دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 تير 1397 - 14:40
رئیس سازمان حج و زیارت عنوان کرد؛

آخرین جزئیات اعزام حجاج بیت‌الله الحرام /تشرف خانواده‌های شهدا منا به حج

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه 86 هزار نفر از زایران کشورمان در قالب 310 پرواز و از تاریخ 27 تا 24 مرداد ماه عازم سرزمین وحی می شوند، گفت: طول مدت اقامت زایران نیز 30 تا 40 روز خواهد بود.
کد خبر : 296459

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، حمید محمدی دقایقی پیش در برنامه آفتاب شرقی در شبکه یک سیما در مورد تمهیدات سازمان حج و زیارت برای زائران حج امسال گفت: باتوجه به اینکه مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان حج همواره بر تامین امنیت، عزت و کرامت و احترام حجاج تاکید داشتند بر همین اساس این موضوع یکی از اصول اساسی ما بوده است و بر همین اساس در مذاکرات حج عربستان در دی ماه گذشته بر مواضع سرسختانه و جدی این سازمان و مطالبات حجاج تاکید کردیم و قراردادی شبیه توافقنامه تنظیم کردیم.


وی افزود: امسال بخش بسیاری از تدابیر سازمان حج و زیارت برای زائران، کارگزاران و روحانیون کاروان‌ها جنبه آموزشی و توجهی داشته است و طرف سعودی نیز بر حفظ کرامت و عزت حجاج ایرانی تعهد کامل داده است.


رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: امسال برنامه‌های توجیهی خوبی برای حجاج و مدیران کاروان‌ها داشتیم و همچنین با استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی ارتباط خوبی بین کارگزاران و حجاج و سازمان و حجاج ایجاد کردیم، زیرا یکی از موارد مهم در سفر کاملا ویژه حج اجراییات سفر است تا زائران علاوه بر مناسک حج و معنویت بتوانند در آرامش و احترام به مناسک خود بپردازند برهمین اساس برای ما بسیار مهم است که زائر ما در کجا مستقر می شود و استراحت می‌کند.


محمدی ادامه داد: ایجاد ارتباط سازمان و حجاج از طریق پیام‌رسان‌ها بازخورد مثبت و مفیدی داشته به طوری که بخش بسیاری از ابهامات سال گذشته از این طریق قابل پیشگیری و حل بود، البته برخی مشکلات فراتر از توان ماست و حجاج باید نسبت به آنها آگاه باشند.


وی یادآور شد: در پیگیری مراسم حج امسال فرآیند اجرایی کار را از فرآینده کاغذی خارج کردیم و و صرفه جویی در مصرف را سرلوحه قرار دادیم به طوری که نظارت و هدایت کاروان‌ها را به صورت نرم افزاری انجام می‌دهیم.


این مقام مسئول در سازمان حج و زیارت تصریح کرد: امسال 3 اصل رت به مدیران کاروان‌ها و ستادهای کارگزاری تاکید کردیم، از جمله اینکه با تلاش بی وقفه هیچ زمانی را برای خود نداریم و به طور ویژه در صحنه حضور داریم تا خادم حجاج باشیم و عاشقانه کار می‌کنیم، همچنین بحث نوآوری و ابتکار عمل را امسال سرلوحه کار خود قرار دادیم تا مسیر خدمتگذاری به زائران تسهیل و با استفاده از مکانیزم‌های کم هزینه سعی در صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌ها داشتیم.


محمدی با اشاره به اینکه برای هماهنگی بیشتر دستگاه‌ها بعد از موسم حج 96 آسیبب شناسی واحدهای مختلف در قالب 25 کارگروه تخصصی صورت گرفت، افزود: چون حج یک فرآیند بسیار بزرگ است و یک سال برای رسیدن به این موسم برنامه‌‌ریزی می‌شوند به طوری که از نیروی انتظامی، پلیس فرودگاه، هلال احمر، بیمه، بانک مرکزی، بانک ملی، سازمان هواپیمایی، سپاه وزارت امور خارجه درگیر اجرای این برنامه هستند و جلسات هماهنگی خوبی با یکدیگر داریم.


وی یادآور شد: این برنامه ریزی‌ها بر مبنای آسیب شناسی سال گذشته صورت گرفته تا مشکلات سال قبل را نداشته باشیم یا کاهش یابد.


رئیس سازمان حج و زیارت در مورد ابهامات ارز همراه زائران حج نیز گفت: ارز همراه زائر با پیگیری‌ها با بانک مرکزی به هر نفر 200 دلار اخصاص یافت. با توجه به اینکه زائران 30 تا 40 روز در این مراسم حضور دارند زائران می‌توانند با در دست داشتن کارت ملی به شعب بانک ملی مراجعه کنند و ارز مورد نیاز خود را دریافت کنند.


وی ادامه داد: با توجه به اینکه 86 هزار نفر در مراسم حج امسال حضور دارند برهمین اساس به بانک ملی تاکید داشتیم شرایطی را فراهم کنند که زائران بتوانند با استفاده از سیستم‌های نرم افزاری ارز مورد نیاز خود را دریافت کنند و نیازی به حضور مستقیم و تردد در شهر نباشد، در این زمینه مکاتبات و مذاکرات بسیاری با بانک ملی صورت دادیم زیرا بسیاری از حجاج در روستاها زندگی می‌کنند و برای دریافت ارز همراه باید علاوه بر سفر به شهر دنبال شعبه‌های ارزی نیز بگردند که نیازمند صرف هزینه و وقت بسیاری است.


محمدی یادآور شد: درخواست کردیم ارز همراه را به صورت کاروانی به مدیران کاروان‌ها اختصاص دهند و اگر این امر امروز محقق شود مشکلات بسیاری از زائران حل می‌شود و بخش زیادی از رفت‌ و آمدهای کشور برای دریافت ارز کاهش می‌یابد.


وی با اشاره به ابهامات زائران در مورد قیمت ارز نیز گفت: ما در زمان ثبت نام حجاج بابت خدمات هتل و حمل و نقل و چادر عرفات و منا زنانی که حجاج در اسفند وجه را واریز کردند به نرخ همان روز ارز خریداری شد و رفت برای عربستان بنابراین این ارزی که امروز به نرخ روز دریافت می‌کنند فقط به عنوان پول تو جیبی برای خرید مایحتاج روزانه زائران است.


رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد:‌ برخی از حجاج نسبت به حضور 30 روزه و 40 روزه انتقاد دارند در حالی که محدودیت‌های فرودگاهی‌های جده و مدینه این تفاوت را به ما تحمیل می‌کند و هیچ تفاوتی در تعداد روزهای استقرار نیست بلکه تفاوت‌ها در قیمت هتل‌هاست زیرا 60درصد از هزینه حجاج مربوط به مسکن است.


محمدی یکی از چالش‌های زائران را حضور در مشاعر منا و عرفات اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه خداوند زمین مشخصی را برای انجام این مناسک در نظر گرفته و تعداد زائران بسیاری باید در این محدوده مشخص حضور داشته باشند برخی از زائران اذیت می‌شوند زیرا تعداد زائران در این محل هیچ تناسبی با محدوده ندارد.


وی با اشاره به افزایش تعداد حجاج نسبت به سال گذشته اظهار کرد: عربستان هر سال بر تعداد پذیرش حجاج می‌افزاید به طوری که سهم همه کشورها 20 درصد و سهم ایران در حج 35 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و خیمه‌هایی که ما در اختیار حجاج قرار می‌دهیم فضای مناسبی برای استراحت آنان نیست اما از زائران خواهش می کنیم این سختی در مناسک دو روزه را تحمل کنند.


محمدی ادامه داد: هم اکنون یک میلیون و 350 هزار نفر از سال‌های 85 و 86 در انتظار تشرف به حج هستند که اگر سازمان بتوانند عدد هر سال را به 100 هزار نفر افازیش دهد14 سال طول می‌کشد تا نوبت به این افراد برسد اما که اگر تعداد زائران را کمتر کنیم و فقط 50هزار نفر را ببریم25 سال طول می‌کشد تا نوبت به همه این عزیزان برسد.


وی یادآور شد: در هر زمانی که با سعودی‌ها مذاکره داشتیم جلسه را با موضوع منا آغاز کردیم و در مورد مطالبه خانواده‌های شهدا مناصحبت کردیم اما متاسفانه سعودی‌ها هربار این موضوع را به آینده موکول می‌کنند در حالی که پیگیری حقوق شهدا منا همچنان مطالبه جدی ایران است، امسال هم تعدادی از خانواده‌های شهدا منا که قبر شهیدشان مشخص نبود برای تشخیص و DNA به حج مشرف شدند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب