دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مرداد 1397 - 11:14
مشاور معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد؛

اختصاص ۴۰ دستگاه دیالیز برای ۱۳۷ بیمار در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه

مشاور معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اختصاص ۴۰ دستگاه دیالیز برای ۱۳۷ بیمار در مناطق زلزله زده کرمانشاه گفت: کمبود خاصی از نظر تجهیزات، ملزومات مصرفی و دارو در این مناطق وجود ندارد.
کد خبر : 298011

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، طیب قدیمی در خصوص اخباری مبنی بر خراب بودن الکتروشوک‌های مرکز بهداشت سرپل ذهاب گفت: آمار خدمات‌رسانی به بیماران در بیمارستان راه‌اندازی شده سرپل ذهاب در خرداد ماه 97 شامل 128 عمل جراحی جنرال، 48 سزارین، 71 زایمان طبیعی، مراجعه 11 هزار و 700 بیمار اورژانس، ویزیت 6046 نفر توسط 17 متخصص در درمانگاه و بستری 931 نفر است. 5 تخت سی‌سی‌یو و آی‌سی‌یو نیز در این بیمارستان خدمات‌رسانی می‌کنند؛ بنابراین با این حجم از خدمات ارائه شده، دستگاه الکتروشوک در آن بیمارستان فعال است.


قدیمی در ادامه افزود: این بیمارستان به ظاهر صحرایی است اما همه امکانات در آن وجود دارد و از لحاظ سرمایش و گرمایش هیچ مشکلی ندارند و حدود 64 تخت فعال در آن موجود است.


وی همچنین تصریح کرد: بحث طی مسافت برای بیماران دیالیزی مربوط به دو سه هفته نخست وقوع زلزله بوده است که در آن زمان بیماران دیالیزی از طریق وسایل نقلیه‌ای که از سوی دانشگاه علوم پزشکی تامین شده بود به نزدیک‌ترین محلی که دستگاه دیالیز وجود داشت منتقل می‌شدند و خدمات‌رسانی به آنها صورت می‌گرفت اما از 16 آذر 96 در زمانی که بیمارستان مستقر شده است، دیگر نیازی برای طی این مسافت نیست.


مشاور اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: کسانی که در مناطق زلزله‌زده به دیالیز نیاز دارند و یا بیماران کلیوی کمبود خاصی از نظر تجهیزات و ملزومات مصرفی و داروهای آنها وجود ندارد.


قدیمی در خصوص وجود متخصص کلیه و نفرولوژی ابراز کرد: در هیچ‌یک از شهرهای کشور غیر از مراکز استان‌هایی که مرکز دانشگاهی دارند متخصص نفرولوژی وجود ندارد و نیاز و ضرورتی هم در این زمینه وجود ندارد؛ چرا که بیماران کلیوی که خدمات خود را از دستگاه دریافت می‌کنند، توسط متخصص داخلی و پزشک دوره دیده بیماران دیالیزی مراقبت می‌شوند و اگر هرگونه تغییر خاصی داشته باشند به مراکز تخصصی سطح سه معرفی می‌شوند و خدماتشان را از آنجا دریافت می‌کنند و بیماران کلیوی غیر از بیماران دیالیزی که پیوند کلیه شده‌اند مثل سایر شهرهای کشور و پیش از وقوع زلزله در بیمارستانی که پیوند آنها انجام شده است مراقبت‌های بعد از پیوند آنها که سال‌ها به طول می‌انجامد را دریافت می‌کنند. همچنین اگر این بیماران نیاز به مشاوره با متخصص را داشته باشند در مرکز استان وجود دارند.


وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت در این زلزله نگاه ویژه‌ای به بیماران کلیوی داشت، گفت: سه روز بعد از وقوع زلزله یک تیم تخصصی و قوق تخصصی در مناطق زلزله‌زده حاضر شدند تا افرادی که ممکن بود به دلیل کم شدن مایعات بدنشان آسیبی به کلیه آنها وارد شود و مشکل کلیوی به اسم سندروم کراش پیدا کنند را تحت نظر و درمان قرار بدهند.


مشاور اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در این بین 120 نفر را که تصور می‌شد، این علائم را داشتند و ممکن بود در اثر آوار آسیب کلیوی دیده باشند، تحت نظر قرار گرفتند و آزمایش‌های آنها انجام شد که از این 120 نفر 12 نفر با توجه به آزمایشاتشان مشکوک به آسیب شناخته شدند که در نهایت از این 12 نفر فقط یک نفر از آنها یک نوبت به دیالیز نیاز داشت که طی این یک جلسه دیالیز مشکل وی نیز بر طرف شد.


انتهای پیام/4044


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب