عفونت گوش میانی شایعترین علت کاهش شنوایی در کودکان است
دکتر حسن آبشیرینی در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا عفونت گوش میانی را شایعترین عامل کاهش قدرت شنوایی در کودکان زیر 6 سال دانست و گفت: عفونت گوش میانی در کودکان با علامتهایی از قبیل درد، تب و کاهش شنوایی خود را نشان میدهد اما چون کودکان قادر به بیان دردهای خود نیستند، تشخیص این بیماری کمی با دشواری همراه است.
متخصص گوش، حلق و بینی، افزود: برخی کودکان نیز در سن مدرسه به این بیماری مبتلا میشوند و دچار افت تحصیلی به خصوص درس املا میشوند.
وی با بیان اینکه کاهش شنوایی در قدرت تکلم کودکان نیز تاثیر میگذارد، گفت: کاهش قدرت شنوایی علاوه بر این میتواند در سطح هوشیاری و IQ کودکان نیز تاثیر منفی بگذارد، به همین دلیل توجه و درمان به موقع آن بسیار حائز اهمیت است.
این فوق تخصص جراحی گوش گفت: عفونتهای گوش میانی به سه دسته خفیف، حاد و مزمن تقسیم میشوند و معمولا با دارو درمانی بهبود مییابند اما در مواردی که عفونت موجب پارگی پرده گوش شده باشد، بیمار باید تحت عمل جراحی ترمیمی پرده گوش قرار بگیرد.
وی افزود: وقتی گوش دچار عفونت میشود ترشحاتی در پشت پرده گوش تجمع مییابد بر همین اساس پزشکانی داروهایی را تجویز میکنند که علاوه بر از بین بردن میکروب بتوان مایع ترشح شده را جذب کرد، برای همین به بیماران توصیه میشود به مدت طولانی حداقل 3 ماه داروهای تجویزی را به درستی و طبق دستور پزشک مصرف کنند.
آبشیرینی با توجه به شایعترین علتهای بروز عفونت گوش میانی در کودکان گفت: بزرگ شدن لوزه سوم، تولد کودکان با نقصهایی مانند شکاف لب، داشتن زمینه آلرژی، مصرف شیر خشک و قرار گرفتن در معرض دود سیگار و انواع مواد دخانی موجب ابتلای کودکان به عفونت گوش میانی میشود.
این فوق تخصص جراحی گوش اضافه کرد: شایعترین علت بروز عفونت گوش میانی در کودکان ابتلا به عفونتهایی ویروسی مانند سرماخوردگی است.
انتهای پیام/