دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 تير 1397 - 06:13
سخنگوی بنیاد افراد مفقودالاثر بوسنی:

اجساد تعداد زیادی از قربانیان جنگ بوسنی و هرزگوین هنوز تفحص نشده است

بیش از 7 هزار قربانی جنگی بوسنی با گذشت 20 سال از پایان آن، هنوز مفقودالاثر هستند.
کد خبر : 297339

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از خبرگزاری آناتولی، لیلا جنگیج، سخنگوی «بنیاد افراد مفقودالاثر» بوسنی و هرزگوین در گفت‌وگو با خبرنگار آناتولی گفت: بیش از 7 هزار قربانی جنگی بوسنی با گذشت 20 سال از پایان آن، هنوز مفقودالاثر هستند.


جنگیج با بیان اینکه هویت 2 هزار استخوان پیدا‌شده از قبرهای دسته‌جمعی جنگ بوسنی هنوز مشخص نشده است، تصریح کرد: برخی از اسکلت‌ها به شکل کامل منهدم شده‌اند. به همین دلیل نیز آثار پیکر برخی از افراد مفقودالاثر هیچ موقع پیدا نخواهد شد.


وی با اشاره به اینکه بیش از 32 هزار مفقودالاثر در سرتاسر بوسنی وجود داشته است، ادامه داد: به بقایای استخوان‌های 25 هزار و 500 تن از این افراد دست یافتیم. هنوز هویت 2 هزار اسکلت نیز شناسایی نشده است. به بقایای اجساد 7 هزار و 175 مفقودالاثر در سرتاسر بوسنی نیز تاکنون دست نیافته‌ایم.


سخنگوی موسسه افراد مفقودالاثر بوسنی و هرزگوین همچنین با بیان اینکه بیشترین شمار قربانیان مربوط به شهرهای سربرنیتسا و پریدور است، گفت که تاکنون به 750 گور دسته‌جمعی در بوسنی دست یافته‌اند.


- کشتار سربرنیتسا چگونه اتفاق افتاد؟


غیرنظامیان بوسنی، پس از اشغال شهر سربرنیتسا توسط صرب‌ها به فرماندهی ژنرال راتکو ملادیچ در 11 ژوئیه 1995، درحالی به نیروهای هلندی وابسته به نیروهای حافظ‌ صلح سازمان‌ملل پناه آورده بودند که توسط سربازان هلند به صرب‌ها تحویل داده شدند.


ملادیچ در اظهارات خود در آستانه عید صرب‌ها گفته بود: این شهر را به ملت صرب هدیه می‌کنم. در نهایت زمان آن فرا رسید که از ترک‌ها (اصطلاحی که برای مسلمانان آن منطقه استفاده می‌شود) در این سرزمین انتقام بگیریم.


ملادیچ به دلیل کشتار بیش از 8 هزار بوسنیایی مسلمان در سربرنیتسا در 11 جولای 1995 از سوی دادگاه بین‌المللی جرایم جنگی لاهه به حبس ابد محکوم شده بود.


در این قتل‌عام بیش از 8 هزار و 372 بوسنیایی کشته شدند و بسیاری از زنان و کودکان از خانه‌های خود آواره شدند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب