دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 شهريور 1397 - 06:45
رئیس دانشگاه تبریز به آنا خبر داد؛

انجام 60 طرح تحقیقاتی کارخانه‌های صنعتی توسط دانشگاه تبریز

رئیس دانشگاه تبریز گفت: درحال حاضر 60 طرح تحقیقاتی به سفارش کارخانه‌های بزرگ و عمده استان‌ آذربایجان غربی توسط دانشگاه تبریز پیگیری می‌شود.
کد خبر : 304870

محمدرضا پورمحمدی در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره اقدامات دانشگاه تبریز برای گسترش دیپلماسی علمی اظهار کرد: دانشگاه تبریز به عنوان دبیرخانه مشترک همکاری‌های ایران و ترکیه، بیشتر در حوزه ترکیه، قفقاز و آسیای میانه فعالیت می‌کند.


وی افزود: ارتباط‌های بین‌المللی بسیار خوبی به‌وجود آمده که از جمله آنها می‌توان به برگزاری دوره‌های مشترک، پذیرش دانشجو، اعزام دانشجویان برای فرصت‌های مطالعاتی،‌ کارهای تحقیقاتی مشترک به‌ویژه با دانشگاه‌های ترکیه اشاره کرد.


رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه مسائل سیاسی اخیر، لطمه‌ای به ارتباطات بین‌المللی وارد نکرده است و امیدواریم در آینده شاهد ارتباطات چشمگیر باشیم، تصریح کرد: البته معاون اول رئیس جمهور قول دادند در ارتباط با مشکلات ارزی به دانشگاه‌ها کمک کند.


پورمحمدی عنوان کرد: وزارت علوم،‌ تحقیقات و فناوری مبلغ 200 میلیون یورو درخواست کرده، که دولت هم راضی به تأمین این مقدار هست؛ به‌شرط اینکه دانشگاه‌ها بتوانند معادل ریالی این مبلغ را بپردازند.


وی با اشاره به مشکلات تأمین بودجه دانشگاه‌های کشور گفت: بودجه، مشکل همه دانشگاه‌هاست. دکتر جهانگیری در این زمینه نیز وعده داده‌اند که تا حد قابل توجهی کسری بودجه دانشگاه‌ها را تا پایان شهریور جبران کنند.


رئیس دانشگاه تبریز درباره اقدامات دانشگاه تبریز برای حل مسائل و چالش‌های منطقه‌‌ای اظهار کرد: دانشگاه تبریز با اکثر سازمان‌ها و مراکز تولیدی و پژوهشی پروتکل‌های تحقیقاتی منعقد کرده است.


پورمحمدی اضافه کرد: درحال حاضر 60 طرح تحقیقاتی به سفارش کارخانه‌های بزرگ و عمده استان‌ توسط دانشگاه تبریز درحال پیگیری است. تشکیل تیم‌های مشاوره‌ای در حوزه صنعت توسط دانشگاه تبریز، راه‌اندازی کلینیک ارتباط صنعت و دانشگاه که مشکلات صنایع را جمع‌آوری و توسط استادان چاره‌اندیشی می‌‌کند از دیگر اقدامات انجام گرفته در این راستاست.


وی گفت: از صاحبان صنایع و مدیران تولیدی‌ها دعوت می‌کنیم تا به این‌وسیله، تجارب موفق منتقل شود. در هرحال تا جایی‌که دستگاه‌های مختلف، مسائل خود را به دانشگاه‌ منعکس کرده‌اند، سعی شده درحد توان برای حل مشکلات گام برداریم.


رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به اقدامات این دانشگاه برای حل مشکلات صنعتی آذربایجان غربی گفت: به‌عنوان مثال کارخانه مس سونگون مشکلات جدی در ارتباط با پساب‌ها داشت که توانستیم مشکل را برطرف کنیم، همچنین مشکل تسویه پساب‌های صنعتی برای شهرود و چرمشهر با دستگاهی که توسط دانشگاه تبریز راه‌اندازی شده برطرف شد.


پورمحمدی در پایان گفت: واکسن خاصی برای طیور کشف شده که در مرحله تجاری‌سازی قرار دارد. کارهای از این دست که توانسته گره‌ای از مشکلات صنعت برطرف کند و دانشگاه را وارد عرصه تجاری‌سازی کرده توسط دانشگاه تبریز انجام شده است.


انتهای پیام/4060/4007/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب