نمره قبولی کشتی آزاد در جاکارتا
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم ملی کشتی آزاد ایران در بازیهای آسیایی جاکارتا، موفق به کسب سه مدال طلا و یک برنز شد که در مقایسه با دوره پیشین این رقابتها کارنامهای ضعیفتر را از خود به جا گذاشت.
کشتی ایران در حالی چهاردهمین حضور خود را در دوره هجدهم بازیهای آسیایی تجربه میکرد که انتظارها از این ورزش، کسب مدالهای خوشرنگ رقابتها، همچون دورههای قبلی بود.
در دوره قبلی بازیهای آسیایی که سال 2014 در اینچئون کرهجنوبی برگزار شد، ملیپوشان کشتی آزاد در هفت وزن به روی تشک رفتند و موفق به کسب چهار مدال طلا و یک نقره شدند. مسعود اسماعیلپور در وزن 61 کیلوگرم، میثم مصطفیجوکار در وزن 86 کیلوگرم، رضا یزدانی در وزن 97 کیلوگرم و پرویز هادی در وزن 125 کیلوگرم گردنآویز طلا را صاحب کردند و عزتالله اکبری در وزن 74 کیلوگرم نشان نقره را بهدست آورد.
در این دوره از بازیهای آسیایی، تیم ملی کشتی آزاد ایران با توجه به کاهش یک وزن با 6 ملیپوش به اندونزی رفت. رضا اطری در وزن 57 کیلوگرم در دور نخست با قرعه استراحت مواجه شد و در گام دوم به دیدار محمود جان شاوتاکوف از ازبکستان رفت و با نتیجه 8 بر 6 برنده شد. کشتیگیر مازنی کشورمان در دومین دیدار رودرروی یوکی تاکاهاشی از ژاپن ایستاد و مسابقه را با نتیجه 5 بر 2 واگذار کرد اما با صعود آزادکار ژاپنی به فینال، اطری از دور رقابتها کنار نرفت و در گروه بازندهها موفق شد نویسون پینای از تایلند را با نتیجه 6 بر صفر از پیشرو بردارد تا در دیدار ردهبندی مقابل کیم سانگ گون از کرهجنوبی قرار بگیرد و با شکست 5 بر 4 این حریف آسیای شرقی به مدال برنز دست پیدا کند.
مهران نصیری نماینده وزن 65 کیلوگرم کشتی آزاد ایران، در این دوره از رقابتهای آسیایی عملکردی ضعیف و دور از انتظار داشت. این کشتیگیر مازنی که پیش از این در جام یاشاردوغو ترکیه به مدال طلا رسیده بود به جای حسن مرادقلی که در انتخابی تیم ملی به مقام قهرمانی رسیده بود، راهی اندونزی شد اما در نخستین گام، برابر یرلان بک کاتای، دارنده مدال برنز بازیهای آسیایی اینچئون از چین رفت و در حالی که ابتدا 5 بر صفر پیش افتاده بود در پایان 8 بر 7 شکست خورد تا پس از ناکامی این کشتیگیر چینی در رسیدن به دیدار نهایی، از دور مسابقهها حذف شود.
مصطفی حسینخانی نماینده ایران در وزن 74 کیلوگرم در دور نخست برابر نماینده بنگلادش به برتری 10 بر صفر دست پیدا کرد تا در گام دوم به دیدار دولیاتراو از ترکمنستان برود و این حریف را 12 بر 2 از پیشرو بردارد. حسینخانی در دور یکچهارم نهایی برابر بکزاد عبدالرحمناف از ازبکستان شکست 4 بر 2 را تجربه کرد اما با صعود این کشتیگیر به دیدار فینال، نماینده ایران حذف نشد و در شانس مجدد به مصاف حریف یمنی رفت که با انصراف این کشتیگیر، حسینخانی در دیدار ردهبندی به دیدار فوجینامی یوهی از ژاپن رفت اما با نتیجه 10 بر 8 مغلوب شد تا در رده چهارم قرار بگیرد.
نماینده ایران در وزن 86 کیلوگرم حسن یزدانی بود که از همان ابتدا بوی طلا میداد و علاقهمندان به کشتی منتظر جادوگریهای این کشتیگیر جویباری بودند. یزدانی پس از استراحت در گام نخست، در دومین دیدار حریفی از اندونزی را ضربه فنی کرد و سپس نوبت به پاوان کومار از هند رسید تا برابر آمادهترین کشتیگیر این وزن ضربه فنی شود. یزدانی در دور نیمهنهایی آیتومن اردوگل از مغولستان را با نتیجه 12 بر 2 ضربه کرد و در فینال دومنیک میشل ابونادر از لبنان را 10 بر صفر ضربه کرد تا تمامی رقبا را با بهترین امتیاز مغلوب کند و به مدال طلا دست یابد.
در وزن 97 کیلوگرم علیرضا کریمی که در گام اول با قرعه استراحت مواجه شده بود در دومین گام برابر تاکاشی از ژاپن به برتری 11 بر صفر رسید. کریمی در دیدار نیمهنهایی با ماگومد ابراگیماف دارنده مدال برنز المپیک و قهرمان آسیا از ازبکستان کشتی گرفت و در حالی که 4 بر 2 از حریف پیش بود، موفق شد پشت او را به تشک بچسباند و راهی مسابقه فینال شود. نماینده شایسته کشتی ایران در دیدار نهایی با ماگومد موسییف از قرقیزستان روبهرو شد و توانست این حریف را 6 بر صفر مغلوب کند تا صاحب گردنآویز طلا شود.
پرویز هادی در وزن 125 کیلوگرم با استراحت در دور نخست در دومین دیدار با سومیت از هند کشتی گرفت و 10 بر صفر برنده شد. ملیپوش اردبیلی ایران در گام بعدی با اولگ بولتین از قزاقستان کشتی گرفت و او را هم 10 بر صفر مغلوب کرد تا با دو پیروزی ضربه فنی به مرحله نیمهنهایی برسد. وی در این مرحله با داوید مودزمانشویلی کشتیگیر گرجستانیالاصل از ازبکستان که دارنده مدال نقره المپیک، برنز جهان و قهرمان آسیا است، کشتی گرفت و او را 11 بر 8 مغلوب کرد. هادی در فینال مقابل ژیوی دنگ از چین که پیش از این دو مدال برنز آسیا را گرفته بود، قرار گرفت و در پایان 7 بر صفر برنده شد تا سومین مدال طلای کشتی آزاد را به دست آورد.
تیم ملی کشتی آزاد در پایان این دوره از رقابتهای بازیهای آسیایی، با توجه به کاهش یک وزن عملکردی قابلقبول داشت. اگر چه کارنامه دوره پیش با توجه به اینکه چهار طلا و یک نقره گرفت، باارزشتر بود اما نمیتوان آزادکاران را ناکام دانست چرا که بیشترین مدال طلای کاروان ورزش ایران را کسب کردند.
انتهای پیام/4048/
انتهای پیام/