هدف دانشگاه آزاد اسلامی بالا بردن تعهد انقلابی و ملی دانشجویان است
حجتالاسلام و المسلمین ابراهیم کلانتری در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در آستانه سیوششمین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: اوایل انقلاب آموزش عالی در مضیقه جدی بود، از یک طرف متقاضی تحصیل در دانشگاهها روز به روز توسعه پیدا میکرد و از طرف دیگر دانشگاههای دولتی به هیچ وجه پاسخگوی این حجم عظیم نبودند و توانایی نداشتند همه متقاضیان را در آموزش عالی و بر صندلیهای دانشگاه بگنجانند.
وی ادامه داد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرده، دولت اسلامی موظف است امکانات تحصیلی و آموزش رایگان را تا مقاطع عالی فراهم کند، به همین دلیل با پشتیبانی حضرت امام خمینی (ره) و تلاش و کوشش مسئولان نظام در هر سه قوه، دانشگاه آزاد اسلامی تاسیس شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: به حمدالله تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی زمینهای برای پاسخگویی به اقبال چشمگیر نسل جوان به آموزش عالی شد و روز به روز هم توسعه پیدا کرد تا به مجموعهای بدل شد که امروز، دانشگاه آزاد اسلامی را به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان شناخته میشود.
کلانتری در ادامه عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی یکونیم میلیون جمعیت شاغل به تحصیل و میلیونها نفر فارغالتحصیل در مقاطع محتلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دارد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی نقش بزرگی در آموزش عالی کشور ایفا کرده است که در نوع خودش بینظیر است و باید همه این را همه قدر بدانند گفت: اگرچه شاید برخی مواقع ایرادهایی به لحاظ کیفی باشد و در مواردی کیفیت در حد استاندارد نباشد؛ که باید با تلاش و کوشش خانواده عظیم دانشگاه آزاد اسلامی به حد استانداردهای جهانی برسد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی درباره تاثیر این دانشگاه بر حوزههای فرهنگی جامعه و آموزش عالی کشور عنوان کرد: تحصیل در مقطع آموزش عالی، خودش یک فرهنگ و متحولکننده فرهنگ عمومی جامعه است. وقتی جمع عظیمی از شهروندان یک کشور تحصیلات عالی داشته باشند قطعا آن کشور به لحاظ فرهنگی هم به سمت و سوی معینی سوق پیدا میکند.
به گفته کلانتری، به دلیل گستردگی دانشگاه آزاد اسلامی، کار فرهنگی در این دانشگاه هم باید گسترده و همه جانبه باشد. در گذشته تلاشهایی شده است و در حال حاضر نیز تلاشها برای فعالیتهای فرهنگی با کیفیت ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در دوره جدید کار فرهنگی با رویکرد معرفتی و اندیشهای انجام میگیرد افزود: تلاش میکنیم دانشجویی که وارد فضای دانشگاه آزاد اسلامی میشود به لحاظ تفکر، صاحب یک فکر و اندیشه عمیق، معرفت دینی، معرفت انقلابی، ملی، بومی و ایرانی شود که بتواند عنصری مفید برای جامعه خود باشد و در کنار تخصصی که در فضای آموزشی دانشگاه پیدا میکند، تعهد انقلابی، ملی و دینی نیز به دست بیاورد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی درباره برنامههای معاونت فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه در یک سال گذشته عنوان کرد: مجموعه عظیم از برنامهها در سال گذشته انجام گرفته است. اردوهایی مانند شمیم بصیرت، شمیم معرفت، حیات طیبه که بیشتر اردوهای آموزشی و معرفتی بودند و از عموم دانشجویان ثبتنام به عمل میآمد و در دورههای 5-6 روزه به فراگیری سلسله از معارف ناب انقلاب و اسلام و تشیع پرداخته میشد.
کلانتری اضافه کرد: راهپیمایی اربعین بین نجف و کربلا که هزاران نفر از دانشجویان ما در آن ثبتنام و شرکت کردند، راهپیمایی بین نیشابور و مشهد مقدس در ایام شهادت امام رضا(ع) که حدود هزار نفر از دانشجویان شرکت کردند، نشست گروههای معارف اسلامی که دو نشست سراسری برگزار شد، نشست بسیج دانشجویی، نشست معاونین فرهنگی و دانشجویی سراسر کشور، نشست استادان راوی در اردوی راویان نور، از جمله برنامههای سراسری و بزرگ دانشگاه ازاد اسلامی در یک سال گذشته بود.
وی در پایان درباره رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری برنامههای فرهنگی گفت: رویکرد اساسی در تمام کارهایی که در این مدت انجام شده است این بوده که برنامهها با معرفت و اندیشه همراه باشد و صرفا یک کار مراسمی، روبنایی و گذرا نباشد؛ کاری عمیق که هم در ظاهر یک نمونه از کار فرهنگی موفق، و هم به لحاظ محتوا بتواند بر دانشجو موثر باشد و به آن اقدامات فرهنگی در جهات مثبت کمک کند.
انتهای پیام/