شکایت ایران از آمریکا بیاساس است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، وزارت خارجه آمریکا در واکنش به شکایت ایران از این کشور به دیوان بین المللی دادگستری ، شکایت ایران را «بی اساس» خواند.
دو روز بعد از آنکه وزیر خارجه ایران از شکایت به دیوان بینالمللی دادگستری به دلیل اعمال تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی واشنگتن خبر داد، امروز چهارشنبه وزارت خارجه آمریکا به شکایت ایران واکنش نشان داد.
محمد جواد ظریف در توییتر خبر داده بود: «امروز ایران به دیوان بینالمللی دادگستری شکایت کرد تا آمریکا را به دلیل اعمال مجدد غیرقانونی تحریمهای یکجانبه پاسخگو کند».
به گزارش نیویورک تایمز، امروز چهارشنبه وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که این وزارتخانه درباره شکایت ایران به دیوان بینالمللی دادگستری اطلاع دارد و این شکایت را «بیاساس» میداند.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا همچنین آمده است: «ما درنظر داریم که قویا و سفت و سخت از ایالات متحده آمریکا در دیوان دادگستری بینالمللی دفاع کنیم».
نیویورکم تایمز درباره شکایت ایران نوشته است: «مشخص نیست که چرا ایران پیمان مودت، روابط اقتصادی و حقوق کنسولی بین ایران و آمریکا را که در سال ۱۹۵۵ در تهران امضا شد به عنوان پایه این شکایت برگزید. ایرانیها بعد از اینکه ابتدائا این تحریمهای هستهای علیه آنها اعمال شد، در تلاش برای توقف آن به این پیمان متوسل نشده بود».
هنوز دیوان دادگستری بینالمللی تاریخی برای برگزاری جلسه دادگاه تعیین نکرده است.
بنا بر گزارش این رسانه آمریکایی، «اگرچه تصمیمات دیوان لازم الاجرا هستند اما این نهاد قدرتی برای به اجرا گذاشتن تصمیماتش ندارد».
در بخش دیگری از گزارش «نیویورک تایمز» به اظهارات آقای ظریف مبنی بر توسل ایران به حاکمیت قانون به منظور مقابله با نقض تعهدات بینالمللی از سوی آمریکا اشاره شده است.
وزیر خارجه ایران در توئیتر خود نوشته بود: «ایران در مواجهه با اهانت آمریکا به دیپلماسی و تعهدات قانونی، به حاکمیت قانون متعهد است. لازمست که با عادت نقض قوانین بین المللی توسط آمریکا مقابله شود».
نیویورک تایمز اما معتقد است: «از نظر کارشناسانی که متخصص در قوانین مربوط به تحریمها هستند، استدلال و مبنای حقوقی شکایت ایران شاید ضعیف باشد و این ضعف تا حدی از آنچه که ایران تجاوزها و تخلفات نسبت به پیمان سال ۱۹۵۵ خوانده، نشات میگیرد».
«فرهاد علوی» مدیر یکی از شرکتهای حقوقی مستقر در واشنگتن، به این رسانه آمریکایی گفت: «اقدام (ایران در شکایت به دیوان) تا حد زیادی نمادین و برای مصارف داخلی به نظر میرسد. حتی اگر یک بیانیه در حمایت از ایران صادر شود که البته بعید به نظر میرسد، چنین بیانیهای تاثیر خیلی محدودی روی واقعیتهای میدانی(درباره ایران) خواهد داشت».
انتهای پیام/
انتهای پیام/