دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 مرداد 1394 - 10:56

افزایش ابتلا به بیماری تب مالت در استان‌های غربی و شرقی کشور

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ابتلا به بیماری تب مالت در سال‌های اخیر در استان‌های غربی و شرقی کشور افزایش یافته است.
کد خبر : 30527

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدمهدی گویا چهارشنبه در سومین همایش منطقه‌ای بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان در همدان افزود: علت افزایش این بیماری فراهم نشدن ساختارهای لازم برای مقابله با این بیماری است.


وی با بیان این که تب مالت بیماری نیست که تنها با واکسن از بین برود، ادامه داد: در دو سال گذشته وضعیت بیماری بروسلوز در غرب و شمال غرب کشور بدتر شده است.


وی بیان کرد: افزایش روند ابتلا به بیماری بروسلوز به خاطر کمبود واکسن، عدم کیفیت مناسب واکسن‌های تولیدی و عدم تزریق به موقع واکسن است.


وی با بیان این که واکسن‌های تولیدی همواره کمتر از نیاز کشور بوده، عنوان کرد: با عدم حمایت از کشتارگاه‌های صنعتی سلامت انسان‌ها نادیده گرفته می‌شود.


وی تقویت و حمایت بیشتر از کشتارگاه‌های صنعتی را مهم‌ترین عوامل تاثیر گذار در کاهش ابتلا به بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان بیان کرد.


وی با بیان این که ضعف موجود در آموزش‌ها نیز به این مشکلات دامن زده است، تصریح کرد: عدم استفاده صحیح از لبنیات، عدم انجام واکسیناسیون به موقع دام در بین برخی دامپروران و حفظ دام به شیوه سنتی از جمله این ضعف‌ها در بین عشایر و روستاییان است.


وی با بیان اینکه نگهداری غیر اصولی از دام‌ها در غرب کشور بیشتر از سایر مناطق است، ادامه داد: فرهنگ استفاده از لبنیات پاستوریزه باید در بین مردم تقویت شود و از تبلیغات برای لبنیات غیر پاستوریزه نیز باید خودداری کرد.


استان همدان نیز در سال‌های اخیر یکی از استان‌های پر شیوع در بیماری تب مالت در غرب کشور معرفی شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب