ایجاد اشتغال برای دیپلمهها راحتتر از فوق لیسانسهها است/ ضرورت آموزش واحدهای عملی و مهارتی به دانشجویان
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از خانه ملت، فرهاد فلاحتی با اشاره به افزایش تمایل جامعه به ادامه تحصیل در مقاطع تکمیلی و بیکاری این قشر، گفت: آمار دانشآموختگان بیکار در کشور روزبهروز بیشتر میشود، دانشگاهها نیز در رشتههای متعدد با ظرفیتهای بالا دانشجو میپذیرند و از آنجایی که برای این دانشجویان شغلی فراهم نشده است بنابراین در بسیاری رشتهها دانشجویان علیرغم ادامه تحصیل، کسب مهارت و دانش نمیتوانند در بازار کار مشغول شوند.
نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی افزود: بیکاری قشر تحصیلکرده به معضلی برای کشور تبدیل شده است زیرا بهکارگیری دیپلمهها راحتتر از پیدا کردن شغل برای فوق لیسانسهها است، با ارتقای مدرک تحصیلی توقع افراد نیز برای به دست آوردن مشاغل بهتر بالا میرود از سوی دیگر جوانان چندین سال برای ادامه تحصیل زمان صرف کردهاند در نتیجه از مهارتآموزی بازمیمانند.
بیکاری تحصیلکردهها در کشور آسیبهای بسیاری بر پیکره جامعه وارد میکند
این نماینده مردم بیان کرد: بیکاری تحصیلکردهها در کشور آسیبهای بسیاری بر نظام آموزشی و پیکره جامعه وارد میکند زیرا بهترین نیروهای کشور بدون استفاده مطلوب، از بهکارگیری در مشاغل باز میمانند.
وی با اشاره به راهکارهای لازم برای کاهش فارغالتحصیلان بیکار، توضیح داد: از یک سو باید ظرفیت دانشگاهها را کاهش داد و از سوی دیگر نیز باید ظرفیت اشتغالزایی را بالا برد، دانشگاهها و مراکز آموزشی باید بر تربیت دانشجویانی تمرکز داشته باشند که در آینده بازار کار مناسبی دارند که برای تحقق آن باید پایش و ارزیابی محیطی انجام شود.
فلاحتی عنوان کرد: تعداد نیروی انسانی موردنیاز 5 سال آینده کشور در حوزههای مختلف مانند خدمات، تکنولوژی، فناوری و... براساس آمار مشخص است بنابراین باید مطابق این اطلاعت رشتههای دانشگاهی تعریف شده و پذیرش انجام گیرد.
مراکز صنعتی و تجاری نیز باید با ارتباط با دانشگاهها زمینه اشتغال فارغالتحصیلان را فراهم کنند
وی با بیان اینکه مراکز صنعتی و تجاری نیز باید با ارتباط با دانشگاهها زمینه اشتغال فارغالتحصیلان را فراهم کنند، یادآوری کرد: باید تسهیلاتی در نظر گرفته شود تا بخش خصوصی نیروهای موردنیاز خود را از دانشآموختگان متخصص بهکارگیرند.
واحدهای عملی و مهارتی به دانشجویان آموزش داده شود
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی معتقد است باید در کنار واحدهای رشته اصلی، واحدهای عملی و مهارتی نیز به دانشجویان آموزش داده شود تا بتوانند پس از فارغالتحصیلی راحتتر و بدون دغدغه در بازار کار حاضر شوند.
انتهای پیام/4040
انتهای پیام/