دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 تير 1397 - 09:38
آنا وضعیت تیم‌ملی تیراندازی در آستانه بازی‌های جاکارتا را بررسی کرد؛

مربی خارجی با کنترل از راه دور!/ کار سخت تیراندازان ایرانی در آوردگاه آسیایی

تیم ملی تیراندازی در حالی این روزها در اردوی آماده‌سازی جهت شرکت در بازی‌های آسیایی جاکارتا حضور دارد که« گوران ماکسیموویچ» سرمربی این تیم در کنار ملی پوشان حضور ندارد و از راه دور آنها را کنترل می‌کند!
کد خبر : 293100

گروه ورزشی خبرگزاری آنا - کمتر از یک ماه دیگر هیجان دوباره به قاره کهن برمی‌گردد و شهر جاکارتا اندونزی میزبان کاروان‌های ورزشی از سراسر قاره آسیا است. هجدهمین دوره بازی‌های آسیایی از 27 مرداد به میزبانی دو شهر پالمبانگ و جاکارتای اندونزی آغاز می‌شود و رشته‌های مختلف ورزشی این روزها سخت در تکاپو هستند تا از نظر آمادگی به بالاترین سطح برسند تا در این آوردگاه بزرگ دست خالی به کشور بازنگردد.


تیراندازی یکی از رشته‌های ورزشی است که این روزها ملی‌پوشان و مربیانش سخت در تلاش هستند تا به آمادگی قابل قبولی برسند و در این میدان ورزشی برابر کشورهای آسیایی حرفی برای گفتن داشته باشند. سابقه حضور رشته تیراندازی در بازی‌های آسیایی جاکارتا به سال 1970 برمی‌گردد در تمام مدتی که تیراندازی در این بازی‌های حضور داشت از کسب مدال محروم بود تا اینکه سال 2002 در بوسان کره‌جنوبی اولین مدال تیراندازی زنان از فاصله 10 متر نصیب ایران شد و تیراندازان توانستند برنز آن مسابقه را از آن خود کنند.‌ در سال 2010 در مسابقات بازی‌های آسیایی گوانگجو الهه احمدی در 50 متر 3 وضعیت مدال نقره را کسب کرد و تیم ملی ایران هم در 10 متر زنان و 50 متر سه وضعیت به ترتیب به مدال نقره و برنز رسید.


در مسابقات 2014 اینچئون هم تیراندازی دست پر به ایران برگشت و در تفنگ بادی 10 متر، نجمه خدمتی طلایی شد و نرجس امام قلی‌نژاد هم به مدال نقره رسید. تیم تیراندازی در تفنگ بادی تیمی 10 متر زنان هم به مدال نقره رسید.


حالا در آستانه بازی‌های آسیایی جاکارتا این روزها تیراندازان ایران سخت مشغول هستند و امسال علاوه بر بزرگسالان تیراندازانی، از رده سنی جوانان و نوجوانان هم به جاکارتا اعزام می‌شوند تا در این آوردگاه مهم به میدان بروند.


شرایط تیراندازی این روزها زیاد چنگی به دل نمی‌زند؛ البته فدراسیون از فروردین‌ماه با «گوران ماکسیموویچ» سرمربی صربستانی قرارداد بست تا در آستانه بازی‌های آسیایی در کنار ملی‌پوشان باشد تا آنها نتیجه‌ای به مراتب بهتر از بازی‌های آسیایی اینچئون و گوانگجو به دست بیاورند. اما این تیم فقط اسم مربی خارجی را یدک می‌کشد و عملا از حضور مربی خارجی در کنار خود محروم است!


اگر بخواهیم به چهار‌سال پیش برگردیم، درست قبل از بازی‌های آسیایی اینچئون، هدایت تیم ملی برعهده «لازلو» بود. او شبانه‌روز در خدمت تیم ملی تیراندازی ایران بود و اگر بگوییم تیراندازی ایران با این مربی متحول شد، کم اغراق نکردیم. قبل از برگزاری بازی‌های آسیایی به واسطه حضور این مربی اردوهایی تدارکاتی که برای ملی پوشان درنظر گرفته می‌شد، خیلی بیشتر بود و حدود 20 ملی پوش هم در اردوی تیم ملی حضور داشتند. ضمن اینکه قبل از اینچئون، ملی‌‌پوشان دو بار در مسابقات هانفر آلمان شرکت کرده بودند و اردوهای تمرینی زیادی هم در برنامه خود داشتند.‌ اما این روزها شرایط کاملا متفاوت شده سرمربی تیم ملی تیراندازی به صورت دائمی در کنار ملی پوشان حضور ندارد و تنها یک اردوی برون مرزی برای ملی‌پوشان در نظر گرفته شده است.


حالا «گوران» مربی پاره وقت تیم‌ ملی تیراندازی است، او قبل از مسابقات مونیخ از ایران رفته و تنها چند روزی که ملی‌پوشان در آلمان حضور داشتند در کنار آنها بوده و بعد از پایان این رقابت‌ها دوباره به کشورش بازگشت و ملی‌پوشان هم به همراه مربیان خود به ایران بازگشتند. مسابقات مونیخ آلمان در رده سنی جوانان بود و بلافاصله پس از بازگشت تیم و استراحت یک روزه، بزرگسالان به اردو آمدند تا تمرینات را از سر بگیرند و مربیان ایرانی هم در کنار آنها حضور دارند. در این میان البته مربی خارجی غایب است و در این روزهای مانده به جاکارتا از راه دور رکورد ملی پوشان را کنترل می‌کند!


اینکه «گوران ماکسیموویچ» یکی از بهترین مربیان جهان است در آن شکی نیست اما حضور پاره وقت این مربی در شرایط فعلی موضوعی نیست که بتوان به راحتی از آن چشم پوشی کرد،‌ البته گمانه زنی‌ها به این سمت و سو کشیده شد که غیبت این مربی چندان بی‌ارتباط با فدراسیون هم نیست چرا که گویا فدراسیون تیراندازی ایران با «گوران ماکسیموویچ» قرارداد روزانه دارد و شاید فدراسیون نشین‌ها هم بدشان نمی‌آید این مربی در ایران نباشد تا خرج کمتری روی دستشان بگذارد.


شرایط ملی‌پوشان از نظر نوع برنامه‌ریزی برای حضور در مسابقات و نوع تمرینات و حتی حضور مربی در آستانه بازی‌های آسیایی جاکارتا با چهار سال گذشته‌ خیلی متفاوت شده است؛ باتوجه به همین وضعیت فعلی‌ کار مدال‌آوران تیراندازان در بازی‌های آسیایی‌ جاکارتا سخت به نظر می‌رسد. البته غیر از این مشکلاتی که به آن اشاره شد، تاخیر در برگزاری مسابقات قهرمانی جهان هم یکی از بدشانسی‌های این دوره است. چرا که چهار سال پیش، قبل از بازی‌های آسیایی، مسابقات قهرمانی جهان در اسپانیا برگزار شد و ملی پوشان اول در مسابقات جهانی و بعد بازی‌های آسیایی حاضر شدند از همین روی آماده‌تر بودند اما امسال این شرایط کاملا برعکس است چرا که مسابقات قهرمانی جهان، درست بعد از بازی‌های آسیایی برگزار می‌شود و همین امر هم باعث می‌شود ملی پوشان یک میدان خوب جهت آمادگی برای جاکارتا را از دست بدهند.


باتوجه به این شرایط و حریفان قدرتمند تیراندازی در آسیا، کار ملی‌پوشان بیشتر از حد تصور سخت است و باید دید تیم‌ملی در آستانه این مسابقات بزرگ که برای ورزش ایران از اهمیت زیادی برخوردار است چه نتیجه‌ای به دست می‌آورند؛‌ البته به طور حتم عدم حضور سرمربی در کنار ملی پوشان و نداشتن چندین اردوهای برون مرزی نمی‌تواند بازخورد خوبی برای این تیم داشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب