دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 خرداد 1397 - 12:31
مدیرعامل شستا:

واگذاری بنگاه‌ها از اولویت‌های اصلی شستا است

مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی شستا اعلام کرد: قصد داریم تصدی خود را در امور شرکت‌ها و بنگاه‌هایی که امکان فعالیت در بخش خصوصی دارند را کاهش دهیم و به همین دلیل تا پایان سال 98 مدیریت بخشی از شرکت‌ها را به بخش خصوصی واگذار خواهیم کرد.
کد خبر : 283217

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مرتضی لطفی در نشست هم اندیشی مدیران مسئول رسانه‌ها و نشریات با مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی شستا که با هدف تببین راه‌های تعامل و بهرمندی از ظرفیت‌های مطبوعات و رسانه‌ها در بخش‌های دولتی و خصوصی به منظور تبیین راهکارهای شستا و تعامل دو سویه با رسانه‌ها صورت گرفت،‌افزود: تقریبا یک و دو دهم تولید ناخالص ملی متعلق به شستا است. شستا در 9 هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی، عمران وحمل و نقل، سیمان، دارو، انرژی، صنایع عمومی، بانک،ICT ، سرمایه گذاری فعالیت دارد. سرمایه فعلی این شرکت، حدود 3900 میلیارد تومان است. همچنین8000 میلیارد افزایش سرمایه را مصوب دارد. مجموعا 80 هزار نفر به صورت مستقیم تحت پوشش اشتغال این مجموعه قرار دارند.


مدیرعامل شستا ارزش دارایی‌های این شرکت را 60 هزار میلیارد، معادل 17 میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: شستا 274 شرکت تحت پوشش دارد که 180 شرکت آن تحت کنترل است. بنا داریم که تصدی خودمان را در امور شرکت‌ها و بنگاه‌هایی که امکان فعالیت در بخش خصوصی دارد، کاهش دهیم و به همین دلیل تا پایان سال 98 مدیریت بخشی از شرکت‌ها در حیطه تامین اجتماعی ( حدود 105شرکت ) را به بخش خصوصی واگذار خواهیم کرد.


لطفی افزود: مشخصات شرکت‌هایی که قصد واگذاری آن را داریم در سایت هلدینگ صبا تأمین قرار دارد. هم به اقتضای فضای کسب و کار و هم تاکید رئیس جمهور و ربیعی در قالب برنامه پنج ساله روند چابک سازی مجموعه را در پیش گرفته‌ایم. بر این اساس از 9 هلدینگ در 5 هلدینگ ادغام خواهیم شد، به این ترتیب 4 هلدینگ را کاهش خواهیم داد. مثلا ما در حوزه ساختمان در حوزه 3 ساختمان فعالیت می‌کردیم که هر سه تا را در هم ادغام کردیم. نتیجه این روند آزاد سازی سرمایه‌ها و صرفه جویی و سبک سازی مجموعه بود.


وی افزود: شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی در برنامه راهبردی پنج سال آینده با رویکرد سهام داری قابلیت‌ها و مزیت‌های فراوانی دارد. به همین دلیل هم برنامه‌های را پیش بینی کرده است و بعد از برجام تلاش شده است که بتوانیم توسعه ارتباطات بین المللی و جذب سرمایه گذاری خارجی داشته باشیم.


مدیرعامل شستا تاکید کرد: بعد از برجام هر هیات خارجی که در قالب فعالیت اقتصادی به کشور آمده است، به نوعی با شستا وارد گفتگو شده است. ما در خاورمیانه هم از جمله بنگاه های بزرگ اقتصادی هستیم. بنابراین بنا داریم در حوزه انرژی و نیروگاهها، بانک، بیمه، معدن و فلزات‌، ارتباطات و فناوری فعالیت داشته باشیم.


مدیرعامل شستا همچنین با توجه به ادغام سبک سازی سایر مجموعه‌ها خاطرنشان کرد: روند ادغام هلدینگ انرژی، هلدینگ شمس و هلدینگ حمل و نقل تقریبا در مرحله نهایی است.


لطفی به اعلام آمادگی شرکت سرمایه گذاری شستا به واگذاری شرکت های مطرح شده به بخش خصوصی و یا در تعامل با شرکای خارجی بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: ما آمادگی داریم که بخشی از سهام و واحدهایی که در کشور داریم را عرضه کنیم تا بتوانیم با واحدهای بزرگ مشارکت داشته باشیم. تا سال 1401 شستا به چشم انداز اجرایی و راهبردی برای فعالیت و واگذاری بنگاه ها و چابک سازی و سبک سازی آنها در 5 حوزه نفت و گاز، دارو، IT و ITC ، بانک و بیمه و حوزه معدن دست خواهد یافت.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب