دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 خرداد 1397 - 17:01
نتایج پژوهش صلیب سرخ جهانی درباره مخاصمات مسلحانه در قرن جدید منتشر شد؛

افزایش مخاصمات داخلی و رشد روزافزون گروه‌های مسلحانه جدید

کمیته بین‌­المللی صلیب سرخ از ژنو اعلام کرد که تعداد گروه‌های مسلح ایجاد شده طی شش سال اخیر از 60 سال گذشته بیشتر است.
کد خبر : 288284

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، تحقیق انجام شده توسط کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نشان می‌دهد، علاوه بر دو برابر شدن شمار مخاصمات مسلحانه غیر بین‌المللی از آغاز قرن، طرف‌­های مخاصمه نیز افزایش یافته‌­اند و پیامد آن نیز افزایش خطر برای غیرنظامیان و چالش­ فزون­تر برای کارکنان بشردوست بوده است.


«ریشه­‌های خویشتن­داری در جنگ»، عنوان پژوهشی است که اخیرا توسط صلیب سرخ جهانی انتشار یافته است؛ این پژوهش تلاش می‌­کند درک بهتری از شرایط متغییر میدان‌های نبرد ارائه دهد.


بنا به این گزارش، تنها یک سوم مخاصمات امروزی میان دو طرف هستند. تقریباً نیمی از تمامی مخاصمات (44%) میان سه تا نه نیروی معارض می­‌باشند و در یک چهارم مخاصمات بیش از 10 طرف در حال مبارزه هستند.


برای مثال، در پایان جنگ در لیبی (اکتبر 2011)، تنها در شهر مصراته 236 گروه مسلح به ثبت رسیدند و یک مرکز تحقیقاتی در سال 2014 بیش از 1000 گروه مسلح در حال مبارزه در سوریه را ثبت کرد.


گروه­های جهادی در بخش قابل توجهی از مخاصمات امروز (40%) حضور دارند. همچنین قابل توجه است که بخش عمده مداخلات خارجی علیه گروه­های جهادی هدایت می­‌شوند.


مطالعه ریشه‌­های خویشتن­داری در جنگ برگرفته از بررسی­‌ها، مصاحبه­‌ها و تحلیل نیروها و گروه‌­های مسلح است که نیروهای مسلح استرالیایی و فیلیپینی؛ گروه‌­های اسلامی مانند انصارالدین؛ گله­داران مسلح سودان جنوبی؛ و فارک در کلمبیا را در بر می‌گیرد. این مطالعه شامل اولین بررسی مبارزان فعال تمام وقت در نیروهای دولتی پیرامون مسائلی درباره حقوق بین­‌المللی بشردوستانه، اخلاق مبارزه و رفتار در برابر غیرنظامیان در حین مخاصمات می‌­باشد.


یکی از مؤلفان گزارش می‌­گوید: «مطالعه ما نشان می­‌دهد که آموزش رسمی در حقوق بین­‌المللی بشردوستانه تأثیر حقیقی در میدان نبرد دارد. همچنین به طیف گسترده تأثیر بیرونی بر حاملان سلاح اشاره دارد و نشان می‌­دهد که هنجارهای غیررسمی نیز می‌­توانند اثر مهمی بر رفتار در مخاصمه داشته باشند. این نوع تحقیق به کمیته بین‌­المللی صلیب سرخ کمک می­کند تا کارآمدتر و مؤثرتر به اهداف بشردوستانه خود دست یابد.»


پیتر مائورر، رئیس کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ، می­گوید: «در صورت احترام بیشتر برای قواعد جنگ، شمار افرادی که در جریان مخاصمات رنج می­کشند بسیار کاهش خواهد یافت. این مطالعه شواهدی درباره عوامل مروج خویشتن­داری در اختیار ما قرار می­‌دهد و به پیشگیری از خشونت­ها کمک می­‌کند. این مطالعه اشاره دارد که کمیته بین‌­المللی صلیب سرخ و دیگران از چه راه­هایی می­‌توانند شمول حقوق بین­‌المللی بشردوستانه در دی ان ای تمامی نیروهای مسلح و گروه­‌های مسلح را تضمین کنند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته