عدم مخالفت وزارت امور خارجه با الحاق ساختمانهایش به موزه ملی/ تغییر کاربری کانکسهای سیار خیابان سی تیر
جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، گفت: در خصوص کانکسهای سیار غذا فروشی در خیابان سی تیر ما به شهرداری تهران، پیشنهاد کاربری فرهنگی را ارائه کردیم که چندی پیش اجرای تصمیمات شهرداری با پخش کانکسها در خیابان سی تیر و تغییر کاربری سه کانکس آغاز شد.
وی ادامه داد: باید کارهای فنی و مطالعاتی انجام شود تا بهترین تصمیم در این خصوص به اجرا در آید. اینکه کانکسها در حال حاضر در خیابان سی تیر توزیع شدهاند تصمیم شهرداری بوده است. شهرداری منطقه تصمیم دارد شلوغی خیابان سی تیر و همچنین بر هم خوردن نمای موزه را اصلاح کند.
وی اظهار کرد: ما تاکیدمان بر این است که محصولات فرهنگی در این منطقه به مراجعهکنندگان ارائه شود و کانکسهای اختصاص داده شده به این امر بیشتر از کانکسهای خوراکی باشند. البته در حال حاضر سه ویترین و کانکس به محصولات فرهنگی اختصاص یافته و قرار است در مرحله دوم اجرای طرح، کانکسهای محصولات فرهنگی افزایش یابند.
رئیس موزه ملی ایران در معرفی این محصولات اظهار کرد: محصولات فرهنگی میتواند هنرهای سنتی ایران، کتابهای مربوط به موزههای منطقه 12 باشد. در این منطقه که میدان مشق به عنوان مرکز موزههای تهران است، ما به فاصله کوتاهی موزههای مختلف با تنوع موضوعی را شاهد هستیم. بر همین اساس کانکسهای سیار میتوانند محصولات مربوط به آثار فرهنگی تاریخی موزهها، کاتالوگ موزهها، بروشورها و کالاهای فرهنگی مربوط به آثار آنها را ارائه کنند.
وی تاکید کرد: ما معتقد هستیم غذاهایی چون کباب در اینجا نباید به مراجعهکنندگان داده شود و خدمات خوراکی باید در حد نسکافه چای و نوشیدنی باشد.
الحاق ساختمان وزارت امور خارجه به موزه ملی نیازمند عزم ملی است
وی درباره الحاق ساختمان وزارت خارجه به موزه ملی ایران، نیز بیان کرد: الحاق ساختمان وزارت خارجه در طرح توسعه موزههای میدان مشق تعریف شده و مصوبه هیات وزیران در سال 82 است که کارهایش در حال پیگیری است و با رفع شدن مشکلات وزارت امور خارجه، اجرایی میشود.
رئیس موزه ملی ایران با اشاره به اینکه وزارت امور خارجه مخالفتی برای الحاق ساختمان ندارد، تصریح کرد: وزارت امور خارجه یکسری مشکلات دارد که برای اجرایی شدن این طرح باید اول آن مسائل رفع شود. ما هم در حال چانهزنی هستیم.
وی در خصوص مشکلات موجود بیان کرد: بیشترین مساله فضایی است که باید در اختیار وزارت امور خارجه قرار گیرد، کارکنان این وزارتخانه باید در جایی مستقر شوند تا کارهایشان را بتوانند انجام دهند و ما هم امیدوار هستیم شهرداری در این زمینه کمک کند البته موضوعاتی در حال بحث است و کمیسیون فرهنگی شورای شهر هم قرار است کمک کننده باشد چرا که روی دادن چنین اتفاقی نیازمند عزم ملی است.
وی گفت: موزه باید بعد از تخلیه ساختمان وزارت امور خارجه کاربری لازم را در نظر بگیرد و با انتقال بخشی از آثار از این ساختمان استفاده کند. در این نمایشگاه 196 اثر از بیش از 70 مکان باستانی مربوط به دوره پارینهسنگی قدیم تا دوره صفوی از موزه ملی ایران انتخاب شده است.
نمایش آثار هلند در موزه ملی
نوکنده در خصوص دیگر نمایشگاهها به نمایشگاه آثار موزه ملی ایران از 27 خردادماه تا 27 آبان ماه سال جاری در موزه درنتز در شهر آسن هلند اشاره کرد و در ادامه تاکید کرد: آثار منتخب نمایشگاه طبق برنامه در روز پنجشنبه 17 خرداد با تمهیدات ویژه امنیتی در هر دو کشور به سلامت به موزه درنتز منتقل شده تا نمایشگاه اشیای تاریخی در هلند هفته آینده افتتاح شود.
وی ادامه داد: کارشناسان دو موزه تلاش کردهاند تا مجموعهای مناسب و متنوع از دورههای مختلف که در خور شأن فرهنگ و تمدن ایران است را در هلند به نمایش در آورند. قدیمیترین اثر این نمایشگاه مربوط به غار دربند رشی در گیلان با قدمت بیش از 200هزار سال است.
وی همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به اینکه نمایشگاه لوور تا 8 مرداد ماه در موزه ملی ایران دایر است، گفت: با بازگشت آثار دوره قاجار به تهران آثار لوور به پاریس برمیگردد. البته ما نمایشگاهی در لوور خواهیم داشت که شامل 21 اثر از کاخ گلستان و موزه ملی ایران است.
انتهای پیام/