دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مرداد 1397 - 10:33
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی ایران:

شرکت‌های واردکننده دارو و تجهیزات پزشکی در زمینه ارز مشکلی ندارند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی ایران با بیان اینکه تهیه ارز دولتی برای تأمین دارو و تجهیزات پزشکی توسط وزیر بهداشت پیگیری می‌شود، تصریح کرد: تاکنون شرکت‌های واردکننده دارو و تجهیزات پزشکی در زمینه ارز مشکلی نداشتند.
کد خبر : 302953

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مسعود ناصری‌پور پیش از ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به وضعیت خاص کشور و جنگ اقتصادی کنونی در دنیا، اظهار کرد: رسانه در امیدبخشی به جامعه می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد و اخبار صحیح و ناصحیح را از یکدیگر تفکیک کرده و سپس به عموم مردم ارائه دهد.


وی در مورد تهیه دارو و تجهیزات پزشکی در وضعیت اقتصادی فعلی، گفت: یکی از مسائلی که وزیر بهداشت به طور جدی پیگیر بود، تهیه ارز دولتی برای تأمین دارو و تجهیزات پزشکی است که خوشبختانه تا این لحظه هیچ‌کدام از شرکت‌های واردکننده دارو و تجهیزات پزشکی در زمینه ارز مشکلی نداشتند‌.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی ایران ادامه داد: شاید برخی شرکت‌های واردکننده در زمینه تهیه مواد اولیه مشکلاتی داشته باشند که چندان قابل توجه و چشم‌گیر نیست.


ناصری‌پور یادآور شد: با توجه به اینکه از چندی قبل شرایط سختی را برای ما ایجاد کرده بودند تمهیدات لازم اندیشیده شده و کمبود خاصی در دارو و تجهیزات پزشکی نداشتیم. همچنین همانگونه که در صحبت‌های رئیس جمهور مطرح شد دارو و تجهیزات پزشکی جزو اقلامی است که ارز دولتی مورد نیاز را دریافت می‌کند.


وی ادامه داد: با دستور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ذخیره مناسب اقلام مورد نیاز کشور آغاز شده است.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی ایران افزود: همه این برنامه‌ها در راستای جلوگیری از ایجاد مشکل و بحران در زمینه ارائه خدمات سلامت و درمانی است که در همین زمینه نیز ستاد استان تهران شامل دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی تشکیل شده و با برگزاری جلسات متعدد، بر ویزیت و تعرفه پزشکی و تعرفه بخش خصوصی نظارت دارد.


وی با تاکید بر نظارت بر بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: ما نظارت‌های معمول بر بیمارستان‌های تحت پوشش خود را انجام می‌دهیم تا بیماران برای تهیه دارو و اقلام مورد نیاز به خارج از بیمارستان هدایت نشوند. در شرایط فعلی، بیمارستان‌های ما مشکل خاصی ندارند و شاید گاهی با مشکل تامین نقدینگی مواجه شوند که آن‌هم قابل پیگیری و حل است.


ناصری‌پور با اشاره به اینکه در راستای پرداخت مطالبات دانشگاه علوم پزشکی با تامین اجتماعی، تفاهم‌نامه‌ای از سوی وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی منعقد شد که پرداخت‌ها به صورت منظم صورت گیرد، گفت: در همین راستا تامین اجتماعی در بازپرداخت به دانشگاه علوم پزشکی مشکلی ندارد.
وی ادامه داد: به نظر می‌رسد در زمینه پرداخت‌های تامین اجتماعی در سال جاری مشکل جدی نخواهیم داشت، امیدواریم روند بازپرداخت پزشکان و پرسنل دانشگاه علوم پزشکی ایران به طور منظم صورت گیرد و پرداخت‌های ماهانه به پرسنل انجام شود. البته در گذشته تاخیرهایی در پرداخت داشتیم که به مرور زمان و به تناسب بودجه‌ای که در اختیار ما قرار می‌گیرد پرداخت می‌کنیم.


وی‌ به پرداختی‌های بیمه‌ها اشاره کرد و افزود: بیمه سلامت امسال 70 درصد مطالبات را به صورت ماهانه پرداخت کرده و مابقی آن را بعد از 45 روز تسویه می‌کند که این اقدام از امسال آغاز شده و می‌تواند تا حدود بسیاری مشکلات نقدینگی‌ بیمارستان‌ها را حل کند.


ناصری‌پور با اشاره به وضعیت کنونی اقتصاد کشور گفت: سعی می‌کنیم با وجود تحریم‌های پیش‌آمده مشکل خاصی در حوزه بهداشت، درمان و دارو نداشته باشیم، هم اکنون 20 درصد هزینه پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت در بخش دندانپزشکی است که برای هر درصد پرداخت از جیب مردم میلیاردها تومان هزینه شده است و تلاش شده که مردم با کمترین مشکل در زمینه بهداشت و درمان و همچنین دارو مواجه باشند.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی ایران یادآور شد: فقط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران در طول سال بین 5 تا 6 میلیون خدمت ارائه می‌کند، در حال حاضر 5 هزار و 200 بیمار خاص تحت پوشش بیمه سلامت داریم که سالانه 160 میلیارد تومان هزینه دارند.


وی با اشاره به اینکه ارائه خدمات به این جمعیت کار ساده‌ای نیست، افزود: آماده‌ایم خدمات سلامت را با وجود شرایط تحریم با کمترین‌ تنش به مردم ارائه دهیم.


ناصری‌پور با اشاره به تدوین پروتکل درمانی برای داروهای بیماران سرطانی اظهار کرد: به دلیل وجود تفاوت میان نرخ بازار آزاد با نرخ ارز مصوب برخی مراکز داروی تک نسخه‌ای وارد می‌کردند، به همین دلیل شاهد ورود بی‌رویه داروها بودیم در حالی که واردات این گروه از داروها در کمتر کشوری مانند ایران اتفاق می‌افتاد.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی ایران تصریح کرد: با توجه به بحثی که در زمینه کاهش هزینه‌ها مطرح است با کمک انجمن‌های علمی مربوط، راهنماهای بالینی در این زمینه تدوین شده است البته برای برخی از اقدامات درمانی نیز محدودیت‌هایی قرار دادیم تا مشخص شود این داروها تحت چه شرایطی و به چه صورت تجویز شود و تمام این پروتکل‌ها نیز به مراکز درمانی ابلاغ شده است.


وی با بیان اینکه سعی می‌کنیم از تجویز سلیقه‌ای این کالاها جلوگیری کنیم، ادامه داد: مردم از تکنولوژی و داروهای جدید محروم نمی‌شوند بلکه این کالاها تابع پروتکل‌ها و راهنماهای بالینی هستند و تدوین این دستورالعمل‌ها برای کاهش هزینه و استفاده بهینه از منابع است.


انتهای پیام/4076/4044/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب