منطقهای کردن رشتههای تحصیلی اصلیترین راه برای ساماندهی مراکز آموزش عالی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از خانه ملت، علیرضا سلیمی با اشاره به ضرورت اجرای جدی طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی توسط دولت، گفت: در ساماندهی دانشگاهها یا همان آمایش مراکز عالی باید مواردی همچون ضبط اطلاعات منطقهای را مدنظر قرار داد اما وزارت علوم اطلاعات دقیقی از نوع نیاز مناطق مختلف ندارد.
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ساماندهی رشتههای دانشجویی مسئله دیگری است که باید به آن برای اجرای جدی طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی توسط دولت توجه کرد.
وی افزود: بهعنوان مثال ثبتنام بیش از 60 درصد داوطلبان کنکور در رشته تجربی به خودی خود قدرت مانور در ساماندهی رشتهها را کم میکند، لذا دانشگاهها باید قبل از کنکور اعلام ظرفیت کنند.
سلیمی همچنین با بیان اینکه در رابطه با پذیرش دانشجو در رشتههای دانشگاهی نیازسنجی نکردهایم، اضافه کرد: درواقع باید اعلام کنند بهعنوان مثال در سال 98 کشور به حدود500 نفر مهندس مکانیک نیاز دارد البته این کار باید فراتر از اقدامات وزارتخانهای صورت بگیرد و دولت تمام قد وارد مسئله شود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در بخش رشتههای مهارتی عقب ماندگی جدی وجود دارد در حالی که یک مهندس باید کارآفرین باشد اما در شرایط فعلی خود بیکار است، افزود: دانشجویان باید براساس شاخصهای هیات علمی انتخاب شوند، ضمن آنکه کاهش پذیرش دانشجو در دانشگاهها با منطقهای کردن پذیرش دانشجو مدنظر قرار گیرد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همچنین با اعتقاد به اینکه اجرای طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی مسئله آیندهپژوهی بسیار مهم است، توضیح داد: این مسئله به معنای آگاهی از میزان تقاضا در عرصه آموزش عالی و پیشبینی بحران صندلی خالی با تعطیل، اجماع و تجمیع برخی از واحدهای دانشگاهی محقق است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/