دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 خرداد 1397 - 16:13
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

آداب روزه‌داری برای زنان باردار/ دیابتی‌ها در صورت مصرف انسولین روزه نگیرند

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: قند خون بیماران دیابتی حتما باید تنظیم باشد از این رو بیمارانی که انسولین مصرف می‌کنند به دلیل نوسانات قند نمی‌توانند روزه بگیرند.
کد خبر : 283295

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر زهرا اباصلتی در خصوص روزه‌داری برای افراد مبتلا به بیماری دیابت، قلبی و عروقی و مادران باردار، گفت: مادران باردار و شیرده می‌توانند روزه‌داری خود را در این ایام با نظر پزشک داشته باشند؛ اگرچه روزه‌داری در سه ماهه اول و سه ماهه انتهای بارداری از سوی پزشکان خیلی توصیه نمی‌شود.


وی ادامه داد: مادران شیرده باید حتما مواد غنی از پروتئین و ریز مغذی‌ها مانند آهن و کلسیم را استفاده کنند و در رژیم غذایی خود حتما گوشت، حبوبات، تخم مرغ، لبنیات، سبزی و میوه به مقدار کافی وجود داشته باشد تا بتوانند مواد مورد نیاز نوزاد را در شیر خود تامین کنند.


مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: باید مادران شیرده در فاصله افطار تا سحر از مایعات مانند آب، آبجوش ولرم، چای خیلی کمرنگ، آبمیوه طبیعی، شربت‌های خانگی، شیر و غیره استفاده کنند و در این فاصله از کارهای خیلی سنگین و خسته کننده بپرهیزند.


اباصلتی بر استفاده از غذاهای آبدار مانند کوفته، آبگوشت و تاس کباب در برنامه غذایی مادران شیر ده تاکید کرد و گفت: مادران اگر برای شیردهی کودک خود مشکلی در روزه‌داری مانند ضعف، سردرد و سرگیجه می بینند بیشترین توصیه پزشک بر عدم روزه داری است.


سالمندی و روزه‌داری


وی بیان کرد: سالمندانی که مشکل خاصی ندارند می‌توانند روزه‌های خود را در این ماه داشته باشند؛ البته در مصرف مایعات (بین شش تا هشت لیوان) مورد نیاز بدن باید دقت لازم را داشته باشند.


مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: سالمندان به خصوص در شب‌هایی که هوا گرم است مایعات مورد نیاز بدن را در فاصله افطار تا سحر میل کنند و اگر دچار کاهش قند خون و سرگیجه می شوند با نظر پزشک از روزه داری ممانعت کنند.


اباصلتی بیان کرد: سالمندان با توجه به مشکلات دندانی که در این سنین وجود دارد از غذاهای پوره، شیر کم چرب، آبگوشت، انواع سوپ و آش خیلی سبک بدون چربی زیاد و نعناع داغ استفاده کنند.


روزه‌داری در بیماران دیابتیک


وی به بیماران دیابتی اشاره کرد و افزود: قند خون بیماران دیابتی حتما باید تنظیم شده باشد و قبل از ورود به ماه مبارک نزد پزشک معالج خود رفته و قند خود را کنترل کنند؛ تا در این مدت با افت قند روبه رو نشوند.


مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: بیمارانی که انسولین مصرف می کنند به دلیل نوسانات قند نمی‌توانند روزه بگیرند؛ اما در نهایت نظر پزشک در این خصوص مهم می باشد.


اباصلتی تصریح کرد: افرادی که از قرص استفاده می‌کنند اگر با افت قند همراه با حالاتی مانند ضعف، بی‌حالی شدید، عرق سرد، تپش قلب، سرگیجه، تاری دید، گرسنگی شدید، لرزش بدن و یا بی‌هوشی رو به رو شوند باید سریع روزه خود را باز کنند.


وی افزود: روزه داری برای افراد دیابتی که انسولین استفاده نمی‌کنند، اضافه وزن دارند، داروی خود را می توانند در سحر و افطار تنظیم و مصرف کنند و قند خون آن ها نیز کنترل می‌شود نه تنها ایجاد مشکلی نمی‌کند بلکه مفید نیز است..


مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطرنشان کرد: اگر روزه‌داری اضافه وزن این افراد را کم کند بسیار می‌تواند موثر باشد. روزه داری برای افراد مبتلا به اضافه وزن بسیار خوب است به این شرط که درست انجام شود و از پرخوری، خوردن شیرینی جات و مصرف مواد غذایی بیش از نیاز بدن جلوگیری شود.


اباصلتی یادآور شد: افرادی که دچا مشکل نیستند و می‌توانند بدون نگرانی روزه بگیرند افطار و سحر را مانند وعده‌های صبحانه و ناهار بدانند و به این شکل تغذیه خود را تنظیم کنند. نیازی نیست این افراد بیش از اندازه مواد غذایی مصرف کنند تا جبران ساعات روزه‌داری شود.


وی تصریح کرد: بیماران قلبی در ماه مبارک رمضان می‌توانند فشار خون خود را تنظیم کنند به این شرط که روزه‌داری مشکلات دیگری را برای آن‌ها به دنبال نداشته باشد و کم آبی فشار خون این افراد را افزایش ندهد.


مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: البته برخی بیماران قلبی از داروهای خاصی استفاده می‌کنند که بسته به نظر پزشک معالج خود می‌توانند در خصوص روزه داری یا عدم آن تصمیم بگیرند.


اباصلتی بیان کرد: با توجه به فضای معنوی ماه مبارک رمضان و کاهش استرس در زندگی و از طرفی عدم استفاده از برخی موا غذایی مضر در طول روز، بیماری‌های قلبی تا اندازه‌ای کاهش پیدا می‌کند؛ البته باید مراقب بود در زمان افطار حجم معده را به یکباره پر نکرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب