دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 تير 1397 - 17:20
رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم:

ظرفیت جذب اعضای هیئت علمی بانوان از 12 به 38 درصد رسید

محمدرضا رضوان‌طلب، رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم در نشستی با اعضای شورای دانشگاه یزد از افزایش ظرفیت جذب هیئت علمی بانوان از ۱۲ به ۳۸ درصد خبر داد.
کد خبر : 293493

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدرضا رضوان‌طلب، رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم در نشستی با اعضای شورای دانشگاه یزد از افزایش ظرفیت جذب هیئت علمی بانوان از ۱۲ به ۳۸ درصد خبر داد.


وی همچنین به سیستم متمرکز و غیردستوری شبکه جذب اعضای هیات علمی پرداخت و گفت: در اولین گام فرآیند جذب گروه‌ها، دانشکده و دانشگاه‌ها نیازهای خود را در سامانه بارگذاری می‌کنند و سپس وزارتخانه این نیازها را برای تطبیق با آمایش و نقشه علمی کشور و تطبیق آن بر برنامه‌های اداری و مالی به مرکز نظارت می‌فرستد.


رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی تصریح کرد: پس از این مرحله ما از طریق فراخوان از متقاضیان دعوت می‌کنیم اطلاعات خود را در سامانه بارگذاری کنند.


رضوان‌طلب ادامه داد: هنگام ارزیابی‌های علمی و تخصصی نیز اولین مرحله سنجش توانایی‌های علمی متقاضیان از سوی کارگروه توانایی‌های علمی است و بعد از این مرحله از سوی کارگروه صلاحیت‌های عمومی، صلاحیت عمومی متقاضیان مورد ارزیابی قرار می گیرد و در نهایت رای هیئت جذب دانشگاه‌ها به منزله تأیید یا رد متقاضیان است.


وی بر لزوم پرهیز از سلیقه‌گرایی تأکید کرد و گفت: عمده تلاش ما در مبحث صلاحیت‌های عمومی دوری از سلیقه‌گرایی و سختگیری است.


رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی در ادامه سخنان خود بر آرای اعضای هیت جذب به مثابه اعلام نظر تأکید کرد و گفت: اعضای هیئت جذب از سه شخص حقوقی و ۴ یا ۶ نفر شخص حقیقی تشکیل می‌شود که اشخاص حقوقی ریاست دانشگاه، رئیس نهاد رهبری و معاون آموزشی دانشگاه را شامل می‌شود.


وی افزود: در این هیئت اعضای ذکر شده هر کدام نظر خود را اعلام می‌کنند و قرار نیست با رای یکی از اعضا تصمیمات سایرین باطل شود.


دکتررضوان طلب اظهار داشت: به جرات می‌توان گفت شبکه جذب، فاخرترین شبکه کشور است. بیش از ۲۰۰۰ نفر از مسئولان مجرب دانشگاه‌ها در این شبکه حضور دارند. در سمت‌های وزارتخانه نیز وقتی نگاه می‌کنیم می‌بینیم همه مدیران و مسئولان از دانشگاه‌ها به صورت موقت به وزارتخانه منتقل می‌شوند.


دکتر رضوان طلب تصریح کرد: رسیدگی به صلاحیت‌ها در حیطه کاری ما قرار ندارد و ما صرفاً بر روند صحت هیئت‌های جذب نظارت می‌کنیم.


رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم در خصوص اعضای هیئت علمی پیمانی گفت: واقعیت این است که اعضای هیئت علمی پیمانی تنها به مدت یک سال با دانشگاه‌ها قرارداد دارند. این مسئله نیاز به فرهنگ سازی دارد تا منجر به ایجاد انتظارات نامتناسب نشود.


وی طولانی بودن فرآیند جذب را مربوط به دانشگاه‌ها دانست و میانگین زمان توقف پرونده‌ها در وزارت علوم را حدود ۴۰ روز ذکر کرد.


دکتررضوان طلب همچنین درخصوص انصراف متقاضیان در مراحل پایانی جذب، جلوگیری از ورود آنان به دانشگاه‌های دیگر را به عنوان اهرمی برای جلوگیری از تضییع حقوق دانشگاه‌ها دانست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب