واشنگتن و تلآویو با عملیات رسانهای به دنبال ناآرام کردن ایران هستند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، 18 اردیبهشت امسال بود که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در برابر دوربینها ظاهر شد و بالاخره وعده خروج از توافق هستهای با ایران را اجرا کرد. از آن زمان، لفاظیهای ضدایرانی ترامپ و مقامات دولت او سیری صعودی داشته است.
در تازهترین اقدام ضد ایرانی دولت آمریکا، «دونالد ترامپ» خطاب به حسن روحانی رئیس جمهور ایران هشدار داد که محتاط باشد و ایالات متحده را تهدید نکند وگرنه با عواقبی مواجه خواهد شد که مشابه آن قبلا سر عده اندکی در تاریخ آمده است. رئیسجمهور ایران پیشتر هشدار داده بود که تلاش واشنگتن برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران، «بازی کردن با دم شیر» است.
اظهارات تند ترامپ در حالی مطرح شده که دو هفته پیش، زمانی که رئیس جمهور آمریکا برای نشست سالیانه سران سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به بروکسل رفته بود در کنفرانسی خبری مدعی شد که ایران اکنون بیشتر از گذشته به آمریکا احترام میگذارد و مقامات ایرانی بالاخره با وی تماس خواهند گرفت و درخواست توافق خواهند کرد و دو طرف در نهایت به توافق میرسند.
دکتر «فیلیپ جیرالدی»* از ماموران سابق سیا در توضیح این اظهارات متفاوت ترامپ درباره ایران به گروه بینالملل فارس گفت: «ترامپ تمایلی برای مذاکره [با ایران] ندارد. وی خواستار تسلیم شدن ایران و تغییرات در برجام و عدم حمایت ایران از سوریه است. اما هیچ یک از این دو اتفاق نخواهد افتاد و تهدید نابودی ایران هم ایده نامعقولی است که نتایج مثبتی به بار خواهد داشت و باعث میشود که ایرانیها با قدرت بیشتری از حکومت خود حمایت کنند».
سخنان ترامپ خطاب به روحانی، بعد از آن مطرح شد که «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در کتابخانه «رونالد ریگان» ، از رؤسای جمهور اسبق جمهوری خواه، گفته بود، آمریکا با کشورهای واردکننده نفت خام از ایران همکاری میکند تا صادرات نفت از ایران به صفر برسد. وی از دیگر کشورها دعوت کرد به کارزار آمریکا در مقابله با ایران ملحق شوند. وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت، دولت ترامپ در حال راهاندازی یک کانال 24 ساعته فارسیزبان برای پخش برنامههای تلویزیونی و رادیویی و فعالیت در فضای دیجیتال و رسانههای اجتماعی علیه جمهوری اسلامی ایران است. با تمام این اوصاف، او مدعی شد که دولت آمریکا خواهان گفتوگو با ایران است.
دولت آمریکا از یک سو علنا ضدیت خود را با ایران اعلام کرده و حتی از گروهکهای تروریستی فعال در مرزهای ایران حمایت میکند و از سوی دیگر از علاقه به گفتوگو با تهران سخن میگوید. جیرالدی درباره این موضوع گفت: «ایالات متحده با علم به اینکه تغییرات مد نظرش در برجام، برای ایران غیرقابل قبول هستند و دیگر امضا کنندگان برجام نیز آن را قبول نمیکنند، دائما تأکید میکند که آماده بازمذاکره برجام است تا آن را قابل قبولتر کند».
این تحلیلگر مسائل سیاسی در ادامه به جنگ نرم آمریکا اشاره کرد و گفت: «آمریکا تاکید دارد که حامی مردم ایران است، در حالی که همه ما میدانیم چنین حرفی درست نیست. شبکههای رسانهای سعی دارند مخاطبان ایرانی را تشویق کنند تا در مقابل حکومت کنونی به پا خیزند. این تاکتیکها مشابه تاکتیکهایی است که علیه شوروی سابق در دوران جنگ سرد استفاده شدند. آمریکا خواستار تغییر حکومت در ایران است. این هدف آمریکا است و تنها عربستان سعودی و اسرائیل از آن حمایت میکنند. آمریکاییها برای یافتن متحد در این راستا، مشکل دارند و غیر از چند کشور حاشیه خلیج فارس که متحد عربستان هستند [حامی ندارند]».
خبرگزاری «رویترز» این هفته گزارش داد که دولت ترامپ پروژهای را آغاز کرده که هدف آن انتشار اطلاعات «اغراقآمیز و تحریفشده» درباره وضعیت اقتصادی ایران با هدف ایجاد ناآرامی در این کشور است. جیرالدی در این مورد، به فارس گفت: «سران آمریکا معتقدند که مشکلات اقتصادی مردم ایران به تظاهرات عظیم ختم میشود بنابراین این مسئله را تا جایی که میتوانند، تکرار کردهاند. آمریکا هیچ حقی برای مداخله در امور دیگران ندارد اما در واقعیت چنین نمیکند چراکه هیچ سازمان قدرتمند ملی یا بینالمللی برای جلوگیری از چنین رفتاری وجود ندارد».
وی در ادامه به تفاوت نگرش مردم آمریکا و خواست متفاوت آنها در مقایسه با سیاستمداران این کشور اشاره کرد و افزود: «بسیاری از مردم آمریکا خواستار پایان مداخلات دائمی آمریکا در دیگر کشورها هستند اما این افراد حتی نمیتوانند رأیی داشته باشند چراکه در شرایط کنونی فقط دو حزب سیاسی اصلی [در انتخابات آمریکا] وجود دارد».
عداوت دولت آمریکا با ایران، تنها به کابینه کنونی دولت ختم نشده و برخی چهرههای سیاسی این کشور همسو با دولت ترامپ، دست به اقداماتی چون حضور و سخنرانی در نشست سالیانه منافقین زده یا اقدام به حمایت از جداییطلبان کردهاند. فیلیپ جیرالدی ضمن اشاره به این مسئله گفت: «سیاسیون آمریکایی از ضد ایرانی بودن سود میبرند، چرا که از لحاظ سیاسی منتفع میشوند. دلیل این مسئله این است که لابی اسرائیلی و دیگر گروههای فشار حاضر در قدرت هم به شدت علیه حکومت ایران هستند. این به معنای این است که آنها منافعی را از سوی منابع مالی یهودی دریافت میکنند. سخنرانی در جمع منافقین هم برایشان جذاب است چرا که مبالغ زیادی به سیاسیونی که در مراسم منافقین شرکت میکنند، داده میشود. گاهی این مبلغ برای یک سخنرانی بیش از 100 هزار دلار است. امکان ایجاد فساد مالی در میان سیاستمداران آمریکایی بسیار راحت است».
به نوشته خبرگزاری رویترز، مقامهای مطلع آمریکایی میگویند دولت دونالد ترامپ موجی تهاجمی از سخنرانیها و پیامهای آنلاین را آغاز کرده که هدف آن ایجاد ناآرامی و کمک به فشار به ایران برای پایان دادن به برنامه هستهای و توقف حمایت از گروههای شبه نظامی است. بنا بر این گزارش، این کارزار که با حمایت «مایک پامپئو» وزیر خارجه و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا شکل گرفته، همزمان با تلاش واشنگتن برای احیای تحریمها و تشدید فشار اقتصادی به ایران پیش میرود.
جیرالدی که از ماموران سابق آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا است، در این باره گفت: «این یک عملیات استاندارد دولت آمریکا و سیا است. این عملیاتها از طریق رادیوها و رسانهها انجام میگیرد. مردم [یک کشور از سوی آمریکا] برای اعتراض در مقابل حکومت خود تشویق میشوند. [اما] این اقدام [درباره ایران] عملی نخواهد شد چرا که همه میدانند این عملیات را آمریکا، اسرائیل و سعودیها هدایت میکنند».
* دکتر «فیلیپ جیرالدی» کارشناس مسائل بینالملل و مدیر اجرایی گروهی به نام «شورای منافع ملی» در آمریکا است. وی دارای مدرک دکتری در رشته «مطالعات اروپا» از دانشگاه لندن است. وی افسر سابق اطلاعات نظامی و متخصص مبارزه با تروریسم در سیا است.
منبع: فارس
انتهای پیام/4028
انتهای پیام/