسورها در سه وزن سبکوزن، میانوزن و سنگینوزن در رقابتها حاضر میشوند، بر اساس تصمیم کمیته بازیهای آسیایی سنگینوزنها حذف شدند و آنها اعلام کردند اوزان 81، 91 و 91+ کیلوگرم به اندونزی اعزام شوند. طبق اعلام این سه وزن، برخی کشورها ازجمله ایران وزن 75 کیلوگرم را به اندونزی اعزام کردند.
دلاوری همچنین در پاسخ به اینکه بوکس در ردههای پایه هم ضعیف است چرا که هیچکدام از ملیپوشان نتوانستند سهمیه المپیک جوانان را کسب کنند، اظهار کرد: من در مورد وضعیت تیمهای پایه و نوع آمادگی آنها اطلاعی ندارم. اما همانطور که گفتم وقتی لیگ ما پویا نیست و اسپانسرها هم به سراغ این رشته نمیآیند، طبیعی است که نتایج اینگونه رقم میخورد. بوکس در آسیا حرف اول را میزند و ضمن اینکه کشورها بر روی ورزشهایی که تعداد مدالهای آنها زیاد است سرمایهگذاری میکنند. شما الآن ببینید ازبکستان فقط با رشته بوکس توانست جایگاهش را در رتبهبندی تغییر بدهد.
وی در پایان گفت: در کشور ما معمولاً روی برخی رشتهها سرمایهگذاری میکنند و همین موضوع باعث شده از رشتههای پرمدال غافل شوند، در صورتی که اگر به دنبال تغییر جایگاه ورزش در قاره آسیا و همچنین کسب مدال در المپیک هستیم باید بر روی برخی رشتهها مانند بوکس، قایقرانی، دو و میدانی که تعداد مدالهای آنها بالاست سرمایهگذاری کرد. مسئولان مطمئن باشند اگر یک دوره برای بوکس هزینه کنند این تیم نتیجه میگیرد اما زمانی که امکانات و رسیدگی صفر است چرا توقع مدالآوری دارند.
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/