دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 تير 1397 - 13:43
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان تهران:

برخورد تعزیرات با سودجویان اقتصادی کشور/ خرید 7 میلیون سکه در تاریخ بانک مرکزی بی‌سابقه است

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان تهران با تاکید بر اعلام اسامی شرکت‌هایی که ارز 4200 تومانی دریافت کرده‌اند، گفت: سازمان تعزیرات با کسانی که از وضعیت موجود سوء‌استفاده کردند به صورت قانونی برخورد می‌کند.
کد خبر : 290041

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، نعمت‌الله ترکی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به وضعیت اقتصادی فعلی استان تهران، اظهار کرد: مشکلات اقتصادی کشور شامل مسائل بسیاری است و فقط اقتصاد کشور، حوزه پول و بازار نیست بلکه برای ارزیابی این موضوع باید شاخص‌های اقتصادی متعددی را در نظر بگیریم. از جمله یکی از شاخص‌های اقتصادی بازار کار است که شاهدیم هم اکنون نرخ بیکاری در استان تهران از 11 درصد به 10/7 درصد کاهش پیدا کرده و حتی در برخی شهرستان‌های استان تهران نرخ بیکاری زیر 7 درصد گزارش شده است.


وی افزود: یکی دیگر از شاخص‌های ارزیابی اقتصادی کشور، کالا و تولیدات است به طوری که در این زمینه، تکیه به بازار داخلی است که در این حوزه توانسته‌ایم بیش از 98 درصد از کالاهای مورد نیاز کشور را در داخل تولید کنیم و همچنین با توجه به شعار امسال مبنی‌بر حمایت از کالای ایرانی باید مردم را با کالاهای ایرانی و تولیدات ملی بیشتر آشنا کنیم.


ترکی ادامه داد: بازار سرمایه و بورس نیز یکی دیگر از شاخص‌های ارزیابی اقتصادی محسوب می‌شود که خوشبختانه شاخص‌های بورس رو به افزایش و بازار اقتصادی کشور پر رونق است.


رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران آخرین مرحله ارزیابی شاخص اقتصادی کشور را پول و ارز دانست و گفت: اگر امروز شاهد نوسانات و تنش‌هایی در زمینه پول و ارز در کشور هستیم، طبیعی است و قابل پیش‌بینی بود؛ زیرا ما دشمنان بسیاری داریم که از مدت‌ها پیش برای این مساله برنامه‌ریزی کرده بودند و همچنین خروج ایران از برجام نیز روی پول و ارز اثر بخش بود اما چنین نیست که همه حوزه اقتصاد را به پول و ارز گره می‌زنند؛ زیرا در کوتاه مدت به جایگاه اصلی خود باز می‌گردد.


وی ادامه داد: آنچه که در عرصه اقتصادی نگران کننده است کالاهای ضروری، اساسی و اولیه است که با توجه به ارزیابی‌های صورت گرفته در این اقلام مشخص شد بیش از هزار و 200 قلم کالا شامل ارز 4200 تومانی شدند که همه این اقلام از طریق ثبت سفارش تهیه و 9 میلیارد دلار اقلام بدون دغدغه و مشکل وارد کشور شده‌اند.


خرید 7 میلیون سکه در تاریخ بانک مرکزی بی‌سابقه است


رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یادآور شد: تعادل بازار اقتصاد وابسته به عرضه و تقاضا است به طوری که در طول سال‌های اخیر هیچ وقت در زمینه خرید ارز و طلا سابقه نداشته که 7 میلیون قطعه سکه از بانک مرکزی خریداری شود. بر همین اساس لازم است مردم کمک و مدیریت کنند تا این برهه را سپری کنیم و البته در 6 ماهه دوم سال شاهد اتفاقات جدیدی خواهیم بود که در زمان خود به آن می‌پردازیم.


ترکی ادامه داد:‌ از سال‌های گذشته برای حوزه ارز و طلا تدابیری اندیشیده شده که چنانچه مورد تحریم آمریکا واقع شویم به تناسب وارد عمل خواهیم شد و سناریوهای متعددی را برای این مساله در نظر گرفته‌ایم.


وی با تاکید بر اینکه حوزه اقتصادی کشور بسیار قوی است، افزود: ایران رتبه هفدهم دنیا را در حوزه اقتصاد به خود اختصاص داده و ظرفیت‌های علمی نیز در این عرصه وجود دارد. در صورتی که دستگاه‌های متولی امر برنامه‌ریزی و ارائه خدمت را به خوبی انجام دهند برای آینده کشور جای هیچ نگرانی نیست.


وی با اشاره به اینکه منابع مالی و اقتصادی ما وابسته به نفت نیست، یادآور شد: 2 هزار و 800 میلیارد تومان بودجه برای استان تهران در نظر گرفته شده که هزار و 500 میلیارد تومان تا کنون به استان تهران پرداخت شده است و 5 هزار میلیارد تومان بودجه نفتی در سال 96 در بخش عمران تزریق شد 2 هزار و 500 میلیارد تومان به شهرداری‌ و 2 هزار و 500 میلیارد به دهیاری‌ها اختصاص پیدا کرد و قطعا در سال 97 اعتبارات بیشتری به این حوزه اختصاص خواهد یافت.


تحریم‌ها نگران کننده نیست


ترکی با اشاره به اینکه تحریم‌ها نگران کننده نیست، ادامه داد: ما باید تدابیر و پیگیری‌های لازم را به کار بگیریم زیرا علی‌رغم اینکه 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد اما هر سال یک بار شاهد این بازی‌ها و چالش‌ها در کشور هستیم و تا کنون از دشمن بسیار ضربه خوردیم ولی هم اکنون قادریم پاسخگوی این چالش‌ها باشیم.


وی در پاسخ به سوال آنا مبنی‌بر اینکه هم اکنون چه برنامه‌ای برای وضعیت موجود بازار تهران و اغتشاشات اخیر ناشی از افزایش قیمت ارز و کالا دارید، گفت: هم اکنون در حوزه ثبت سفارشات ارزی اقدامات موثری صورت پذیرفته به طوری که قرار شد اسامی 35 تا 40 شرکتی که ارز 4200 تومانی دریافت کرده و اقدام به فروش کالا کرده‌اند، از طریق سیستم اطلاع‌رسانی در بازار اعلام شود و همچنین دستگاه‌های نظارتی باید برای جلوگیری از واردات بی‌رویه کالاهای غیر ضروری وارد عمل شوند و همچنین باید خروجی بخش خصوصی، صنفی و هر موسسه‌ای که با استفاده از ارز 4200 تومانی اقدام به واردات کالاهای مورد نیاز کرده است، مشخص شود که کالاهای وارداتی چه اقلامی هستند و همچنین باید این مساله کنترل شود تا فقط کالاهای ضروری و اساسی اجازه ورود به کشور دریافت کنند.


نیازی به واردات بیش از 2 هزار کالا وجود ندارد


وی در مورد اقلام دارویی وارداتی نیز گفت:‌ هم اکنون حدود 98 درصد اقلام دارویی مورد نیاز، در کشور تولید می‌شود و تنها 2 الی 3 درصد از این اقلام وارداتی است. بر همین اساس باید به صورت شفاف اسامی این کالاها در دسترس قرار گیرد که البته بر اساس اعلام وزیر صنعت بیش از 2 الی 3 هزار کالا نیاز به واردات ندارد چون تولیدات داخلی و تولید ملی در این زمینه پاسخگوی نیاز مردم است.


ترکی ادامه داد: هم اکنون کالاهایی با کیفیت داخلی در 17 هزار واحد صنفی در استان تهران تولید می‌شود و بیش از 600 هزار واحد صنفی در تهران فعالیت دارد اما بر اساس جلسات صورت گرفته، لازم است در مورد دستگاه‌های نظارتی سازمان تعزیرات، وارد عمل شده و با کسانی که از این وضعیت سوء استفاده می‌کنند، برخورد شود.


وی با اشاره به 11 چالش عمده استان تهران یادآور شد: اولویت سازمان مدیریت تخصص منابع بهینه به پروژه‌های مدیریت منابع آب، حمل و نقل عمومی، حمل و نقل ریلی، آلودگی و ترافیک، تصفیه‌خانه‌های شهری و روستایی، بهداشت و درمان، ساماندهی آب‌های سطحی و آبرسانی روستایی و آموزش‌و‌پرورش و نوسازی مدارس است.


امسال نگرانی در حوزه کسب و کار استان تهران نداریم


رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی شهر تهران گفت: تا پایان تیرماه امسال برنامه‌های عملیاتی سازمان در سطح شهرستان‌ها عملیاتی خواهد شد و پیش‌بینی می‌کنیم در سال 97 نگرانی خاصی در حوزه کسب و کارها در حوزه استان تهران ایجاد نخواهد شد.


ترکی ادامه داد: هم اکنون 220 هزار پرسنل اداری در دستگاه‌های اجرایی تهران فعالیت می‌کنند که در این بین 106 هزار پُست مصوب وجود دارد و حدود 115 هزار نفر به صورت قراردادی، پیمانی و ساعتی در پست‌های بلاسمت فعالیت می‌کنند.


تمام واحدهای تولیدی شهرک‌های صنعتی تهران شناسنامه‌دار می‌شود


رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تهران با بیان اینکه حدود 6 هزار واحد تولیدی در شهرک‌های صنعتی تهران مشغول فعالیت هستند، گفت: تا پایان تیر ماه امسال تمام این واحدها شناسنامه‌دار می‌شوند تا نوع تولید، تعداد پرسنل و بازارهای مصرف و عرضه آنها مشخص شود.


وی ادامه داد: 35 درصد اشتغال در تهران در حوزه صنعت، 65 درصد در حوزه خدمات و مابقی در حوزه کشاورزی است.


به گفته ترکی، هم اکنون در شرکت‌های صنعتی حدود 17 هزار واحد تولیدی مشغول به فعالیت هستند که فقط 8 هزار مورد از آنها در حوزه تولید قطعات فعال هستند و تا پایان شهریور ماه امسال نیز پروانه‌های تولیدی این واحدها راستی‌آزمایی و بازبینی خواهد شد.


فعالیت 135 هزار واحد صنفی فاقد پروانه در تهران


وی یادآور شد: هم اکنون 135 هزار واحد صنفی فاقد پروانه در تهران فعال است که تا پایان برنامه ششم توسعه تمامی این واحدهای صنفی ساماندهی خواهند شد.


ترکی گفت: از 1850 میلیارد تومان تاکنون 1350 میلیارد تومان یعنی بیش از 80 درصد منابع در حوزه‌هایی مانند آبرسانی و بهداشت پرداخت شده است.


رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی شهر تهران با بیان اینکه در سه ماهه نخست سال، 65 درصد اعتبارات عمرانی تخصیص یافته است، گفت: پرداخت 1200 میلیارد تومان اعتبار به پروژه‌های عمرانی به دلیل رشد مالیات‌ستانی از واحدهای تولیدی در ابتدای سال جاری بوده و این موضوع نشان می‌دهد رونق و فضای تولید و کسب و کار کشور بازگشته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب