مدیران ما توان لابی گری برای برگزاری یک بازی دوستانه ندارند
امیر واعظ آشتیانی کارشناس مدیریتی فوتبال در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا درباره لغو بازی دوستانه ایران با یونان و کوزوو گفت: متاسفانه مدیران ما به لحاظ مدیریتی لابیهای لازم را ندارند به همین دلیل نمیتواند با کشورها برای برگزاری یک بازی دوستانه وارد مذاکره شوند از همین رو در آستانه جام جهانی کشوری مانند عربستان با کشور ایتالیا بازی دوستانه برگزار میکند اما ما این موقعیت را نداریم تنها به این دلیل که مدیران ما بلد نیستند.
وی ادامه داد: مسئولان کشورهای دیگر لابی میکنند و با تیمهای بزرگی وارد مذاکره میشوند و در آستانه جام جهانی بازی دوستانه با کشورهای بزرگ انجام میدهند اما مدیران ما توانمندیهای لازم را به لحاظ مدیریتی از نگاه بین المللی ندارند و آگاهیشان هم در این زمینه کم است به همین دلیل است که بازی دوستانه تیمملی کشورمان حتی با یونان و کوزوو هم حذف میشود.
واعظ در رابطه با لغو بازی دوستانه ایران مقابل یونان و اینکه فدراسیون یونان مدعی شد ایران از لغو بازی دوستانه خبر داشته است، گفت: این موضوع باید طبق مستندات بررسی شود، یعنی اگر فدراسیون یونان مدعی است که ایران از این موضوع اطلاع داشته باید مستندات لازم را ارائه دهد و همینطور ایران هم اگر شکایتی دارد باید این موضوع را با مستندات لازم به فیفا ارائه دهد. اما آن چیزی که به خوبی مشخص است اینکه مدیریت فوتبال ما مانند فوتبال آماتور است و از نظر بین المللی لابیهای درستی نداریم و لغو بازی های دوستانه تیم ملی ایران هم به همین موضوع برمی گردد.
این کارشناس مدیریتی در رابطه با لغو بازی کوزوو هم گفت: کوزوو تیم بدی نیست.سبک فوتبال اروپای شرقی در آستانه جام جهانی برای فوتبال ما مفید بود.به طور حتم بازی با چنین تیمهایی قبل از کوران مسابقات به سود تیم ما خواهد بود چرا که به بالاترین سطح آمادگی می رسیم و قبل از جام جهانی می توانیم نقاط ضعف را شناسایی و آنها را برطرف کنیم اما می بینیم که این بازی هم حتی لغو شد و فعلا همه منتظرند که حداقل بازی با لیتوانی در 18 خردادماه برگزار شود. به نظرم همه این اتفاقات به مدیریت در فوتبال برمی گردد متاسفانه ما مدیریت در فوتبال را جدی نگرفتیم و اصلی ترین فاکتور را به آن بی توجه بودیم از همین روی شاهد چنین اتفاقاتی هم در حوزه بین المللی فوتبال هستیم.
وی ادامه داد: برخی این عقیده را دارند که ورزش از سیاست جداست اما به نظر من این نظریه کاملا اشتباه است چرا که سیاست با ورزش عجیبن شده است اما سیاسی بازی در ورزش اشکال دارد. فوتبال در تمام بخشهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی ایفای نقش بازی میکند و حتی IOC( کمیته ملی المپیک) هم سیاست را در ورزش دخیل میداند و از همین روی همیشه بحث بر این است که از ورزش به عنوان یک ظرفیت ابزاری استفاده کنند. بنابراین این دو مقوله کاملا به هم مرتبط هستند، شما الان ببینید در حال حاضر شرکت نایکی اعلام کرده به دلیل تحریمهایی که از سوی امریکا برای ایران وضع شده است این شرکت کفش در اختیار فوتبالیستها ما قرار نمی دهد، همین موضوع بهانه خوبی است تا فوتبالیست ها ما از ورزش برای نشان دادن مظلومیت فوتبال استفاده کنند به طوری که ملی پوشان ما وقتی وارد زمین شوند به نشانه اعتراض کفشهای خود را به بیرون زمین پرتاب کنند.
واعظ در پایان گفت: به نظرم کسانی که میگویند سیاست نباید وارد ورزش شود هنوز به درک درستی از مفاهیم نرسیدند و از قوه تحلیل محروم هستند چرا ک در همه جای دنیا به خوبی دیده شده که این دو موضوع ( سیاست و ورزش) به دیگر مربوط هستند. متاسفانه تمامی این ایرادها به خوبی نشان میدهد که مشکل اصلی ما مشکل مدیریتی در سطحهای مختلف فدراسیون فوتبال است. ما نشان دادهایم که در مهندسی زمان ناآگاه هستیم و استاد فرصتسوزی هستیم. مدیر خوب آن است که از کوچکترین زمان بهترین استفاده را کند اما ما به راحتی زمانها را از دست میدهیم.
انتهای پیام/