تعظیم آسیا به کبدی ایران با طعم آتشین/ دبل طلایی با پایان سیطره سرزمین عجایب
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، «پایان سیطره هندیها بر کبدی دنیا» این تیتر اکثر خبرگزاریها و روزنامهها بعد از درخشش کبدیکاران در بازیهای آسیایی جاکارتا بود، رشتهای که کمتر کسی روی مدال طلای آن حساب میکرد و حتی خوشبینترین طرفداران رشته کبدی هم فکر نمیکردند که خاطره جاکارتا برای کبدی ایران تبدیل به شیرینترین خاطره در تاریخ این رشته شود.
تیمهای ملی کبدی مردان و زنان کشورمان که در بازیهای آسیایی اینچئون کرهجنوبی به مدال نقره دست پیدا کرده بودند این بار همقسم شدند تا بر پادشاهی هندوستان در این رشته پایان دهند و غول جدید کبدی در دنیا شوند.
کبدیکاران زن و مرد کشورمان که در اینچئون از هندوستان زخم خورده بودند و در فینال بازی را به کبدیکاران هند واگذار کرده بودند، این بار مهر باطل بر قهرمانیهای پیاپی هند در بازیهای آسیایی زدند و با شایستگی بر حریف قدر خود غلبه کرده و مدال طلا را بر گردن آویختند.
* نقره در اینچئون، طلا در جاکارتا
تاریخچه شرکت تیم ملی کبدی مردان در بازیهای آسیایی به سال 2006 در دوحه برمیگردد که در این دوره از بازیها تیم ملی مردان به طور رسمی در بازیهای آسیایی حضور یافت و در اولین دوره این بازیها با یک برد، یک تساوی و دو باخت با عنوان چهارمی به کار خود پایان داد تا نخستین حضور خود را در بازیهای آسیایی بدون مدال سپری شود.
تیم ملی کبدی مردان در بازیهای آسیایی 2010 با تجریه یکبار حضور در این مسابقات پای به گوانگژوی چین گذاشت و با دو برد و دو باخت عنوان نایب قهرمانی را از آن خود کرد و نقره را به دست آورد تا دومین حضور تیم کبدی مردان با مدال همراه شود.
کبدیکاران مرد ایران که به دنبال طلسمشکنی در بازیهای آسیایی 2014 اینچئون کرهجنوبی بودند و به چیزی جزء مدال طلا نمیاندیشیدند، اینبار نیز رویای خود را بر باد رفته دیدند و دوباره این هندیها بودند که بر بام کبدی آسیا ایستادند و با ناداوری مقابل ایران پیروز شده و مدال طلا را کسب کردند.
* ناکامی در خانه، خانهتکانی در فدراسیون
تیم ملی کبدی مردان در بازیهای آسیایی داخل سالن آسیا که به میزبانی استان گلستان برگزار شد، نتایج ناامیدکنندهای گرفت و در خانه بازی را به پاکستان در مرحله نیمهنهایی واگذار کرد تا از رسیدن به فینال بازبماند.
موضوع وهنبرانگیز و عجیب در بازیهای آسیایی داخل سالن آسیا حضور سرمربی تیم کبدی مردان تایلند با روسری در سالن مسابقات زنان بود که انتقادات بسیاری را متوجه محمدرضا مقصودلو رئیس وقت فدراسیون کبدی کرد و مقصودلو بلافاصله پس از این اتفاق در گفتگویی اظهار کرد: ما از این اتفاق خوشحال نیستیم و بابت آن از مردم ایران عذرخواهی میکنیم.
وی ادامه داد: برخی میخواهند با طرح این موضوعات عملکرد فدراسیون را زیر سؤال ببرند، ما در حالی میزبان بازیهای آسیایی بودیم که خون هم از دماغ کسی ریخته نشد و عدهای میخواهند میزبانی ما را با طرح این مسائل زیرسؤال ببرند.
بلافاصله پس از این موضوع، کمیته فنی فدراسیون کبدی تشکیل جلسه داد و نتایج تیم ملی را در بازیهای آسیایی مورد بررسی قرار داد.
25 آذرماه نیز مجمع انتخاباتی فدراسیون با حضور محمدرضا داورزنی، معاونت ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان به عنوان رئیس مجمع، شاهرخ شهنازی نماینده کمیته ملی المپیک و محمد شروین اسبقیان رئیس دفتر امور مشترک فدراسیونها برگزار شد و در نهایت عباس اورسجی در رقابت با روحالله رمضانی، رمضانعلی دولو، علیرضا رحیمی و محمدرضا جواهری با 33 رأی از 41 رأی مأخوذه به عنوان رئیس فدراسیون کبدی انتخاب شد تا روزهای طلایی در انتظار کبدیکاران باشد.
عباس اورسجی که اعتقادی به مربیان هندی نداشت غلامرضا مازندرانی را با نظر کمیته فنی بر سر کار آورد و به این ترتیب به حضور هندیها در تیم ملی کبدی مردان پایان داد.
اورسجی که به دنبال پایان سیطره هندیها بر کبدی آسیا و دنیا بود برنامه ویژهای برای بازیهای آسیایی جاکارتا تدارک دید و در نهایت تیم ملی کبدی مردان با هدایت مازندرانی و حمایت فدراسیون، مدال طلای بازیهای آسیایی جاکارتا را به خود اختصاص و بر سلطه هندیها پایان داد تا ایران غول جدید کبدی دنیا و آسیا شود.
تیم ملی کبدی مردان که در بازیهای آسیایی جاکارتا در گروه B با تیمهای پاکستان، ژاپن، مالزی، نپال و اندونزی همگروه شده بود در اولین گام با نتیجه 55 بر 19 از سد ژاپن گذشت، ملیپوشان کبدی در دیدارهای بعدی نیز مقابل پاکستان با نتیجه 36 بر 20، مالزی 58 بر 24، نپال 75 بر 21 و اندونزی 65 بر 24 به برتری رسید و با اقتدار راهی مرحله بعد شد.
شاگردان مازندرانی در مرحله نیمهنهایی به مصاف هندوستان قهرمان بلامنازع آسیا و دنیا و مدعی اصلی کسب مدال طلا در جاکارتا رفتند و موفق شدند در حالی تیم کبدی هندوستان را با نتیجه 27 بر 18 مغلوب کنند که در نیمه نخست 6 بر یک از حریف عقب بودند و در نهایت این دیدار را با پیروزی پشت سر گذاشتند و حسرت را بر دل هندیهایی گذاشتند که تنها به مدال طلا میاندیشیدند.
ایران در فینال نیز کرهجنوبی را در یک بازی برتر با نتیجه 26 بر 16 از پیشرو برداشت و مدال طلا را از چنگ هندیها ربود و غول جدید کبدی لقب گرفت.
* خلق لحظات تاریخی و شاهکار دختران کبدیکار
تیم ملی کبدی بانوان از بازیهای 2010 گوانگژوی چین، پای به این مسابقات گذاشت و در این دوره با دو برد و دو باخت مدال برنز را کسب کرد، دختران کبدیکار ایران در سال 2014 اینچئون کرهجنوبی با چهار برد و یک باخت به رتبه دومی دست یافتند و صاحب مدال نقره شدند.
شاگردان شایلا جین که در این دوره از بازیهای آسیایی جاکارتا به کمتر از قهرمانی راضی نبودند، موفق شدند در نهایت با غلبه بر تیم اول دنیا و آسیا عنوان قهرمانی را از آن خود کنند.
تیم ملی کبدی بانوان در مرحله گروهی این بازیها تیمهای بنگلادش را با نتیجه 47 بر 19، کرهجنوبی را 46 بر 20 را شکست داد و مقابل چینتایپه با نتیجه 22 بر 18 مغلوب شد؛ دختران کبدیکار ایران در نیمهنهایی با نتیجه 25 بر 18 از سد تایلند گذشتند و در فینال نیز با نتیجه 27 بر 24 هندوستان را بردند و مدال طلا را برای نخستینبار در تاریخ بازیهای آسیایی از آن خود کردند.
* رؤیایی که به حقیقت پیوست/ سرافکندگی به سبک هندی
شاید قهرمانی تیم ملی کبدی بانوان در بازیهای آسیایی برای خیلیها رؤیای دستنیافتنی بود، رؤیایی که با تلاش ملیپوشان و لطف خدا دستیافتنیتر از همیشه شد و شاگردان شایلاجین در جاکارتا کولاک کردند و حالا همان افرادی که قبل از بازیهای آسیایی روی کسب مدال ( نه مدال طلا) توسط دختران کبدیکار حساب باز نمیکردند، همانها در مقابل این ورزشکاران سر تعظیم فرود میآورند و ملیپوشان را شایسته تحسین و تجلیل میدانند.
شایلا جین سرمربی تیم ملی کبدی ایران که شناخت خوبی از هموطنان خود داشت در فینال از همان راهی به هندیها ضربه وارد کرد که باید میکرد و شیرزنان کشورمان حالا قدرت اول آسیا و دنیا هستند و تیم کبدی هندوستان در بازیهای آینده در مصاف با ملیپوشان ایران ابتدا باید برای نباختن بجنگند و سپس به برد فکر کنند، اما کبدیکاران کشورمان که اعتماد به نفس پیدا کردند دیگر به راحتی مغلوب هندوستان و پاکستان نخواهند شد.
* تیم کبدی ایران حریف میطلبد
تیم ملی کبدی مردان و زنان ایران حالا نه تنها برای مسئولان بلکه برای مردم ایران تیمی قابل احترام است و مسئولان وزارت ورزش باید بهای بیشتری به این رشته ورزشی بدهند و به اندازه سایر رشتهها از تیمهای ملی کبدی حمایت کنند. یکی از ارکان موفقیت تیمهای ملی کبدی بدون تردید توجه به تیمهای پایه و سرمایهگذاری در این رده است و در صورتی که حمایتهای لازم صورت بگیرد بدون شک تیم ملی کبدی مردان و زنان سالها در رقابتهای آسیایی و جهانی خواهند درخشید و حسرت پیروزی هندوستان بر ایران را بر دل هندیها خواهند گذاشت.
انتهای پیام/ب/4051/
انتهای پیام/