دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرمرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری خبر داد؛

تربیت نمایشنامه‌نویس انقلابی در کارگاه‌های چهارفصل تئاتر

مدیرمرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: با انتشار فراخوان کارگاه چهارفصل تئاتر پس از ماه رمضان، نمایشنامه‌نویس تربیت می‌کنیم و با انتشار زودهنگام فراخوان همایش تئاتر خرداد، امکان آثار کیفی را افزایش می‌دهیم.
کد خبر : 284430

کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا در خصوص بخش صحنه‌ای پنجمین همایش سراسری خرداد که از ۱۲ خردادماه آغاز می‌شود گفت: امسال بخاطر انتشار دیرهنگام فراخوان، نمایشنامه‌نویسان زمان کافی برای خلق اثر نداشتند و ما از میان ۱۵ اثر ارائه شده با کارهای ضعیفی روبه‌رو شدیم.


وی با اشاره به اینکه برگزاری پنجمین دوره همایش تئاتر خرداد در قالب سه بخش تئاتر خیابانی، تئاتر صحنه‌ای و نقالی و پرده‌خوانی برگزار می‌شود، ادامه داد: نمایشنامه نقش مهمی در جذابیت یک اثر نمایشی دارد و بر همین اساس لازم است تا زمینه‌ای فراهم شود که متون پربار و پرمحتوایی تولید شود.


مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری همچنین گفت: از آنجا که نمایشنامه‌نویسان برای نگارش آثارشان نیازمند فرصت و زمان کافی هستند تا بتوانند نمایشنامه‌ای خلاق، جدید و جذاب خلق کنند، فراخوان ششمین دوره همایش سراسری تئاتر خرداد را زودتر منتشر خواهیم کرد.


زارعی تصریح کرد: با توجه به اینکه موضوع قیام ۱۵ خردادماه و حضرت امام خمینی(ره)، سوژه‌ای خاص است و برای بیان حق مطلب، نیاز به پژوهش و تحقیق زیادی دارد، ما سعی خواهیم کرد فراخوان دوره بعد همایش به شکلی ارائه شود که تولیدکنندگان آثار، از نمایشنامه‌نویس تا کارگردانی که باید اثری کیفی برای اجرا انتخاب کند، زمینه پژوهش و کار را از دست ندهد و نمایش بامحتوای عالی تولید و ارائه کنند.


وی در خصوص تربیت نمایشنامه‌نویس برای تولید متونی ارزشی با موضوع حضرت امام (ره) و قیام ۱۵ خرداد تصریح کرد: ما از دو سال گذشته کارگاه‌های آموزشی متعددی را در سراسر کشور برگزار کرده‌ایم که البته صرفا ویژه نمایشنامه‌نویسی نیست و شامل تمامی بخش‌های تولید آثار می‌شود.


مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری بیان کرد: امسال بعد از ماه مبارک رمضان فراخوان کارگاه چهارفصل تئاتر ایران به سرپرستی ایوب آقاخانی منتشر می‌شود. همچنین قرار است این حرکت فرهنگی که از سوی آقاخانی طراحی شده، در دفتر مطالعات راه‌اندازی شود تا تربیت نمایشنامه‌نویس نه تنها برای این بخش بلکه برای تئاتر حوزه هنری و تئاتر کشور اجرایی شود.


وی با اشاره به بودجه اندک پنجمین همایش سراسری خرداد اظهار کرد: اگرچه قول‌های مساعدت از سوی ستاد ارتحال امام خمینی(ره) و معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شده اما همایش تئاتر مردمی خرداد از بودجه اندکی برخوردار است.


وی با بیان اینکه در این دوره از همایش ۷۰ هنرمند از سراسر کشور برای اجرای آثارشان به تهران می‌آیند تصریح کرد: در پنجمین همایش تئاتر خرداد همدلی و کمک هنرمندان زمینه برگزاری هرچه بهتر همایش شده است چراکه با وجود بودجه اندکی که در اختیار داریم بسیاری از هنرمندان به شکل رفاقتی و دوستانه حضور پیدا کرده‌اند. بسیاری از هنرمندان خود را موظف به حضور در همایش می‌دانند و با کمک هزینه حداقلی که شاید حتی در شان‌شان هم نباشد به اجرای آثار می‌پردازند.


مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: با موضوع حساسی که همایش بر اساسش برگزار می‌شود طرح، ایده و حتی نمایشنامه چندانی وجود ندارد، از سوی دیگر با کمک هزینه‌های اندک گروه‌ها متقبل سختی بیشتری می‌شوند بنابراین می‌توان گفت که برگزاری پنجمین همایش سراسری خرداد با شرایط موجود غیر قابل باور است.


وی درباره اجتناب از آثار نمایشی تکراری و محتواهای شعاری تشریح کرد: ما به این امر واقف هستیم که ارائه آثار سطح پایین، مخاطب را از تماشای آثار ارائه شده می‌راند و اگر کارها شعاری و سطحی باشد قطعا نمایش‌ها در هر بخش چه صحنه‌ای و چه خیابانی بی‌مخاطب خواهد ماند. این در حالی است که بخش زیادی از جدول پنجمین دوره همایش را آثار هنرمندان حرفه‌ای، شناخته شده و کسانی که در این حوزه کار کرده‌اند، تشکیل می‌دهد.


زارعی خاطرنشان کرد: بسیاری از هنرمندان که آثارشان در قالب پنجمین همایش سراسری تئاتر خردا اجرا می‌شود در جشنواره‌های تئاتر فجر، جشنواره تئاتر خیابانی مریوان حضور داشته‌اند و حتی بسیاری از نمایش‌هایشان را در خارج از کشور و در سطح ببن‌المللی به اجرا در آورده‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب