دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

امام‌ جمعه‌ای در میان شالیزار

هیچ‌کدام از این ائمه‌جماعت حرف از ناامیدی در بین آحاد جامعه نمی‌زدند و نظرشان این بود که مردم خوبی داریم، اگر با هم متحد باشیم، می‌توانیم کمر مشکلات را بشکنیم و روزبه‌روز کشور را آبادتر کنیم.
کد خبر : 305598

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، در خبرها آمد: «امام‌جمعه رشت به شالیزارها رفته و با شالیکاران صحبت کرده و خود داس به دست گرفته و مشغول کار شده است


قبل‌تر هم حاج آقا آل‌هاشم، امام‌جمعه تبریز (دستور داده بودند میله‌های جداکننده مردم از مسئولان را در نمازجمعه بردارند. او بدون هیچ محافظ و تجهیزاتی در شهر رفت و آمد می‌کند)، حاج آقا سنجری، امام‌جمعه جلفا (همان امام‌جمعه‌ای که لباس جهادگری پوشیده و در روستا‌های اطراف جلفا به بنایی و به خدمت‌رسانی به مردم مشغول است) و حاج آقا موسوی‌فرد، امام‌جمعه خرمشهر (در گرمای 45 درجه بین کارگران رفت تا همراه با کارگران لوله ترکیده آب را در خرمشهر تعمیر کند و شخصاً خود انبر جوشکاری به دست گرفت و با آنها همراهی کرد)، به‌صورت میدانی در بین مردم حاضر شده و از نزدیک در جریان اوضاع زندگی مردم قرار گرفتند؛ با این ائمه‌جماعت که صحبت می‌کردم، همگی می‌گفتند: «ما لباس پیامبر را به تن داریم و باید سعی کنیم ذره‌ای از سیره و رفتار حضرت رسول (ص) را در جامعه‌ای که مسئولان به راحتی در بین مردم دیده نمی‌شوند، نشان دهیم


هیچ‌کدام از این ائمه‌جماعت حرف از ناامیدی در بین آحاد جامعه نمی‌زدند و نظرشان این بود که مردم خوبی داریم، اگر با هم متحد باشیم، می‌توانیم کمر مشکلات را بشکنیم و روزبه‌روز کشور را آبادتر کنیم.


با آیت‌الله رسول فلاحتی، امام‌جمعه و نماینده ولی‌فقیه در رشت که روز گذشته به میان شالیکاران رفته بود، به گفتگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.


به چه دلیل شما برخلاف سایر ائمه جمعه و نمایندگان ولی‌فقیه در سایر استان‌ها در بین مردم حاضر می‌شوید و به گفتگو می‌پردازید؟


اولاً بنده کار عجیب و جدیدی انجام نمی‌دهم بلکه این عمل بنده تأسی به رسول خدا و عصمت و طهارت است. چنان‌چه شما می‌دانید درباره رسول خدا (ص) گفته‌اند: «طبیب دوار بطبه»؛ یعنی در میان مردم و کنار مردم و درد آشنای مردم بود. ثانیاً شیوه عالمان دین در طول تاریخ چنین بوده است، چنانچه الان نیز همین‌طور است. عالمان به سوی مردم می‌رفتند، نه اینکه آنها منتظر بمانند مردم به سوی آنها بروند. ثالثاً مردم وقتی ببینند نماینده رهبر عزیز انقلاب کنار آنهاست احساس غرور می‌کنند. رابعاً اگر نماینده رهبر معظم انقلاب کنار مردم قرار بگیرد، موجب می‌شود مردم با آزادگی کامل، دردها و مشکلات خود را به نماینده ولی‌فقیه با بیان ساده بیان کنند و خامساً اینکه حضور در کنار مردم موجب می‌شود، دردهای مردم را نماینده رهبر معظم انقلاب از نزدیک مشاهده کند و از این طریق آنها را به مسئولان مربوطه انتقال دهد که این کار را مردم و توده‌های مردمی می‌پسندند و ان‌شاءالله رضای خدا در آن است.
اوضاع معیشتی مردم را در شرایط فعلی اقتصادی چطور بررسی می‌کنید؟


بنده از اوضاع معیشتی مردم تعریف سیاهی ندارم، ولی این‌طور هم نیست که مردم هیچ‌گونه مشکلی نداشته باشند. چنانچه این مشکلات برای همه توده‌ها و برای همه مسئولان قابل مشاهده است. توده‌هایی از مردم وجود دارند که نمی‌توانند دردها و مشکلات خود را به هرکسی بگویند؛ چون عده‌ای دارای حجب و حیای ویژه‌ اسلامی هستند ولی بر دولتمردان و مسئولان دردآشنا لازم است که به این قشر از آحاد جامعه یعنی آنهایی که آسیب‌پذیرند، توجه بیشتری کنند.
آیا مردم واقعاً از نظام و زندگی در ایران ناامید و ناراضی هستند؟


بنده به‌عنوان یک شهروند و به کسی که در جامعه ایران زندگی می‌کنم، می‌توانم با ضرس‌قاطع اعلام کنم باتوجه به اینکه به بعضی از کشورها مسافرت کرده‌ام، در هیچ جایی از دنیا گمان نمی‌کنم ملتش به آینده جامعه‌اش به مانند ملت ما امیدوار باشند. ملت ایران به آینده جامعه خویش امیدوارند، ولی دلیل این امیدواری حضور آگاهانه آنها در عرصه‌های دفاع از نظام و ارزش‌های نظام اسلامی نیست، باتوجه به اینکه حدوداً به چهلمین سال انقلاب وارد می‌شویم، اگر هر جامعه‌ای آسیب‌ها و آثار سوئی که از سوی کشورهای سلطه‌طلب و با قدرت‌های فاسد جهانی متوجه جامعه ما شده، متوجه جامعه آنها می‌شد، حتماً متلاشی می‌شدند. اما جامعه ما، با این هجمه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی مقتدرانه در دنیا قدعلم کرده و پرچم جمهوری اسلامی ایران را برافراشته و زندگی می‌کند. بلکه این دشمنان انقلاب هستند که از هر سمت‌و‌سو وانمود می‌کنند ملت ایران آینده و نظام اسلامی و زندگی در سایه حکومت اسلامی را نمی‌پسندند و به آینده چنین جامعه‌ای ناامید هستند. بلکه امید در جامعه ما، به‌ویژه در نسل جوان که در همه عرصه‌های اجتماعی و سیاسی حضور دارند، این امید را انسان در آنها مشاهده می‌کند،با وجود اینکه دشمنان خلاف این را می‌گویند.
درددل اصلی و مشکلات مردم را حول‌و‌حوش چه مسائلی بررسی کردید؟


می‌دانید که بنده برنامه‌ام این است میان مردم بروم و با بازاریان، ورزشکاران، دانشجویان، کشاورزان، حوزویان، دختران و پسران ارتباط برقرار کنم. دردهای مردم فراوان است؛ ازجمله دردهایی که مردم بیان می‌کنند؛ خیانت بعضی مسئولان است چه خیانت در عرصه اقتصاد، چه در عرصه فرهنگ و حتی سیاست. مردم زندگی اشرافی را از متولیان امر نمی‌پذیرند. مردم از سوء‌مدیریت‌ متولیان و مجریان امر سخت نگرانند و این را عیان می‌بینند. مردم ازعدم نظارت مسئولان بالادستی نسبت به مسئولان پایین‌دستی کاملاً مطلعند و این عدم نظارت ملموس همگان است. مردم متوجه می‌شوند که بعضی از مسئولان همه اوامر و دستورات رهبر معظم انقلاب را عملی نمی‌کنند و فقط در سخن کاملاً به مانند یک خطیب حرف می‌زنند و نام رهبر را می‌برند؛ ازجمله در مسأله اقتصاد مقاومتی. رهبر معظم انقلاب مدت‌هاست مسأله اقتصادهای مقاومتی را به‌عنوان برون‌رفت از مشکلات اقتصادی جامعه مطرح کرده است و حتی بعضی کشورهای جنوب‌شرقی آسیا طرح سازنده رهبر معظم انقلاب را درکشورشان اجرا می‌کنند. اما اینجا مسئولان ما در بالادست، هر وقت جلسه‌ای تشکیل می‌دهند، می‌گویند طرح و برنامه درباره اقتصاد مقاومتی است یا یک پروژه کوچک در منطقه‌ای افتتاح می‌کنند و می‌گویند در راستای اقتصاد مقاومتی است، اگر این اقتصادی مقاومتی است، پس در طول تاریخ، همه اقتصادهای ما مقاومتی بوده است؟ بنابراین این‌گونه برنامه‌ریزی‌ها و منش‌ها در راستای اجرای منویات و اهداف رهبر معظم انقلاب موردپسند مردم نیست و دیگر زد و بندهای مالی و سیاسی‌ای که برخی سیاسیون در عرصه اجتماع انجام می‌دهند، مورد تنفر مردم واقع شده است. مطلب دیگر کاغذبازی در ادارات و سازمان‌های دولتی است که سرمی‌دوانند و گاهی مواقع برای یک کار کوچک یا برای یک پروژه یا برای راه‌اندازی یک بنگاه اقتصادی کوچک مردم را این‌سو و آن‌سو می‌کنند؛ از این اداره نامه بگیر و به آن اداره برو و... اینها دردهای مردم است. وقتی طرف می‌بیند همه‌چیزش در اداره‌ای یا در یک روز مشکلات اقتصادی‌اش حل می‌شود و...،طبیعی است که اینها در مردم امید ایجاد می‌کند و امید در زندگی مردم نشاط می‌آفریند.


به نظر شما راه‌حل برون‌رفت از این مشکلات چیست؟


در این راستا در خطبه‌های نماز جمعه مطالب فراوانی گفته‌ام ولی چند مطلب را عرض می‌کنم. انقلاب اسلامی با نام اسلام شکل گرفت و در راس‌ آن شخصیتی الهی به نام امام خمینی (رضوان‌الله تعالی‌علیه) بود که کلمه اسلامی را در کنار کلمه جمهوری قرار داد، یعنی جمهوری اسلامی. در جامعه اسلامی مسلمانان الگوهای خودشان را امیرمؤمنان (ع) می‌دانند، اهل‌بیت می‌دانند، امام رضوان‌الله‌علیه می‌دانند، رهبر معظم انقلاب می‌دانند. اولین چیزی که می‌تواند برای مردم نشاط و امید به زندگی در آینده بیاورد، عمل جهادی از سوی مدیران است. در نظام اسلامی انسان باید مجنون باشد که مسئولیت قبول کند؛ مجنون یعنی مجنون کار، مجنون خدمت، مجنون در کنار مردم بودن. دومین مورد ساده‌زیستن از سوی مسئولان است. مسئولان باید ساده‌زیست باشند. تا مسئولان ما اشرافی زندگی کنند، جامعه ما سامان نخواهد گرفت. تا مسئولان دنبال زد‌و‌بندهای سیاسی هستند، جامعه ما رونق پیدا نخواهد کرد. مطلب دیگر اینکه برای برون‌رفت از مشکلات، مسئولان ما برای خود و نزدیکان خود حساب ویژه باز نکنند. رهبر معظم انقلاب چندین‌بار فرمودند که به همه مسئولان بالادستی توصیه می‌کنم، نزدیکان و فرزندان خودشان را از ورود به عرصه‌ها به‌ویژه عرصه اقتصادی منع کنند، ما هر ضربه‌ای که خوردیم و جامعه اسلامی صدمه دید، فرقی نمی‌کند در چه کسوت و چه لباسی باشد، از سوی شخصیت‌های سیاسی و اقتصادی بود که دارای زد و بندهای سیاسی بودند. در سال‌های اخیر شاهد بودیم وقتی رانتی از سوی نزدیکان مسئولان صورت می‌گیرد قبل از آنکه دستگاه قضا وارد عمل و میدان شود، صدای همه بلند شده است؛ اما آن بیچاره‌ای که به خاطر دو یا سه میلیون، در دورترین نقطه کشور برایش حادثه‌ای به وجود می‌آید، زود او را محاکمه و با او برخورد کرده و تعزیر و احکام حدود را جاری می‌کنند. من نمی‌گویم آنجا بشود یا اینجا نشود، نه منظورم این است که قوانین اسلام عملی ‌شود، وقتی مردم ببینند دستگاه قضا و مسئولان همگان را در اجرای قوانین یکسان می‌بینند، آرام می‌شوند.


الحمدلله مردم تکالیف خود را نسبت به نظام اسلامی انجام دادند. مردم ما در برابر مشکلات و جنگ هشت ساله صبر کردند، تاکنون هم صبر کردند، هر کشوری بود، این مشکلات موجود، آن را از پای درمی‌آورد. امروز فشارهای مردمی در کره شمالی که اصرار داشت می‌تواند در برابر سلطه آمریکا بایستد، باعث شد حکومت سست شود. اما اینجا، مردم گاهی مواقع چندین گام از مسئولان جلو هستند. در آشوب‌های عده‌ای نابخرد در سال 96 دیدید که مردم از مسئولان جلوتر، گسترده‌تر، عمیق‌تر و با بصیرت تمام وارد میدان شدند و خطر را از جامعه اسلامی دفع کردند. چنانچه این امر مورد عنایت و توجه رهبر معظم انقلاب واقع شد و رهبر معظم انقلاب مردم را تحسین و خدا را شکر کردند که در جامعه‌ای و دنیایی زندگی می‌کنیم که دارای چنین مردم صبور، عاقل و بصیری هستیم. همه مسئولان باید از این مردم حمایت و پشتیبانی کنند، مردمی که بصیرند، دردمندند، عاقلند، هوشمندند و آتش به اختیار نسبت به رهبر معظم انقلاب هستند. ما خداوند را شاکریم که ما را در روزگاری در این عالم آورد که در کنار چنین مردمی زندگی می‌کنیم.


منبع: روزنامه فرهیختگان


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب