دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مرداد 1397 - 20:45

چرا برخی باهوش‌تر هستند؟

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ژنتیک نقشی کلیدی در ضریب هوشی فرد ایفا می‌کند.
کد خبر : 298616

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از NewScientist، بالاخره مطالعات روی ژن‌های مرتبط با نیروی ذهنی به نتیجه رسیدند. به گفته محققان، عوامل ظریف و مختلفی روی ضریب هوشی فرد تاثیر می‌گذارند که همگی ریشه در ژنتیک دارند.


اکثر مردم صحبت درباره ضریب هوشی را دوست ندارند و ترجیح می‌دهند اظهار نظری در این باره نکنند چراکه فکر می‌کنند بهره هوشی پدیده‌ای مادرزادی است و هیچ راهی برای اثرگذاری بر آن وجود ندارد.


این امر باعث نابرابری اجتماعی می‌شود و از طرفی به فلسفه اصلاح نژادی انسان دامن می‌زند.


اصلاح‌نژادی یا به‌نژادی فلسفه‌ای علمی است که سر فرانسیس گالتون آن را مطرح کرد. هدف به‌نژادی اصلاح، پرورش و گسترش نژاد انسان از طریق هم‌آوری‌های انتخابی است. گالتون بر این باور بود که جامعه باید از نسل‌آوری و ازدواج با دیوانگان، کم‌استعدادها و جنایت‌کاران جلوگیری کند.


باوجود این که بهره هوشی تاحدودی به عوامل ارثی و ژنتیک وابسته است اما دانشمندان اخیرا متوجه شده‌اند که عوامل دیگری نیز بر ضریب هوشی فرد تاثیر می‌گذارد، مانند ضریب هوشی مادر و پدر بیولوژیکی فرد.


نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که ضریب هوشی کودکانی که به محض تولد به فرزندخواندگی قبول می‌شوند ارتباط بسیار کمی با بهره هوشی پدر و مادر خوانده آنها دارد اما ارتباط قوی با بهره هوشی پدر و مادر بیولوژیکی دارد. این ارتباط با بالا رفتن سن کودکان افزایش می‌یابد.


نتایج صدها مطالعه نشان می‌دهد که 50 درصد از تفاوت ضریب هوشی میان مردم به دلیل ژنتیک است.


علاوه بر ژن‌ها، عوامل محیطی مانند نحوه تربیت والدین و تغذیه نیز نقش مهمی در سطح هوش انسان دارند. همچنین قرار گرفتن جنین در معرض مواد شیمیایی نقش کلیدی در این میان ایفا می‌کند.


انتهای پیام/4021


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب