دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 تير 1397 - 12:43
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به آنا خبر داد؛

معرفی شرکت‌های متخلف در زمینه واردات دارو و تجهیزات پزشکی به دستگاه قضایی

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص تخلفات برخی شرکت‌های واردکننده تجهیزات پزشکی اعلام کرد: گزارشاتی در این زمینه به ما رسیده و موارد را به مراجع نظارتی و قضایی اعلام کردیم اما تا صدور حکم قضایی و دادگاه تجدیدنظر مجاز به اعلام اسامی شرکت‌ها نیستیم.
کد خبر : 295638

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ایرج حریرچی در نشست هفتگی خود با خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی‌بر اینکه آیا تا به حال گزارشی از تخلف در واردات دارو و تجهیزات پزشکی داشته‌اید، اظهار کرد: گزارشاتی در این زمینه به ما رسیده و موارد را به مراجع نظارتی و قضایی اعلام کردیم اما تا صدور حکم قضایی و دادگاه تجدید نظر مجاز به اعلام اسامی شرکت‌ها نیستیم و مواردی هم از تخلفات داریم که همکاری‌های لازم برای رسیدگی به آنها در حال انجام است.


وی ادامه داد: بر اساس اختیاراتی که وزارت بهداشت در تخصیص ارز در صدور مجوزهای بعدی دارد، برای شرکت‌های متخلف محدودیت‌ها و اختیارات قانونی را اعمال می‌کند.


سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه از اعلام اسامی شرکت‌های احتکار کننده تجهیزات پزشکی خودداری کرد و گفت: بر اساس اصول اخلاقی و علمی تا اعلام نظر نهایی نمی‌توانیم اسامی شرکت‌های متخلف را اعلام کنیم.


حریرچی در پاسخ به این که چرا در زمان تحریم‌ها دستگاه سی‌تی اسکن بیمارستان امام خمینی خراب شده و مردم را به بیرون از بیمارستان ارجاع می‌دهند، گفت: رئیس سازمان غذا و دارو با انجمن تجهیزات پزشکی هر روز صبح تا ظهر جلسه‌ای به منظور تامین دارو و تجهیزات پزشکی دارد و ما تجهیزات پزشکی مورد نیاز مراکز درمانی را خریداری می‌کنیم اما باید توجه داشته باشیم که هر یک از تجهیزات پزشکی و دستگاه‌‌ها عمر مناسبی دارند و درصد معقولی هم احتمال خرابی آنها وجود دارد اما در دوران غیر تحریم نیز اقدامات متعددی برای تامین قطعات تجهیزات پزشکی صورت داده‌ایم.


وی ادامه داد: شرکت‌های وارد کننده مسئولیت تامین قطعات و تجهیزات وارد شده را در زمان تحریم و غیر تحریم برعهده دارند اما از برخی از شرکت‌هایی که به درستی وظایف خود را انجام نمی‌دهند گلایه‌مندیم.


معاون کل وزارت بهداشت، در مورد اظهارات وزیر بهداشت مبنی‌بر اینکه در شرایط توفان قرار داریم، گفت: برای واردات برخی از دستگاه‌ها و تجهیزات پزشکی که استفاده دو گانه دارند با مشکلاتی مواجه هستیم بر همین اساس اشاره وزیر بهداشت به واژه توفان مناسب بوده زیرا ممکن است در این دوران آسیب جدی به این صنعت وارد شود و شاید نیز به خوبی از این دوره عبور کنیم.


پشت پرده اعتراضات در مقابل وزارت بهداشت


حریرچی در ادامه نشست خبری هفتگی خود در مورد تجمعات اخیر کارگران برخی از شهرستان‌ها به دلیل عدم پرداخت مطالبات سازمان تامین اجتماعی گفت: سازمان تامین اجتماعی بیش از 41 میلیون و 900 هزار نفر بیمه شده تحت پوشش دارد، اما حدود 400 تا 500 نفر با اتوبوس از شهرستان‌ها و برخی مناطق تهران، با آدرس غلط دستگاه و تشکل پشت پرده، برای اعتراض مقابل وزارت بهداشت تجمع کرده و از قول جامعه کارگری، سخنانی گفتند


وی افزود: به دستور وزیر بهداشت این افراد را در سالن امام جواد(ع) دعوت کردیم اما اکثر این معترضان افراد مسن و بازنشستگان بودند و وزیر بهداشت در شورای معاونین وزارت بهداشت با اطلاع از این تجمع به دلیل گرمای هوا،خواستار حضور آنان در تالار امام جواد (ع) وزارت بهداشت شد تا معترضان در شرایط مناسب، اعتراضات خود را مطرح کنند در حالی که این مسایل هیچ ارتباطی به وزارت بهداشت نداشت.


حریرچی ادامه داد: در سه ماه گذشته، هیچ اتفاق جدیدی در حوزه قوانین تامین اجتماعی و وزارت بهداشت نیفتاده است و پشت پرده این تحرکات و تحریک کردن این تعداد افراد محدود را می‌دانیم زیرا مجلس در اسفند ماه سال گذشته مصوبه ای داشت که بعد از تایید شورای نگهبان، توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شد که سهم درمان بیمه تامین اجتماعی نزد خزانه باشد، اما دستگاه و تشکل کارگری وابسته، آدرس اشتباهی داده‌اند.


وی افزود حدود 70 درصد از خدمات بستری کارگران و بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی در بیمارستان‌های دولتی ارائه می‌شود و در بیمارستان‌های دولتی به ازای هر 3 بیمار بیمه سلامت، 2 بیمار بیمه تامین اجتماعی خدمات دریافت می‌کنند، یعنی به ازای 100 بیمار بیمه سلامت، 68 بیمار بیمه تامین اجتماعی از خدمات بهداشتی و درمانی، بهره‌مند می‌شوند.


حریرچی گفت: موضوعی که امروز معترضان به آن اعتراض داشتند و برخی مسائل را به وزیر بهداشت نسبت می‌دهند، ارتباطی به وزارت بهداشت ندارد. کارگران در مجلس، دارای نماینده هستند. افتخار ما، خدمت به کارگران و فقرا است، همه مطالبات که امروز این تعداد محدود در تجمع مطرح کردند از وظایف وزارت رفاه و سازمان تامین اجتماعی است.


حریرچی یادآور شد: از سال 64 تا کنون که در بیمارستان امام خمینی در حال تحصیل و رفت و آمد بودیم همواره شاهد خرابی و تعویض برخی از دستگاه‌ها بوده‌ایم و این مساله را نباید به تحریم‌ها نسبت دهیم.


بررسی تشعشعات الکترومغناطیس


حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: وزارت بهداشت از ابتدای دولت یازدهم درخواست جدی داشت که در مورد تشعشعات الکترومغناطیس از جمله امواج آنتن‌های تلویزیونی، موبایل، ماهواره، بیسیم، مایکروویو و وای فای که بر ابعاد شخصی، شغلی و محیطی مردم تاثیر دارد، بررسی‌های علمی انجام شود. تشعشعات بالقوه می‌توانند آسیب‌زا باشند و تاکنون آسیب‌های موارد محدودی از این تشعشعات، ثابت شده که بیشتر مربوط به اثرات گرمایی است اما در مورد جهش ژنتیکی یا ایجاد سرطان توسط آن‌ها هنوز مستنداتی وجود ندارد.


وی ادامه داد: باید بی‌خطر بودن تکنولوژی‌های جدیدی که به حوزه سلامت وارد می‌شوند یا با سلامت مردم سر و کار دارد به اثبات برسد به عنوان مثال در مورد یک دارو باید در مراحل اولیه ثابت شود که بی‌خطر است و در مراحل بعدی اثرگذاری آن به اثبات برسد.


سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه اگر در برخی مناطق، میزان امواج زیاد است، باید اعلام و اقدام لازم قانونی در این زمینه انجام شود، اظهارکرد: خوشحالیم که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که امواج الکترومغناطیس در فضای شهری سنجش و اعلام می‌شود اما در اکثر مناطق ایران که این امواج بررسی شده، مشخص شده است که میزان امواج، پایینتر از استانداردهای جهانی است. با وجود این مردم در این زمینه همچنان نگران هستند.


حریرچی ادامه داد: به عنوان متولی سلامت جامعه می‌گوییم که بررسی امواج الکترومغناطیس نباید جنبه سیاسی پیدا کند چون در این صورت، مقتضیات سیاسی بر آن حاکم می‌شود. به همین دلیل این موضوع باید با معیارهای سلامت مورد بررسی قرار گیرد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب