دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مرداد 1397 - 16:51
در شورای اجرایی کمیسیون ملی یونسکو مطرح شد؛

بهره‌مندی از ظرفیت‌های دانشگاه‌های کشور در برگزاری بزرگداشت جندی شاپور و شیخ اشراق

شرکت‌کنندگان در شورای کمیسیون ملی یونسکو بر استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه‌های کشور در برگزاری بزرگداشت جندی شاپور و شیخ اشراق تاکید کردند.
کد خبر : 298109

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، شورای اجرایی کمیسیون ملی یونسکو با حضور منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجت‌الله ایوبی دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو – ایران، احمد جلالی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو، رضا فرجی‌دانا نماینده شورای عالی در شورای اجرایی کمیسیون و برخی دیگر از مسئولان از دستگاه‌های مرتبط برگزار شد.


غلامی در این نشست که در محل این وزارتخانه برگزار شد با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مناسبت‌های سال ۲۰۱۹ اعطای جایزه اخلاق در علم ابن‌سینا است، تاکید کرد: زمان اهدای این جایزه باید سریعا تعیین و فراخوان و ارزیابی‌های آن نیز که زمان‌بر است، متعاقبا اعلام شود.


وی خاطرنشان کرد: در بحث جنگل‌های هیرکانی باید مستندات علمی بیولوژیک از جمله گونه‌های گیاهی نیز لحاظ شود؛ زیرا بیشترین گونه‌های گیاهی در منطقه شمال و حاشیه خزر در خاک ایران است.


ضرورت معطوف شدن برنامه‌های کمیسیون ملی یونسکو به برگزاری بزرگداشت جندی شاپور و سهروردی


ایوبی، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو – ایران نیز در این نشست با بیان اینکه امسال و سال آتی شاهد برگزاری بزرگداشت هزار و هفتصد و پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه جندی شاپور و همچنین بزرگداشت هشتصد و پنجاهمین سال آغاز زندگی فعال شیخ شهاب‌الدین سهروردی هستیم، اظهار کرد: ضروری است برنامه‌های فرهنگی، هنری و علمی کمیسیون ملی یونسکو معطوف به این دو رویداد شود.


وی افزود: شیخ اشراق سهروردی و جندی شاپور چهره‌های شناخته شده‌ای در دنیا هستند و این دو مراسم فرصتی استثنایی برای کشورمان به منظور معرفی این دو چهره محسوب می‌شود تا نسل نو احساس غرور و افتخار کند؛ چرا که ۵۰۰ سال قبل از دانشگاه سوربن، در کشورمان دانشگاه جندی شاپور مشغول فعالیت بوده است.


ایوبی تصریح کرد: در این راستا چندین کمیته علمی، فرهنگی و هنری تشکیل شده است و بسته پیشنهادی برای هر دو رویداد نیز آماده شده است.


وی فراخوان برای نماد شیخ اشراق، برپایی نمایشگاهی از آثار بزرگان خوشنویسی کشور، تهیه فیلمنامه و نمایشنامه درخصوص شیخ اشراق، برگزاری همایش بین‌المللی در ایران و فرانسه و اجماع درخصوص پرتره شیخ اشراق را برخی از برنامه‌های برگزاری بزرگداشت هشتصد و پنجاهمین سال آغاز زندگی فعال شیخ شهاب‌الدین سهروردی برشمرد.


دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو – ایران خاطرنشان کرد: برگزاری همایش‌هایی در ایران، سوربن، یونان و هند، رونمایی از مقالات شمس تبریزی که به فرانسه ترجمه شده در شهریورماه سال جاری برخی از فعالیت‌های بزرگداشت هزار و هفتصد و پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه جندی شاپور است.


وی افزود: قصد داریم به منظور فراگیر شدن این دو رویداد، با ایجاد سازوکار به منظور هم‌افزایی، انجمن‌های علمی کشور را دخیل کنیم و از ظرفیت‌های کرسی‌های علمی نیز بهره‌مند شویم.


ایوبی درخصوص جنگل‌های هیرکانی گفت: با همکاری انجمن سینمایی جوان فراخوان مسابقه فیلم کوتاه و عکس از جنگل‌های هیرکانی اعلام شده است؛ تا از ظرفیت‌های هنر برای ثبت جنگل‌ها استفاده بهینه شود.


بهره‌مندی از ظرفیت‌های دانشگاه‌های کشور در برگزاری بزرگداشت جندی شاپور و شیخ اشراق


احمد جلالی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو نیز در این نشست اظهار داشت: باید کلیه دانشگاه‌های کشور بر اساس ظرفیت‌ها و بودجه خود بخشی از برگزاری دو رویداد بزرگداشت هزار و هفتصد و پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه جندی شاپور و همچنین بزرگداشت هشتصد و پنجاهمین سال آغاز زندگی فعال شیخ شهاب‌الدین سهروردی را برعهده گیرند.


شرکت‌کنندگان در شورای کمیسیون ملی یونسکو به بررسی و تصمیم‌گیری درخصوص تاسیس کارگروه‌ها یا کمیته‌های ملی جدید، بررسی و تبادل‌نظر درخصوص برنامه‌ریزی به منظور بزرگداشت هزار و هفتصد و پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه جندی شاپور و بزرگداشت هشتصد و پنجاهمین سال آغاز زندگی فعال شیخ شهاب‌الدین سهروردی، بررسی و تبادل نظر درخصوص تشکیل کمیته ملی دیداری و شنیداری و بررسی و تبادل‌نظر درخصوص پیشنهادات دستگاه‌های مختلف برای برنامه‌های پیش روی کمیسیون ملی یونسکو پرداختند.


انتهای پیام/ 4040


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب