دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 مرداد 1397 - 11:37
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت اعلام کرد؛

ثبت یک طلاق به ازای هر 3.5 ازدواج در کشور/ ناباروری در ایران بیش از آمار جهانی است

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور بیان کرد: طبق آمار، از سال 89 تا 96 به ازای هر سه و نیم ازدواج در کشور، یک طلاق رخ داده بود.
کد خبر : 303582

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سید حامد برکاتی صبح امروز در آستانه هفته ازدواج، درخصوص برنامه‌های وزارت بهداشت در راستای ترویج فرهنگ ازدواج سالم، اظهار کرد: هفته ازدواج از 22 مرداد آغاز و به مدت یک هفته ادامه دارد و در این هفته ارائه برنامه‌های آموزشی و اطلاع‌رسانی در حیطه ازدواج سالم برای جوانان مؤثر خواهد بود.


وی افزود: وزارت بهداشت از سال‌ها قبل در مقوله ازدواج سالم و ترویج فرزندآوری تلاش کرده و در این راستا نیز کتاب‌هایی با موضوع بررسی ابعاد ازدواج سالم، انتخاب صحیح همسر و ارتقای سلامت زناشویی، تهیه و به عنوان منابع آموزشی در اختیار دانشگاه‌ها قرار دهد.


مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با بیان اینکه ازدواج موفق در سلامت روان زوجین در سال‌های آینده زندگی مشترک تأثیرگذار خواهد بود، تصریح کرد: یک جوان نیازهای روانی متعددی دارد، لذا با درک منطقی، شناخت ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود می‌تواند به درک نیازهای فرد دیگری نیز پاسخ دهد یا با شناخت بهتر به انتخاب صحیح برسد.


برکاتی گفت: در این خصوص، با حوزه علمیه و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و بعضی از دانشگاه‌های علوم پزشکی، تعاملاتی صورت گرفته و برنامه‌هایی در دست اقدام قرار دارد.


وی با اشاره به اینکه برای آموزش جوانان و اطلاع‌رسانی در مقوله همسرگزینی، انتخاب آگاهانه و صحیح، نیاز به شناخت مشکلات جوانان داریم، افزود: بسیاری از افرادی که آموزش‌های ازدواج را دریافت می‌کنند، اذعان دارند، بسیاری از این مطالب را قبلاً نمی‌دانستند، بنابراین با افزایش سطح آگاهی جوانان می‌توان بینش آنها را نسبت به ازدواج تغییر داد.


وی با بیان اینکه تاکنون حدود 400 هزار جوان تحت آموزش‌های قبل از ازدواج قرار گرفته‌اند، گفت: هرچه منابع و کتاب‌هاب تألیف شده در زمینه ازدواج سالم، مطالب جدیدتر و مطابق با مسائل روز جامعه داشته باشد، به تسریع روند ازدواج سالم کمک بیشتری کرده و به سلیقه جوان امروزی نزدیک‌تر خواهد بود، بنابراین در تألیف برخی از این کتاب‌ها، این موارد مدنظر قرار گرفته است. برخی از اساتید نیز در تألیف بعضی منابع به شرح تجارب مراجعان پرداخته و این تجارب را در اختیار سایر افراد قرار می‌دهند.


برکاتی بیان کرد: بسیاری از مشاوران و اساتید بر این نکته تأکید دارند که صرف بیان نقطه نظرات علمی در مقوله ازدواج اهمیت ندارد، بلکه آنچه این آموزش‌ها را متمایز می‌کند، این است که مطابق با فرهنگ بومی و شرایط حاکم بر کشور باشد، تا مورد پذیرش قرار گیرند. همچنین با بررسی موانع ازدواج و آسیب‌شناسی انگیزه جوانان برای ازدواج، به راه‌حل‌هایی رسیده‌ایم که بسیاری از آنها در حیطه وظایف وزارت بهداشت نیست، اما می‌توان با ایجاد دبیرخانه‌ای در وزارت بهداشت، تعاملات مؤثری با سایر دستگاه‌ها مانند وزارت ورزش، جوانان، بهزیستی و شهرداری برقرار کرد و به نتایج خوبی رسید.


مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور گفت: در کشور ما قشر تحصیل‌کرده دیرتر از دیگران اقدام به ازدواج و فرزندآوری می‌کند و معمولاً فاصله ازدواج تا تولد اولین فرزند آنها، حدود 5 سال است. بنابراین نیاز است تا دستگاه‌های ذیربط امکانات لازم برای ازدواج جوانان را در سنین پایین‌تر فراهم کنند.


وی با بیان اینکه متوسط سن ازدواج در کشور 27 سال است، خاطرنشان کرد: زنان تحصیل‌کرده و شاغل در عمده موارد به علت تحصیل و اشتغال دیرتر ازدواج می‌کنند یا در صورت تأهل با وقفه بیشتری اقدام به فرزندآوری می‌کنند که در این مورد، راهکار اصلی عدم اشتغال یا ادامه ندادن تحصیل زنان نیست، بلکه می‌توان با حمایت‌های دولت، امکاناتی را فراهم کرد تا زنانی که شاغل یا در حال تحصیل هستند، بتوانند با سهولت بیشتری به مقوله فرزندآوری بپردازند.


20 درصد زوجین ایرانی نابارور هستند


مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با اشاره به اینکه آمار ناباروری در زوجین، طبق آمار متوسط جهانی 15 درصد است، گفت: در ایران، آمار ناباروری حدود 20 درصد بوده که از متوسط جهانی بیشتر است.


وی با بیان اینکه سن زوجین در بروز ناباروری تأثیر زیادی دارد، اظهار کرد: امکان وقوع باروری و فرزندآوری سالم در افرادی که در سنین بالا ازدواج می‌کنند، کمتر است.


برکاتی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت از اولین دستگاه‌هایی است که قانون حمایت از مادر و مرخصی بعد از زایمان تا 9 ماه را اجرایی کرده، خاطرنشان کرد: زمانی که مادر شاغل از حیث حمایتی‌های بعد از زایمان آسوده خاطر باشد، فرزندآوری خود را به تعویق نخواهد انداخت.


یک طلاق به ازای هر 3.5 ازدواج


وی با بیان اینکه آمار ازدواج از سال 89 تا 95، سالی 6 درصد و از 95 تا 96 نیز هشت درصد کاهش داشته است، گفت: طبق آمار، از سال 89 تا 96، به ازای هر سه و نیم ازدواج در کشور، یک طلاق رخ می‌دهد، در تهران به ازای هر سه ازدواج یک طلاق و در شهرستان‌ها به ازای هر چهار ازدواج یک طلاق اتفاق می افتد.


مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور گفت: مسائل اقتصادی علت اصلی کاهش ازدواج‌ و افزایش طلاق در جامعه نیست، بلکه مسائل فرهنگی و دریافت اطلاعات غیر بومی با فرهنگ کشور می‌تواند زمینه ساز تغییر ذائقه در جوانان شود.


وی تاکید کرد: بنابراین تأکید وزارت بهداشت صرفاً بر افزایش آمار ازدواج نیست، بلکه بر افزایش ازدواج‌های سالم و مبتنی بر شناخت است تا زوجین ضمن کسب آرامش روانی در زندگی، بتوانند فرزندان سالمی پرورش دهند.


انتهای پیام/4038/4076


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب