دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مرداد 1397 - 13:50
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خبر داد؛

پیش‌بینی حوادث کشور با استفاده از بانک اطلاعات مکانی

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در زمان بروز حوادث طبیعی با کمک گرفتن از بانک اطلاعات مکانی به پیش‌بینی و آماده‌باش جهت بروز هر گونه حادثه ناگوار می‌توان اقدام کرد.
کد خبر : 299502

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اسماعیل نجار گفت: امروزه گسترش کاربرد ابزارهای نوین ارتباطی مانند اینترنت و رسانه‌‌های اجتماعی و نیز افزایش اقبال عمومی به دریافت اخبار و رخدادها از طریق شبکه‏‌های ماهواره‌‌‌ای به یکی از ملزومات زندگی در سراسر کشور تبدیل شده است.


رئیس سازمان مدیریت بحران کشور یادآور شد: فناوری اطلاعات و ارتباطات در بخش‌های مختلف زندگی بشری، دسترسی سریع به اطلاعات و انجام امور بدون در نظر گرفتن فواصل جغرافیایی و فارغ از محدودیت‌های زمانی را امکان پذیر کرده است.


وی افزود: به کارگیری این دستاورد در مدیریت بحران به عنوان طیفی از فعالیت‌های طراحی شده برای کنترل بر شرایط اضطراری موجود براساس اصول طراحی شده برای کمک به مصدومین و افراد تحت تاثیر از جمله برنامه‌های سازمان مدیریت بحران کشور است.


نجار به قابلیت فن‌آوری‌های نوین به کار گرفته شده در مدیریت بحران نظیر پزشکی از راه دور (تله مدیسین) و سیستم اطلاعات جغرافیایی اشاره کرد و افزود: در دنیای امروز تله مدیسین به عنوان ابزاری ذی قیمت در ارائه مراقبت‌های بهداشتی و درمانی با کیفیت به بیماران و مصدومان به خصوص در شرایط بحرانی از خسارات و تلفات ناشی از بروز رخدادهای طبیعی به طور چشمگیری کاسته است.


معاون وزیر کشور تصریح کرد: در زمان بروز حوادث طبیعی با کمک گرفتن از بانک اطلاعات مکانی که در محیط سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS می‌توان به وسیله تهیه لایه‌های اطلاعاتی نظیر؛ محل دقیق استقرار سکونتگاه‌ها، جمعیت، راه‌های ارتباطی، خطوط آب، برق، و مخابرات و ...، رودخانه‌ها و شبکه‌های آبی، چشمه‌ها، قنات و چاه‌ها، مراکز آتش نشانی، مراکز امدادی، مراکز انتظامی و ... باپهنه‌بندی نواحی خطر خیز نواحی شهری به پیش‌بینی و آماده‌باش جهت بروز هرگونه حادثه ناگوار اقدام کرد.


نجار با تاکید بر اینکه مدیریت بحران نیازمند بهره‌گیری از فن‌آوری‌های نوین ارتباطی و اطلاعاتی است، گفت: به‌کارگیری اثر بخش و موثر این گونه تکنولوژی‌ها مستلزم شناسایی و آشنایی با کاربردهای ابزارهای فن‌آوری بوده که می‌تواند از طریق روش‌های مختلف از جمله برگزاری دوره‌های آموزشی و ارتباط با ادارات کل استانی میسر شود.


رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور تبادل و همفکری در خصوص امورات جاری مرتبط با حوزه ماموریت‌ها و وظایف سازمانی، را ازمزایای ارتباط با مدیران کل مدیریت بحران استان‌های سراسر کشور دانست و گفت: بر اساس جدول زمانبندی تدوین شده در سازمان به صورت منظم هر هفته در روزهای شنبه با یک اداره کل استانی نسبت به این امر اقدام می‌شود که تاکنون با چهار استان تماس ویدئو کنفرانسی برقرار و نسبت به هماهنگی و برنامه ریزی در راستای وظایف و اهداف مهم سازمان تبادل نظر صورت پذیرفته است.


انتهای پیام/4009/4044


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب