دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 تير 1394 - 14:49
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده:

بیش از 95 درصد مشاغل زنان در دنیا غیر رسمی است

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: در شرایطی هستیم که برای رسیدن به دستمزد برابر در مقابل کار برابر، به 75 سال زمان نیاز است این در حالی است که بیش از 95 درصد مشاغل زنان در دنیا غیر رسمی است یعنی قوانین کار از آنها حمایت نمی‌کند.
کد خبر : 29062

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، شهیندخت مولاوردی در مراسم هم‌اندیشی ظرفیت‌های ناشناخته فرهنگی اجتماعی زنان کارگر با تاکید بر اینکه کشور ما در حال ورود به فصل جدیدی از حیات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است، اظهار کرد: در شرایطی به سر می‌بریم که نه تنها کشور ما بلکه در سطح جهانی شاهد تحولات ناشی از توافق هسته‌ای هستیم.


وی به وضعیت موجود و نرخ فعالیت‌های اقتصادی اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش‌های سرشماری سال 90 از میان زنان 10 سال سن به بالای کشور، 10 درصد شاغل، 2.6 درصد بیکار در جست‌ و جوی کار، 20.1 درصد محصل، 2.5 درصد دارای درآمد بدون کار و 61 درصد خانه‌دار بودند. بر این اساس 87 درصد از زنان کشور به لحاظ اقتصادی غیرشاغل محسوب می‌شدند. همچنین نرخ اشتغال زنان در سال 92، 79.7 درصد و نرخ بیکاری آنها 20.3 درصد بوده است. در حالی که نرخ اشتغال مردان 91.5 درصد و نرخ بیکاری آنها 8.5 درصد گزارش شده است.


معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به سرشماری سال 90 یاد آور شد: نرخ فعالیت اقتصادی زنان دارای تحصیلات عالی حدود 31 درصد و نرخ فعالیت اقتصادی مردان دارای تحصیلات عالی 60.44 درصد بوده است که این آمارها یک نمای کلی از وضعیت موجود است.


رسیدن به دستمزد برابر زن و مرد در سطح جهان 75 سال طول می‌کشد


مولاوردی با بیان اینکه زنان در سراسر جهان با طیفی از مشکلات در خصوص شغل، تبعیض، برقراری حقوق و دستمزد، ایجاد توازن میان مسئولیت‌های کاری و خانوادگی و ... روبه‌رو هستند، افزود: شکاف‌های جنسیتی بیش از پیش خودش را در بازار کار نشان می‌دهد. بحران‌های اقتصادی جهان نیز نیاز به توان جنسیتی به منظور جلوگیری از شوک‌های اقتصادی و فقر بیش از پیش را نشان می‌دهد و باید تاکید کرد که حضور زنان برای ارتقاء بهره‌وری در مشاغل موثر خواهد بود و غیرقابل انکار است.


وی با اشاره به اینکه امروز مشارکت زنان مدلی هوشمند برای رشد و پیشرفت اقتصادی جوامع محسوب می‌شود، گفت: علی‌رغم تلاش‌های صورت گرفته هنوز در شرایطی هستیم که بر اساس اعلام سازمان ملل 75 سال طول می‌کشد تا به دستمزد برابر زن و مرد در سطح جهان برسیم.


معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: امروز بیش از 95 درصد مشاغل زنان در کشورهای توسعه نیافته، مشاغل غیررسمی است. در کشور ایران سال‌هاست که برای تحقق اهداف مندرج در اسناد بالادستی از جمله حقوق کار تلاش می‌کنیم؛ اما هنوز تا وضعیت مطلوب فاصله داریم.


مولاوردی افزود: آزادی انجمن‌ها و حمایت از حق تشکل‌های مدنی و روابط کار، تساوی مزد برای زن و مرد در قبال کار هم ارزش، منع تبعیض در اشتغال و ارتقای شغلی، ممنوعیت کار کودک، گسترش حمایت‌های اجتماعی از جمله بیمه تامین اجتماعی و بیمه بیکاری، حمایت اجتماعی از شاغلان بازار کار غیررسمی، توانبخشی معلولان و برابرسازی فرصت‌های شغلی از جمله حقوق بنیادین کار است که در اسناد بالادستی ما به آنها اشاره شده است.


وی ادامه داد: امیدواریم در آستانه تدوین و تصویب برنامه ششم توسعه، تعادل جنسیتی در بازار کار در این سند مورد توجه قرار گیرد و در این برنامه با حرکت به توسعه متوازن چه از لحاظ منطقه‌ای و چه از لحاظ موضوعی به رفع عدم تعادل‌ها در بازار کار دست پیدا کنیم. همچنین می‌کوشیم تعادل‌ها در جنبه‌های مختلف اجتماعی و فردی حوزه زنان ایجاد شود.


فعالیت 95 درصد زنان کشورهای در حال توسعه در مشاغل غیررسمی


معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به شرایط پسا تحریم گفت: برای خروج از رکود و ایجاد رونق اقتصادی باید جایگاه و نقش زنان تبیین شود تا در تحقق سیاست‌های کلی از جمله اقتصاد مقاومتی و مصرف تولیدات داخلی بتوانند نقش خود را به خوبی ایفا کنند.


وی با تاکید بر اهمیت تعیین سهم زنان در فعالیت‌های اقتصادی گفت: هم اکنون 95 درصد زنان کشورهای در حال توسعه در مشاغل غیررسمی فعالیت می‌کنند، مشاغلی که در محاسبات آماری گنجانده نمی‌شوند. همچنین مثال 70 درصد کشاورزی به عهده زنان است اما زمانی که ماموران سرشماری مراجعه می‌کنند آنان خود را بیکار قلمداد می‌کنند زنان خانه‌دار نیز همین‌گونه هستند و باید در محاسبات اقتصادی و آماری به آنها توجه شود.


مولاوردی به تدوین پیش‌نویس سند سیاستی اشتغال پایه‌دار اشاره کرد و گفت: این سند در نوبت تصویب در شورای عالی اشتغال قرار دارد و انجام فعالیت اقتصادی و شبکه‌ای زنان سرپرست خانوار، ساعت شناور برای زنان و ... نیز از جمله دیگر مواردی است که در این سند آمده و پس از تصویب اطلاع‌رسانی می‌شود.


بررسی و تصویب ارزش گذاری کار زنان خانه دار


وی با اشاره به ارزش‌گذاری کار خانگی زنان یادآور شد: این موضوع سال‌هاست که مطرح است. ما بررسی‌های لازم را انجام دادیم اما هنوز نتوانستیم آن را تصویب کنیم و امیدواریم در طی سال‌های 94 و 95 نهایی شود و به اجرا در آید. همچنین اشتغال زنان خارج از سیستم دولتی نیز هم اکنون مورد طرح و بررسی است زیرا دولت، کشش لازم برای جذب نیرو ندارد و می‌کوشیم نگاه به اشتغال را تغییر دهیم و با شناساندن ظرفیت‌های موجود این مشکل را حل کرده تا دولت به سمت چابک‌سازی حرکت کند.


معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به وضعیت مطلوب مشارکت اقتصادی زنان در کشور گفت: افزایش نرخ فعالیت‌های اقتصادی زنان برای ما مورد اهمیت است زیرا هم اکنون وضعیت مطلوب و مناسبی نداریم.


به گزارش آنا، در نشست هم‌اندیشی ظرفیت‌های ناشناخته فرهنگی اجتماعی زنان کارگر، سهیلا جلودار زاده مشاور امور بانوان وزیر صنعت، معدن و تجارت و سید ابوالحسن فیروز آبادی قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حضور داشتند و با اهدای لوح از تعدادی از زنان کارگر برتر و نخبه تجلیل کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته