دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 تير 1394 - 09:58
آنا گزارش می دهد

واکنش مخالفان و موافقان به توافق هسته‌ای نهایی ایران با 1+5

همزمان با اعلام توافق بر سر جمه بندی مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 5+1، شخصیت‌های برجسته سیاسی جهان به اظهارنظر درباره این توافق پرداختند.
کد خبر : 28253

به گزارش خبرنگارگروه بین الملل خبرگزاری آنا، روز گذشته (سه‌شنبه) مذاکرات هسته ای با قرائت متن پایانی به وسیله محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا پایان یافت.


براساس این گزارش، از دقایق اولیه آغاز نشست پایانی در مقر سازمان ملل متحد، شخصیت‌های سیاسی مطرح جهان از این توافق استقبال کردند و به ایراد سخنانی و صدور پیام هایی پرداختند. در زیر بخشی از واکنش ها به توافق هسته ای آمده است:


مخالفان


کابینه امنیتی اسرائیل ساعاتی پس از اعلام خبر توافق ایران و ۱+۵، جلسه‌ای فوری تشکیل داد و به اتفاق آراء، کلیات توافق ایران و ۱+۵ را رد کرد.


«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل در کاربری شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: با ادامه‌ نمایش سازش‌پذیری با ایران راه دستیابی ایران به بمب اتمی هموار شده است و میلیاردها دلار برای تروریسم و تهاجم به عنوان جایزه ای بزرگ در اختیارشان قرار می‌گیرد.


«آویگدور لیبرمن» وزیر امورخارجه اسرائیل: توافق هسته‌ای با ایران روزی سیاه در تاریخ جهان آزاد است.


«زیپی هوتوولی» معاون وزیر امورخارجه اسرائیل: : این توافق نوعی تسلیم شدن است و تل‌آویو با ابزارهای دیپلماتیک مانع آن خواهد شد.


«باب کورکر» سناتور جمهوری‌خواه آمریکا: سیل پول‌هایی که به‌دنبال این توافقنامه به سوی ایران روانه خواهد شد، ایران را قادر خواهد کرد که منافع آمریکا را بیشتر به خطر بیاندازد.


«جان بینر» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: من از هر نوع توافقی که امنیت مردم آمریکا را به مخاطره اندازد، حمایت نخواهم کرد. ما با توافق بد که برای امنیت ملی ما و کشور نادرست است، مبارزه خواهیم کرد.



موافقان


«بان‌کی‌مون» دبیرکل سازمان ملل متحد: می‌دانم که کار عظیمی در این راه انجام شده است و عزم و تعهد مذاکره کنندگان و همچنین شجاعت رهبران برای تایید توافق را می‌ستایم.


«یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: من از موافقت‌نامه هسته‌ای که باعث تقویت کار راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران می‌شود، استقبال می‌کنم.


«اوباما» رئیس‌‌جمهوری آمریکا: توافق به روش راستی آزمایانه از دست‌یابی ایران به تسلیحات اتمی با بستن همه راه‌های احتمالی جلوگیری می‌کند.


«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه: مذاکره‌کنندگان تصمیم مستحکمی را در راستای ثبات و همکاری اتخاذ کردند، در حالی که تلاش‌هایی نیز برای توجیه به کارگیری خشونت علیه ایران صورت می‌گرفت. باوجود تلاش‌ها برای تحمیل سناریوهایی بر مبنای فشار مذاکره‌کنندگان، طرف‌ها تصمیمی قاطع به نفع ثبات و همکاری گرفته‌اند. این توافق به مقابله با تروریسم در منطقه خاورمیانه کمک می‌کند


«فیلیپ هاموند» وزیر امورخارجه انگلیس: انتظار داریم این توافق گامی در راستای تغییر روابط ایران با همسایگانش در منطقه و جامعه بین‌المللی باشد. توافق، محدودیت‌ها و بازرسی‌های سرسختانه‌ای بر برنامه هسته‌ای ایران تحمیل می‌کند.


«پائولو جنتیلونی» وزیر امورخارجه ایتالیا: توافق هسته‌ای تاثیرات مثبتی در سطح جهان و در بحران‌های مختلف خواهد گذاشت.


«بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای گروه 5+1 را تبریک گفت.


«میشل عون» رئیس جریان «تغییر و اصلاح» لبنان و نامزد انتخابات ریاست جمهوری این کشور: امضای توافقنامه هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ یک گام به جلو به سمت صلح و امنیت در منطقه خاورمیانه است.


«صائب عریقات» مذاکره‌کننده ارشد فلسطین: امیدواریم توافق هسته‌ای منجر به برقراری امنیت در منطقه شود. این توافق قطعا در تحولات منطقه تاثیرگذار خواهد بود و امیدوارم باعث برقراری امنیت در منطقه خاورمیانه شود.


«طارق رئوف» مدیر برنامه خلع سلح و عدم اشاعه بنیاد تحقیقات صلح بین‌المللی «استکهلم»: توافق نهایی راه را برای اعطای جایزه صلح ۲۰۱۶ نوبل به وزیر امورخارجه آمریکا و وزیر امورخارجه ایران هموار کرد.


شیخ «خلیفه بن زاید آل‌نهیان» رئیس دولت امارات: توافق هسته‌ای با ایران فرصتی برای بازشدن صفحه جدید از روابط در منطقه است.


شیخ «صباح احمد جابر الصباح » امیر و ولیعهد کویت: امیدوارم این توافق به برقراری و تقویت ثبات و امنیت در منطقه و به‌کارگیری امکانات، توان و تلاش‌ها برای توسعه و پیشرفت کشورهای منطقه و ملت‌های آن کمک کند.


وزارت امور خارجه عراق با انتشار بیانیه‌ای از توافق جمهوری اسلامی ایران با کشورهای ۱+۵ درباره برنامه‌های هسته‌ای ایران استقبال کرد.


«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا: تصمیم امروز نه تنها هسته‌‌ای است بلکه راهی برای آینده موضوعات بین المللی است که می‌تواند به دهه‌ها تنش پایان دهد.


«مارگوت وال استروم» وزیر امورخارجه سوئیس: این توافق امنیت منطقه را حفظ می‌کند و پیروزی بزرگی برای دیپلماسی خواهد بود.


«البرادعی» مدیرکل سابق آژانس انرژی اتمی: مذاکره‌ای که بر اعتمادسازی متمرکز باشد و بر اساس صداقت، احترام، امنیت متقابل شکل بگیرد، اثبات کرده است که تنها راه حل مناقشات است.


«مهمت سیسمک» وزیر امورخارجه ترکیه: این توافق احتمالا موجب گسترش تجارت و سرمایه گذاری میان دو کشور خواهد شد.


سخنگوی وزارت امورخارجه هند از تفاهم‌نامه ایران و دولت‌های عضو ۱+۵ که سبب لغو تحریم‌های ایران می‌شود، استقبال کرد.


«سرتاج عزیر» مشاور امنیت ملی و امور خارجی نخست وزیر پاکستان وی با استقبال از جمع بندی پایانی مذاکرات ایران و گروه 1+5 در وین ابراز امیدواری کرد که این اقدام به تکمیل احداث خط لوله صلج منجر شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب