دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 تير 1397 - 06:20
در گفت‌وگو با آنا بررسی شد؛

راه‌های پیشگیری از زخم پا در مبتلایان به دیابت

یک پژوهشگر پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران به تشریح راه‌های پیشگیری از بروز زخم پا در بیماران دیابتی پرداخت.
کد خبر : 293235

محمدرضا امینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره ریسک فاکتورهای بروز زخم پای دیابتی، بیان کرد: عدم کنترل قندخون در بیماران دیابتیک عوارض جبران‌‌ناپذیری به همراه دارد به همین دلیل به بیماران توصیه می‌شود طبق دستور پزشک به صورت مداوم قند خون خود را کنترل و در زمان‌های تعیین شده برای معاینه و انجام بررسی‌های بیشتر به مراکز درمانی مراجعه کنند.


وی با بیان اینکه اختلال حسی و عروقی در پا زنگ خطری برای بروز زخم پای دیابت است، افزود: این دو عامل در بروز زخم نقش بسزایی دارد به همین دلیل بیماران به محض مشاهده اختلال حسی، عدم خونرسانی و یا هر گونه تغییر در پا باید به پزشک مراجعه کنند.


این پژوهشگر پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: ریسک فاکتورهای بروز زخم پای دیابتی به دو دسته سیستماتیک و موضعی دسته‌بندی می‌شود که از جمله عوامل خطر سیستماتیک می‌توان به افزایش فشار خون، عدم کنترل قند خون، طولانی شدن بیماری، چاقی و اضافه وزن و ... اشاره کرد.


امینی تصریح کرد: از جمله عوامل خطر موضعی نیز می‌توان به داشتن سابقه ابتلا به زخم پا، مشکلات پا و ناخن و ... اشاره کرد.


به گفته وی، استعمال سیگار و استفاده از کفش و کفی کفش نامناسب نیز می‌تواند موجب بروز زخم پا در بیماران مبتلا به دیابت شود.


این پژوهشگر پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره راه‌های پیشگیری از بروز زخم پا خاطرنشان کرد: بیماران باید تلاش کنند تا حد امکان با انجام معاینات دوره‌ای، انجام آزمایش‌های لازم، حفظ سلامت پا و ... از بروز زخم پیشگیری کنند زیرا زخم پای دیابتی می‌تواند عوارض ثانویه برای بیماران به همراه داشته باشد.


امینی افزود: حفظ سلامت و شادابی پوست پا در بیماران مبتلا به دیابت بسیار حائز اهمیت است به گونه‌ای به افراد توصیه می‌شود با استفاده از انواع لوسیون‌ها و مرطوب‌ کننده‌ها مانع بروز خشکی پوست، ترک‌های پا و ... شوند.


وی ادامه داد: ترک کف پا و خشکی پوست احتمال نفوذ عفونت‌ها به داخل پا و بروز زخم را افزایش می‌دهد.


این پژوهشگر پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: هم‌چنین بیماران به محض مشاهده هر گونه تغییری در پوست و ناخن‌های پا باید به پزشک مراجعه کنند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب