دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر:

استفاده از ارز دولتی به تعیین سیاست ارزی دولت بستگی دارد

مدیر بخش بین‌الملل سی‌‌و‌هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر شرایط امسال جشنواره را وابسته به سیاست‌های کلان مملکت دانست و گفت: اینکه بتوانیم از ارز دولتی برای ورود هنرمندان و میهمانان خارجی استفاده کنیم، به تعیین سیاست ارزی دولت بستگی دارد.
کد خبر : 300511

سعید اسدی در گفت‌وگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری آنا درباره استفاده از ارز دولتی برای هنرمندان خارجی که در ایام جشنواره تئاتر فجر به ایران خواهند آمد، اظهار کرد: ما ظرفیت‌های ذهنی برای میزان و تعداد کارهای خارجی که در جشنواره بین‌المللی فجر حضور پیدا می‌کنند داریم و در خصوص استفاده از ارز دولتی نامه‌نگاری‌هایی را انجام داده‌ایم؛ اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده‌ایم چراکه دولت در پی تعیین سیاست ارزی است و باید مشخص کند که قرار است ارز دولتی با رقم مصوب شده ارائه شود یا ارز شناور باشد.


وی گفت: پاسخ نامه‌ای که از سوی مسئولان جشنواره ارسال شده، به این دلیل داده نمی‌شود که باید سیاست ارزی تعیین شود که این موضوع فراتر از جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر است. البته ما به این فکر می‌کنیم که حداقل 8 اثری که قرار است در بخش مسابقه به اجرا در آیند، حتماً با توجه به کیفیت انتخاب شوند.


مدیر بخش بین‌الملل سی‌‌و‌هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با بیان اینکه آثار بخش ملل متناسب با بودجه و شرایط این دوره جشنواره مورد گزینش، تصمیم‌گیری برای انتخاب قرار می‌گیرند، تصریح کرد: امسال شرایط ما به سیاست‌های کلان مملکت و دیدگاه‌هایی که برای برنامه‌ریزی اقتصادی، سیاسی و فرهنگی وجود دارد، وابسته است.


وی افزود: تبعاً دولت هر ایده‌ای داشته باشد از طریق ساختار خود که ما نیز در ذیل آن قرار گرفته‌ایم، به ما ابلاغ خواهد کرد. در سال‌های گذشته همه تنگناهایی که به وجود می‌آمد یا هزینه‌هایی که وجود داشت را دولت به اشکال مختلف می‌توانست تأمین کند و این در حالی است که امسال توان رفع تمام هزینه‌ها را ندارد. ضمن اینکه در فعالیت حوزه بین‌الملل در سالیان متمادی این مرسوم بوده که تمام هزینه‌های حضور یک اثر بین‌المللی را فقط ایران پرداخت نمی‌کند.


اسدی تأکید کرد: در بخشی از تفاهم‌نامه‌هایی که میان دولت‌ها و مراوده فرهنگی که میان نهادهای فرهنگی وجود دارد، بخشی از هزینه‌ها از سوی دولت‌هایی که آثارشان به جشنواره‌ها دعوت شده تقبل می‌شود. این موضوع جزو مباحثی بود که در مذاکرات امروز هم مطرح شده است.


تأکید بر بررسی کیفی آثار


وی در اشاره به فرآیند انتخاب آثار در بخش بین‌الملل بیان کرد: با وجود تمام مشکلات و نقاط مبهم، ما ناگزیر به انجام کار هستیم و نمی‌توانیم کار را متوقف کنیم تا ببینیم چه اتفاقی می‌افتد. ما باید مذاکرات، جست‌وجوگری و ارزیابی را انجام دهیم و در نوع مذاکره هم بررسی کیفی داشته باشیم تا اگر کاری به لحاظ هنری و انطباق با ویژگی‌های فرهنگی قابلیت دعوت داشت را به جشنواره بیاوریم. ما از میان آثاری که به واسطه فرآیند غربالگری در فهرست نمایش‌های پیشنهادی قرار می‌گیرند، بهترین‌ها کارها را انتخاب می‌کنیم.


مدیر بخش بین‌الملل سی‌‌و‌هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر اظهار کرد: تا موقعی که فراخوان بخش بین‌المللی، زمان و مهلت ارائه اثر اعلام کرده، فرصت انتخاب داریم و آرزو می‌کنیم، شرایط کلی به گونه‌ای پیش رود که همه چیز به نفع ما شود. در حال حاضر ۸۴ اثر از مسیر فراخوان و ۴۰ اثر از طریق مذاکره به دست ما رسیده که در دست بررسی قرار گرفته‌اند، تلاش‌ می‌کنیم بهترین کارها به جشنواره امسال راه پیدا کنند.


وی در ادامه همچنین بیان کرد: خوشبختانه در مراودات بین‌المللی فضاهایی باز شده و حتی صحبت‌هایی بر سر یک دیپلماسی فرهنگی است که به ما فرصت گفت‌وگو می‌دهد، البته در این میان اشتیاقی که در اروپا برای این دیپلماسی وجود دارد هم به ما کمک خواهد کرد.


اسدی تصریح کرد: ما بر آسیا هم تأکید ویژه‌ای داریم و با مدیران هنری کشورهای آسیایی هم در حال مذاکره هستیم.


وی در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون تنها یک‌سوم از راه را رفته‌ایم و حدود دو‌سوم از کار باقی مانده است.


انتهای پیام/4072/4031/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب