دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 مرداد 1397 - 07:48
اولین بانوی دوچرخه‌سوار کوهستان در گفتگو با آنا:

تلاش می‌کنم در جاکارتا رنگ مدالم را ارتقا دهم/ رنکینگ ایران بالاتر از ژاپن و فیلیپین است

بانوی ملی‌پوش دوچرخه‌سواری گفت: تلاش می‌کنم برنز مسابقه کراس‌کانتری بانوان در قهرمانی آسیا را در بازی‌های آسیایی جاکارتا ارتقا ببخشم.
کد خبر : 302713

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، نخستین‌بار است یک بانوی دوچرخه‌سوار در بازی‌های آسیایی آن هم در بخش کوهستان به میدان می‌رود. فرانک پرتوآذر اولین دختر تاریخ‌‌ساز دوچرخه‌سواری ایران در بخش کوهستان است، او در مسابقات قهرمانی آسیا که در اردیبهشت‌ماه برگزار شد برای اولین بار به مدال برنز رسید و نام خود را در تاریخ این رشته ثبت کند. البته آذر علاوه بر کسب مدال برنز هم‌ اکنون نفر اول رنکینگ آسیا در بخش کوهستان است. وی حالا این روزها سخت در تلاش است تا در بخش کوهستان نماینده خوبی در بازی‌های آسیایی جاکارتا باشد، البته غیر از آذر در بخش جاده ماندانا دهقان هم در جاکارتا حضور دارد و این دو بانوی سخت‌کوش هر دو در تلاش هستند تا در بازی‌های آسیایی دست پر به ایران برگردند.


متن گفتگو با فرانک پرتوآذر نخستین بانوی مدال‌آور در مسابقات قهرمانی آسیا به شرح زیر است:


شمارش معکوس برای رسیدن به بازی‌های آسیایی آغاز شده این روزها مشغول به چه کاری هستید؟


بله. هشت روز دیگر تا بازی‌های آسیایی جاکارتا زمان باقی نمانده و همه ما این روزها سخت مشغول تمرین هستیم تا به بالاترین میزان آمادگی برسیم. خدا را شکر وضعیت خوبی هم داریم و فکر می‌کنم با توجه به تمریناتی که در این مدت داشتیم کسب مدال دور از ذهن نباشد.


نحوه آمادگی برای حضور در بازی‌های آسیایی جاکارتا به چه صورت بود؟


خدا را شکر با برنامه‌ریزی فدراسیون ما اردوی برون‌مرزی خوبی داشتیم. در تیرماه به اسلوونی رفتیم و من توانستیم در چند مسابقه آن کشور شرکت کنم و رکوردهای خوبی هم ثبت کردم. بعد از آن دو هفته در منطقه کوهستانی کردکوی استان گلستان اردو داشتیم که البته روز گذشته به پایان رسید و امشب هم برای حضور در بازی‌های آسیایی عازم اندونزی می‌شویم.


در رقابت‌های قهرمانی آسیا برای اولین بار مدال گرفتید سطح این مسابقه چطور بود؟


مسابقه قهرمانی آسیا واقعا سطح بالایی داشت و با توجه به اینکه در کشور فیلیپین هم برگزار شد تیم‌های آسیای شرقی با شرایط مساعدتری نسبت به ما در این مسابقه ظاهر شده بودند. اما خدا را شکر من توانستم برای اولین بار پرچم کشورم را در رشته کراس‌کانتری بانوان به اهتزاز دربیاورم.


و حالا رنکینگ یک آسیا را در اختیار دارید، رتبه شما در جهان تغییر کرده است؟


بله در جهانی به دلیل اینکه مسابقه‌های زیادی برگزار می‌شود و دوچرخه‌سوران به صورت پیوسته شرکت می‌کنند‌ رتبه جهانی مدام در حال تغییر است، من تا یک ماه پیش رنکینگ 66 جهان بودم اما به دلیل اینکه من در برخی مسابقه‌ها حاضر نشدم فکر می‌کنم اکنون در جایگاه 99 قرار گرفته‌ام. اما خدا را شکر با توجه به اینکه در رقابت‌های بین‌المللی در سال‌های اخیر شرکت کردم و در رقابت‌های قهرمانی آسیا هم به مدال برنز رسیدم در بخش کراس‌کانتری بانوان در جایگاه نخست آسیا هستم و بالاتر از کشورهای فیلیپین، ژاپن و چین قرار گرفته‌ام.


با توجه به این رنکینگ و کسب مدال برنز در قهرمانی آسیا انتظارات از شما خیلی بالا رفته است.


قطعا همینطور است.‌‌ البته همانطور که گفتم رقابت‌های قهرمانی آسیا نسبت به سال‌های گذشته خیلی سخت‌تر شده بود. من هم مزد زحمات و تلاش‌های این چندساله‌ام را گرفتم. ما سال گذشته تنها توانسته بودیم در تیم ریلی مدال بگیریم و خوشحالم امسال موفق‌تر از سال قبل ظاهر شویم. با توجه به این نتیجه و رنکینگ یک آسیا بدون شک انتظارات از من در بازی‌های آسیایی‌ بالا رفته است و امیدوارم موفق شوم.


این توقعات تمرکز شما را به‌هم نمی‌ریزد؟


البته که تاثیرگذار است، به‌‌هر‌‌حال هر مسابقه شرایط خاص خودش را دارد. به خصوص بازی‌های آسیایی که از اهمیت بالایی برای کشورها برخوردار است چرا که جایگاه ورزش کشور را در آسیا نشان می‌‌دهد.‌ من هم همه تلاشم را به کار می‌گیرم که برنز مسابقه کراس‌کانتری قهرمانی آسیا را در بازی‌های آسیایی جاکارتا ارتقا ببخشم.


دوچرخه‌‌سواری بانوان از چه زمانی مورد توجه و حمایت مسئولان قرار گرفت؟


از سال 2014 فدراسیون به بانوان به خصوص در بخش کوهستان توجه ویژه‌ای کرد و تقریبا از سه سال پیش هم یک مربی‌ از کشور اسلوونی برای ما در نظر گرفتند. خوشبختانه تمرینات این مربی در طول این سه‌سال و حمایت‌های فدراسیون جواب داد و ما توانستیم بعد از سه‌ سال کار مداوم با این مربی در رقابت‌های قهرمانی آسیا به برنز برسیم و هم‌اکنون رنکینگ یک آسیا هم در اختیار داشته باشیم.


یکی از سوال‌های رایج در مورد دوچرخه‌سواری بانوان نوع مسیرها است که آیا با آقایان مشابه است؟


مسیرهایی که بانوان و آقایان در مسابقه رکاب می‌زنند کاملا مشابه است و به همان اندازه که مسیر برای آقایان دوچرخه‌سواری سخت و صعب‌العبور است برای ما هم شرایط به همین صورت است و هیچ فرقی نمی‌کند.


یعنی تفاوت توان جسمانی آقایان و بانوان هم در نظر گرفته نمی‌شود؟


در مورد مسیر هیچ تفاوتی با‌هم نداریم اما در مورد توان فیزیکی تعداد دورهایی که بانوان رکاب می‌زنند از آقایان کمتر است.


حرف پایانی؟


من خیلی خوشحالم از اینکه دوچرخه‌سواری به خصوص در بخش کوهستان دیده شد‌ و مورد حمایت فدراسیون دوچرخه‌سواری قرار گرفت. در بازی‌های آسیایی حضور رسانه‌ها و نشان دادن سختی کار ما اتفاق بزرگی است. من و دیگر دوچرخه‌‌سواران در بازیهای آسیایی جاکارتا نمایندگان ایران هستیم و امیدواریم بهترین نتیجه را کسب کنیم.


انتهای پیام/4057



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب