داعش آرام آرام قدرت گذشته خود را بازمییابد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا؛ پایگاه خبری الاهرام در گزارشی نوشت: «بازگشت داعش را بهوضوح میتوان در حملات زیادی که این روزها این گروه تروریستی مسئولیت آن را برعهده میگیرد، دریافت. گزارشها نشاندهنده ازسرگیری آموزش صدها نیروی جدید است و آنها تلاش میکنند مناطقی را که در گذشته از دست داده بود دوباره به دست آورد و نیرویش را احیا کند. آنها درصددند اوضاع امنیتی رقه را که روزی پایتخت خلافت خودخواندهشان بود متشنج کنند و بار دیگر کنترل این شهر را در دست بگیرند. آنها در این راستا اقدام به دستگیری و اعدام عناصر نیروهای مسلح رقیب خود کرده است.»
الاهرام مینویسد: «تنها در ماه گذشته داعش به شهر المیادین در دیر الزور که منابع گستردهای از نفت و گاز را در اختیار دارد و در جنوب سوریه واقع شده است حمله کرد. بهدنبال این حمله چهار سرباز روس کشته شد و پنج نفر دیگر زخمی شدند، همچنین عناصر داعش به درگیری با نیروهای مسلح کُرد سوری پرداختند که بهدنبال آن 20 سرباز کُرد از نیروهای سوریه دموکراتیک در چهار حمله جداگانه به شهر رقه کشته شدند. داعش همچنین شش نفر از عناصر هیات تحریر الشام جریان رقیب خود را اعدام کرد و حملاتی را با بمبهای کنار جادهای به شهر سلقین در استان ادلب واقع در شمال غرب سوریه انجام داد. حملات داعش در بادیهالشام در غرب رود فرات در سوریه نیز افزایش یافته است، همچنین نیروهای این گروه تروریستی تلاش میکنند تجمعات خود را در یرموک و دیرالزور تقویت کنند.»
این پایگاه خبری و تحلیلی نوشت: «تعداد دقیق عناصر داعش مشخص نیست ولی بیشتر گزارشها نشان میدهند دستکم 10 هزار نیروی داعش در شهر رقه، حومه حمص، دیر الزور و حومه حماه پراکندهاند. چندی پیش اعلام شد حذیفه بغدادی پسر ابوبکر بغدادی رهبر داعش در یکی از حملات هوایی ائتلاف بینالمللی به رهبری داعش در حمص کشته شد. این خبر نشان میدهد حمص و اطراف آن همچنان یکی از مناطقی است که این شبکه تندرو در آن نفوذ دارد.»
طبق گزارش الاهرام، رقه همچنان در التهاب و نگران بازگشت داعشی است که یک سال پیش از آنجا اخراج شده بود. مسئولان غربی نیز نگرانی خود را از بازگشت داعش به مناطقی که از دست داده بود، پنهان نمیکنند. یک مقام آگاه غربی که از تحولات پرونده سوریه اطلاع دارد گفت: «ائتلاف بینالمللی مبارزه با داعش و دیگر گروههای تروریستی تقریبا از هم پاشیدهاند. هماهنگی آمریکایی – روسی در پایینترین سطح خود است و بسیاری دیدگاههای متضاد برای حل سیاسی پرونده سوریه مطرح است که این موضوع باعث میشود هماهنگی در عرصه میدانی سخت شود.»
وی افزود: «علاوه بر این ورود ترکیه به شمال سوریه و مشغول شدن کردها به جنگ با نیروهای ترکیهای، تنها قدرتی که در عمل با داعش مبارزه میکرد یعنی کردهای سوریه را تضعیف کرده است. به این موضوعات باید تردیدهای فزاینده میان کردها و آمریکاییها برای همکاری با یکدیگر، متشنج شدن روابط کردها با روسیه و حکومت سوریه را نیز افزود. همه اینها نشان میدهد تفاهمها میتوانند به سرعت از بین بروند زیرا چهارگانه کردها- آمریکاییها- روسها و حکومت سوریه دیگر با یکدیگر هماهنگ نیستند، بلکه حتی تلاشهای آنها در تضاد یکدیگر شده است. داعش این اتفاق را درک و از آن بهرهبرداری میکند و دوباره نفوذ خود را گسترش میدهد.»
این در حالی است که بمباران های شدید امریکایی ها، بریتانیایی ها و فرانسوی ها در چارچوب ائتلاف مبارزه با داعش در کنار این که بسیاری از عناصر داعش را از بین برده سبب شده است تا شهرهای هدف از جمله رقه خالی از سکنه شود. این مساله سبب شده است تا داعش این شهر را منطقه مناسبی برای حضور خود قلمداد کند و به فکر بازگشت به آن بیفتد. به گزارش سازمان عفو بین الملل حملات هوایی این سه کشور که چهار ماه به طور متناوب ادامه داشت، باعث شد افراد بسیاری کشته شوند و حدود 80 درصد از شهر رقه نابود شود. این گزارش ادعاهای واشنگتن و متحدانش مبنی بر این که حملات هوایی شان دقیق بوده و تنها مواضع داعش را هدف قرار داده است، کاملا رد می کند.
این گزارش که به 112 مصاحبه و دیدار میدانی از 42 پایگاه استناد دارد، تاکید می کند که سطح ویرانی بالاتر از سطح ویرانی در هر جنگی ظرف حداقل یک دهه اخیر است.
یک افسر ارتش امریکایی که خود در حمله هوایی به رقه مشارکت داشته است در این باره می گوید: «تعداد بمب ها و موشک هایی که به سمت رقه شلیک شده است بالاترین رقم از جنگ ویتنام تا کنون است.»
این اقدام امریکایی ها در کنار رفتار داعش به هنگام ترک رقه سبب شده است تا زمینه برای بازگشت و احیای داعش در رقه فراهم شود. داعشی ها به هنگام عقب نشینی از رقه خانه ها، چاه ها، مساجد و مایملک خاص خود را مین گذاری کردند تا مانع از بازگشت ساکنین شهر شوند.
رقه خانه امن داعش برای تجدید قوا
الاهرام مینویسد: «رقه در حال حاضر بهترین مکانی است که عناصر داعش میتوانند بر آنجا تمرکز کنند و توان از دست رفته خود را بازیابند. در خیابانها و محلههای آنجا تعداد کمی از اهالی محلی سکونت دارند. باوجود اینکه ساکنان همه شهرهایی که از تسلط داعش آزاد شدهاند به موطن و خانه و کاشانه خود بازگشتهاند ولی ساکنان رقه تاکنون به آنجا بازنگشتهاند. دلیل آن هم واضح است، رقه به شهری کاملا ویران تبدیل شده است.»
طبق این گزارش، برخیها معتقدند ویرانی به عمد و از سوی جنگندههای آمریکا، انگلیس و فرانسه انجام شده است که در قالب ائتلاف بینالمللی حملاتی را به ادعای مبارزه با داعش انجام میدادند و درواقع هدفشان جلوگیری از بازگرداندن ساکنان این منطقه مرکزی سوریه بهوسیله حکومت دمشق و متحدانش بوده است.
سازمان عفو بینالملل در اینباره اعلام کرد: «حملات هوایی و موشکی آمریکا، انگلیس و فرانسه که حدود چهار ماه ادامه داشت، باعث خسارتهای زیادی بر پیکره این شهر شد و حدود 80 درصد شهر از بین رفت، موضوعی که نقض ادعاهای آمریکا و متحدانش را اثبات میکند که مدعی بودند فقط قصد هدف قرار دادن عناصر داعش را داشتند.
ویرانی رقه باعث شده است تا عناصر باقیمانده داعش بر دور منازل، چاههای نفت، املاک اختصاصی و مساجد حلقه بزنند و مانع از بازگشت اهالی این شهر به خانه و کاشانه خود شوند. در این راستا گزارشهایی منتشر شده درباره اینکه داعشیها شهر را مینگذاری کردهاند. بنابراین، برخیها ترجیح میدهند تا زمان تضمین امنیت از سوی کارشناسان بینالمللی، از نزدیک شدن به رقه خودداری کنند. این موضوع، ایدهآل داعشیهایی است که میخواهند از نقطهای برای تجدیدقوای خود استفاده کنند.
انتهای پیام/4033
انتهای پیام/