دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 مرداد 1397 - 07:58
در گزارش آنا بخوانید؛

روایتی متفاوت از راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در کرمانشاه

امروز ۲۶ مرداد و پس از گذشت 30 سال از آغازی دشوار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه با درجه جامع به عنوان یکی از قطب‌های آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی در غرب کشور شناخته و وارد دهه چهارم فعالیت خود می‌شود.
کد خبر : 303855

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرمانشاه، در یکی از واحدهای جامع غرب کشور با بیش از ۱۳۰ رشته دانشگاهی در مقاطع مختلف تحصیلی از کارشناسی تا دکتری و حدود ۱۵ هزار دانشجوی در حال تحصیل و داشتن بیش از ۲۵۰ هکتار عرصه آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تحقیقاتی، فعالیت 350 کارمند کوشا، حضور بیش از 600 عضو هیات علمی و مدرس و ۳۰ سال سابقه تلاش و کوشش از ۲۶ مرداد ۶۷ تا به امروز با نام دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه هر عنوانی که داشته باشی، باعث افتخار است.




نخستین ساختمان واحد کرمانشاه


اردیبهشت سال 67 با خیرخواهی عده‌ای دلسوز علم و فرهنگ با تشکیل جلسه‌ای در دفتر امام جمعه وقت (مرحوم آیت‌الله زرندی) با حضور آقایان اشرفی اصفهانی نماینده وقت مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی- که اکنون عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه است- نکویی استاندار وقت کرمانشاه، نجفی رئیس وقت دانشگاه رازی، بابالار معاون وقت آموزشی دانشگاه رازی، رجبی معاون وقت اداری و مالی دانشگاه رازی، فرشادفر معاون وقت دانشجویی دانشگاه رازی- که اکنون عضو هیات امنای استان است- و امام جمعه وقت کرمانشاه، نخستین گام برای آغاز یک راه دشوار در راستای راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه برداشته شد.



دومین ساختمان واحد کرمانشاه در میدان جمهوری


در پایان همین جلسه در نامه‌ای از طرف آقایان زرندی امام جمعه وقت کرمانشاه، نکویی استاندار وقت و محمد اشرفی اصفهانی یک نفر نماینده به عنوان نماینده استان برای پیگیری موضوع راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در کرمانشاه به سازمان مرکزی معرفی شد. این نماینده کسی بود که بعدها به عنوان نخستین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه نیز معرفی شد؛ عزت‌الله فرشادفر پس از معرفی به تهران به عنوان موسس دانشگاه در کرمانشاه آغاز به کار کرد، هرچند طبق اظهارات وی، اکثر حاضران در همان جلسه ابتدایی با راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در کرمانشاه مخالفت کرده و فقط خودش و شخص امام جمعه موافق انجام این کار بودند.


فرشادفر در گفتگویی (سال 86) درباره راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه می‌گوید: «سال 67 معاون دانشجویی دانشگاه رازی بودم. در منزل آقای زرندی جلسه‌ای تشکیل شد، آقایان اشرفی اصفهانی، نکویی، هیات رئیسه دانشگاه رازی نیز بودند در آن جلسه مطرح شد که دانشگاه آزاد در کرمانشاه راه‌اندازی شود، نظرهای موافق و مخالف مطرح و تصمیم بر آن شد تا بنده به عنوان موسس به دکتر جاسبی معرفی شوم. نامه‌ای با امضای آقایان زرندی، نکویی و اشرفی اصفهانی به رئیس وقت دانشگاه آزاد نوشته شد و بنده را معرفی کردند، مدتی گذشت و حکم بنده از سوی آقای جاسبی به عنوان مسئول راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه صادر شد.»



وی می‌افزاید: «امام جمعه وقت سه میلیون تومان برای احداث اولیه دانشگاه پرداخت کردند و ما هم از این پول یک ساختمان دوطبقه روبه‌روی مسجد ابوالفضل (ع) در خیابان 17 شهریور کرمانشاه اجاره و تعدادی میز و صندلی نیز خریداری و برای کادر اداری از کارمندان دانشگاه رازی استفاده کردیم، همزمان موافقت راه‌اندازی سه رشته کشاورزی، علوم تربیتی و کاردانی دینی و عربی را نیز گرفتیم و برای نخستین بار دانشجو جذب کردیم، تقریبا از هر رشته 50 نفر که 150 نفر نخستین آمار دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه شد.»



مجوز راه‌اندازی واحد کرمانشاه


به گزارش آنا، فرشادفر بعد از مدتی به عنوان نخستین رئیس واحد کرمانشاه انتخاب شد. گرچه وی در کار خود به ظاهر موفق بود اما با مشکلات فراوانی مواجه شد. از جمله پست معاونت دانشجویی دانشگاه رازی را به دلیل همکاری با دانشگاه آزاد از دست داد. استانداری وقت کرمانشاه نیز همراهی و همکاری مناسبی نداشت و با تمام توانایی خود در آن زمان فقط یک ماشین چمن‌زنی ناچیز که برای دانشگاه نیز کاربردی نداشت، کمک کرد. اما فرشادفر با ایجاد رابطه‌های شخصی با برخی از مسئولان ادارات استان امتیازاتی را برای دانشگاه فراهم کرد، چنانچه با همراهی رئیس اداره آب منطقه‌ای غرب در آن زمان که از دوستان وی بود، ساختمان چندطبقه میدان جمهوری را برای دانشگاه به صورت استیجاری در اختیار گرفت و اقدام به جذب تعدادی پرسنل و عضو هیات علمی کرد و دانشگاه قدم به قدم با تلخی‌ها و شیرینی‌ها پیش رفت تا به امروز رسید.



حال پس از گذشت ۳۰سال از آن آغاز دشوار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در ۲۶ مرداد ۹۷ با درجه جامع به عنوان یکی از قطب‌های آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی در غرب کشور شناخته می‌شود که همراه با واحدها و مراکز دیگر این دانشگاه در استان کرمانشاه یکی از دانشگاه‌های موفق در غرب کشور است.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته