80 درصد خدمات مراقبت در منزل توسط پرستارنماها ارائه میشود
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدرضا شریفیمقدم در نشست خبری که صبح امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، در خصوص ارائه خدمات پرستاری در منزل گفت: سال 1378 قانون ارائه خدمات پرستاری در منزل ابلاغ شد و حدود یک هزار مرکز اقدام به اخذ مجوز کردند اما به دلیل دیدگاههای تنگنظری که در بدنه وزارتخانه و معاونت پرستاری وقت وجود داشت 80 الی 90 درصد این مراکز اقدامات خود را رها کردند.
وی افزود: در سال 1378 تعرفه ارائه خدمات پرستاری در منزل نیز تعیین اما اجرایی نشد که مجدداً در سال 1395 ارائه خدمات پرستاری در منزل در وزارت بهداشت مطرح و تعرفهها مورد بازنگری قرار گرفت که متأسفانه تعرفههای بازنگری شده نیز با تعرفههای واقعی و واقعیتهای جامعه همخوانی نداشت.
قائممقام سازمان نظام پرستاری ادامه داد: برای مثال در خدمات پرستاری در منزل برای یک تزریق هشت هزار تومان و برای یک ساعت ارائه خدمات اولیه هشت هزار تومان و خدمات تخصصی 15 هزار تومان تعیین شده است که ما در همان زمان براساس اسناد و مدارک اعتراض خود را اعلام کردیم.
شریفیمقدم خاطرنشان کرد: در سال 1395 بررسیهای ما نشان میدهد که هزینه یک ساعت کار پرستار در بیمارستان دولتی برای دولت 45 هزار تومان تمام میشد، گرچه این مبلغ به پرستاران اختصاص نمییافت اما هزینهای که به دولت محول میشد این مبلغ بود. یعنی پرستار برای یک ساعت کار در بیمارستان دولتی 45 هزار تومان دریافت میکرد ولی در تعرفه ارائه خدمات پرستاری در منزل برای همین خدمت بین هشت تا 15 هزار تومان تعرفه در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: و این در حالی است که پرستار باید برای ارائه این خدمات مبالغ هنگفتی برای تردد نیز پرداخت کند بنابراین =ارائه خدمات پرستاری در منزل برای پرستاران مقرون بهصرفه نبوده و نیست. علاوه بر این خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه نیست بنابراین این پرستاران از مزایایی همچون بازنشستگی نمیتوانند بهرهمند شوند.
قائممقام سازمان نظام پرستاری با توجه به فعالیت مراکز ارائه خدمات پرستاری در منزل، یادآور شد: 80 درصد خدمات این مراکز توسط افراد غیرمجاز یا غیر متخصص ارائه میشود یعنی خدمات را بهورزان یا پرستارانی که مجاز به فعالیت در این مراکز نیستند، ارائه میکنند.
انتهای پیام/4009/4038/
انتهای پیام/